Saksan linnat: Weikersheimin palatsi

Tämän viikon linnaesittelyssä on Weikersheimin palatsi, jota pidetään Hohenlohen alueen kauneimpana palatsina.


Weikersheimin palatsi on rakennettu Tauber-joen penkalle. Palatsia ympäröi upea barokkipuutarha, joka muodoillaan ja värikkyydellään lumoaa ja ilahduttaa. Alla olevassa kuvassa näkyy hienosti kuinka värikäs, ja omaan maallikon silmään, epätyypillinen puutarha on, koska se ei ole pelkkiä puhtaita muotoja.

Kuva: Staatliche Schlösser und Gärten Baden-Württemberg, Urheber unbekannt

Tässä puutarhassa on 75 erilaisia patsasta kääpiöistä metsästyksen jumalatar Dianaan. Kääpiöpatsaat ovat 1700-luvulla hallinneen kreivi Carl Ludvigin perintöä. Kääpiöihin on ikuistettu hänen seurueensa jäseniä. Mitenköhän tähän suhtauduttiin veistosten luomisen aikana?

Kaikenkaikkiaan Weikersheimin palatsi on yksi Saksan hienoimmista nähtävyyksistä!

Weikersheimin palatsin historia; renessanssista barokkiin

Hohenlohe on Frankenista kotoisin oleva saksalainen ruhtinassuku ja vuonna 1586 Hohenlohen kreivi Wolfgang II von Hohenlohe (1546-1610) asettui asumaan Weikersheimin vanhaan linnaan, jossa oli vallihauta. Vielä samana vuonna kreivi Wolfgang aloitti uuden palatsin rakennuttamisen.

Epätavallisen kolmisivuisen pohjaratkaisunsa ansiosta palatsi heijasteli aikansa renessanssityyliä, samalla kuitenkin ennustaen tulevaa barokin aikakautta.

Runsaasti koristeltu Rittersaal (ritarisali) ilmentää renessanssiarkkitehtuuria. Vuodelta 1600 peräisin oleva sali on yksi tuon ajan parhaiten säilyneistä ritarisaleista. Valtava paneloitu katto värikkäineen maalattuine metsästyskohtauksineen on kuin kattoon tehty taidegalleria. Seiniltä löytyy myös eksoottisempia eläimiä, kuten norsuja. Sali on ollut edustamisen ja juhlien näyttämö ja nykyään se on palatsin upeimpia nähtävyyksiä.

Kuva: Staatliche Schlösser und Gärten Baden-Württemberg, Niels Schubert
Kuva: Staatliche Schlösser und Gärten Baden-Württemberg, Günther Bayerl

Vanha kasvihuone toimii nykyään juhlatilana, jossa järjestetään häitä ja muita tapahtumia

Saavutettavuus

Palatsi ja puutarha on avoinna vuoden ympäri. Lisätietoja palatsin nettisivuilta.

Weikersheimin palatsi sijaitsee saman nimisessä kylässä. Kylä on noin 40 kilometriä suoraan etelään Würzburgin kaupungista, autolla noin 30 minuuttia, julkisilla noin 1,5 tuntia.


Lue muut linna-aiheiset jutut täältä: Saksan linnat, nuo 25 000 ihmetyksen aihetta

11 thoughts on “Saksan linnat: Weikersheimin palatsi

Add yours

  1. Kiitos, jälleen löytyi uusi kohdelinna meidän matkamme varrelle. Ensi keskiviikkona lähdetään, toivottavasti tämäkin toteutuu. Erityisesti haluaisin nauttia tuosta kauniista elävästä puutarhasta, mutta ihanilta näyttävät sisätilatkin. Aila

  2. Vitsi miten upea tämäkin on! Tämä linnojen ja palatsien kiertäminen käy kyllä ihan työstä. Joskus Englannissa kierreltiin palataseja ja tuntui, että vaikka koko päivän siellä pyöri, niin ei ehtinyt koko palatsia ja sen puutarhaa näkemään.

  3. On kyllä kerrassaan upea linna ja puutarha! Saksalle täytyy selkeästi antaa joskus aikaa ja mahdollisuus 🙂

  4. Myös minun mielestäni puutarha on varsin epätyypillinen, oikein hieno joka tapauksessa. Hieman ehkä vaikeasti saavutettavissa ainakin omasta näkökulmastani, mutta täytyy pitää mielessä, kun tuolla päin on roadtripilla.

    1. Hei Mikko, no se hyvä puoli tässä valtavassa linnojen määrässä on että olipa jostain syystä missä päin Saksaa hyvänsä niin kun kiven heitää johonkin suuntaan niin kappas, siellähän on linna 🤩

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: