Hideaway Karkkilan metsissä


Kaupallinen yhteistyö Virento Hideaway


Rakastan metsiä ja metsässä oloa; tykkään hengailla metsässä, hengittää metsän tuoksua, juurtua ja imeä itseeni metsän rauhaisaa energiaa. Ja pidän myös telttailusta, mutten haluaisi kantaa ja raahata, pystyttää leiriä ja purkaa sitä. Onneksi meillä Suomessa alkaa olla myös Glamping-kohteita, joissa voi nauttia metsästä ja telttailusta, ilman raahaamisen vaivaa.

Olin sopinut ystäväni kanssa, että heinäkuun viimeisenä viikonloppuna vietetään yksi yö teltassa. Aikataulun tiukkuuden vuoksi piti etsiä paikka jostain lyhyehkön ajomatkan päästä, mielellään Helsingistä länteen päin eli jostain läntisen Uudenmaan alueelta tai jopa Turun seudulta. Ja kun näytti siltä, että vettä sataisi, niin alkoi mietittämään oman teltan vedenpitävyys, ja vähän omakin vedenpitävyys.. Mutta kiitos somen, minun FB-feediin tupsahti Virento Hideaway. Hideaway kuulosti juuri siltä mitä tässä nyt tarvittaisiin; rauhallinen paikka metsässä kuitenkin vain kivenheittoa vähän pidemmän matkan päästä Kehäkolmoselta Poriin päin.

Karkkilasta löytyvä Virento Hideaway tarjoaa Glamping majoitusta kahdessa kotateltassaan ja yhdessä tentsillassa. Kaunis harjualue keskellä Saarijärveä luo erittäin kauniit puitteet oleilulle. Glampingin idea on juuri se ettei majoittujan tarvitse kantaa telttaa, pystyttää telttaa tai purkaa telttaa ja mikä parasta, Glamping teltoissa on yleensä vuoteet. Virennon kotateltoissa on pehmeät vuoteet, pieni pöytä ja risukamina.

Minusta kotateltta näytti Nuuskamuikkusen hatulta. Pieni teltta upposi hyvin ympäristöönsä eikä omalta teltalta nähnyt alueen toiselle kotateltalle, joten olimme kuin herran kukkarossa.

Yövyimme pienemmässä, Kallio nimisessä teltassa. Kallio-telttaan mahtui hyvin kaksi aikuista, mutta kyllä kaksi pientä ihmistä tai yksi lisäaikuinen olisi vielä mahtunut. Reunoilla oli yhden hengen vuoteet ja sohvamaisesti teltan perällä oli 120 cm leveä vuode. Isompaan Kanto-telttaan mahtuu yöpymään kuusi henkilöä. Aivan pienen niemen nokassa olevaa tentsile voidaan käyttää kotateltassa yöpyvän ryhmän lisämajoitustilana (tentsile voidaan myös siirtää oman kotateltan viereen). Molemmilla kotateltoilla on omat kesäkeittiöt. Alueella on yksi huussi, joten se oli asia mikä vähän jännitti eli jos yöllä pitäisi lähteä vessa-asioille.

Pienet polut yhdistävät alueen teltat, huussin, telttasaunan sekä muut kohteet
Lumoava tuli
Wokkasin vihanneksia, tämä oli nälkäisten pikaruokaa
Näköala keittiöstä
Tiskikone oli nopea pyöräyttää päälle ja ohjelma oli lyhyt mutta tehokas

Tulimme Virento Hideawaylle melko myöhään illalla, joten ensi sijainen aktiviteetti oli ruuan laitto. Ihana tuli ei ihan nopeasti kääntyisi hyväksi hiillokseksi, joten vaikkakin tulella lämmitettiin vettä noodeleihin (ja tiskikoneeseen 🤩) teimme ruuan kaasulla. Kesäkeittiössä oli vankka ruokaryhmä, mutta söimme kivoissa lepotuoleissa tulen äärellä. Syödessämme vieressä kauniina läikkyvään vedenpintaan ripsutteli vettä, mutta meitä ympäröivä metsä suojasi sateelta.

Näissä lepotuoleissa oli hyvä istuskella ja nauttia ruuasta ja hyvästä seurasta

Meillä olisi ollut mahdollisuus käyttää Virento Hideawayn kanootteja ja SUP-lautoja, mutta meillä kummallakaan ei ollut virtaa, joten kun maltoimme nousta hiipuneen tulen ääreltä, menimme omaan kotatelttaan köllöttelemään. Toinen vaihtoehto olisi ollut saunoa, lähellä kotatelttaamme olisi ollut telttasauna ja alueella on myös perinteinen sauna.

Minulla oli mukana makuupussi, ystäväni petasi petiinsä lakanat ja nukkui pehmeän peiton alla. Itse halusin käyttää makuupussia, koska sellaisen omistan ja siitä tulee minulle retkifiilis.

Laitoimme lyhtyyn kynttilän ja testasimme risukaminaa. Kamina toi lämpöä ja mukavaa fiilistä, muttei ilta tuntunut kylmältä muutenkaan.

Jossaan vaiheessa kävimme nukkumaan, ja kyllä teltassa nukkuminen on tosi rentouttavaa. Metsän äänet ovat läsnä, mutta muutoin oli rauhaisaa ja ihmisen tekemiä ääniä ei kuulunut ollenkaan. Jostain läheltä kuului linnun tiksutusta ja veden takaa kuului (kuikka)linnun huuto.

Huhaa, hyvää yötä ja huomenta
Aamukahvia! Pannun takana näkyy kaminan vedenkeitin

Testasimme aamukahvin aikaan sekä pannua että kaminaan laitettavaa lisäosaa eli vedenkeitintä. Molemmat toimivat hyvin ja teimme pikakahvit, sillä vaikka metsä antaakin energiaa, olen täysin leimautunut aamukahviin ja ilman sitä ei vaan voi lähteä liikkeelle.. Oli erittäin kiva istua tukka pörrössä kahvia hörppien metsän kauneudesta nauttien, sateen ropinakaan ei haitannut.

Oho, linttaan astut kengät siinä vähän pilaavat metsämaisemaa, kuvassa pilkistää myös meidän vesikanisterimme.

Alueella on paljon risumateriaalia kaminaa varten ja lähellä on myös kaivo, josta voi hakea vettä. Meille ystävällinen emäntämme Piritta oli tuonut veden valmiiksi ja näin lyhyellä visiitillä valmiiksi kannettu vesi riitti meille.

No, vielä sananen vessa-asioista. Kävin yöllä puskapisulla, mutta ei meidän teltalta montaa askelta olisi ollut ehkä upeimmalle huussille, jonka olen ikinä metsässä nähnyt! Maaston aaltoilevuudesta johtuen huussille ei ollut näköyhteyttä vaan se oli aivan omassa rauhassa.

Näköala valtaistuimelta
Huussissa on myös käsienpesumahdollisuus

Kenelle Virento Hideaway sitten sopii? Mielestäni se sopii kaikille, jotka viihtyvät metsässä mutteivat kaipaa turhaa häsellystä. Glamping on nappivalinta mukavuudenhaluisille metsän ystäville. Aaltoilevan maaston vuoksi paikka ei sovi liikuntarajoitteiselle. Virento Hideaway tarjoaa myös erilaisia aktiviteettejä, joten jos haluat kokeilla vaikkapa matalan kynnyksen melomista tai soudella veneellä niin sekin onnistuu. Mielestäni Glamping on hyvin ekologinen tapa majoittua ja silti se luo kokemuksellista arjen luksusta. Virento Hideawayn alue on viisi hehtaaria ja majoituspaikkoja on oikeastaan vain kaksi, joten täällä ei tarvitse olla sillit suolassa kuten ehkä joillakin suosituilla retkeilyalueilla. Lämmin suositus tälle metsän luksuskohteelle 🌲🔥🌲⛺️🌲🪵🌲


Jos Glamping kiinnostaa tai haluat tietää lisää Virento Hideawaystä niin tästä pääset yrityksen kotisivuille.


12 thoughts on “Hideaway Karkkilan metsissä

Add yours

  1. Siis glamping kuulostaa ajatuksena tosi ihanalta, luontofani kun olen, mutta kieltämättä arveluttaa unensaanti keskellä vierasta metsää, jos vaikka otso tai hirvi törmäisi sisään… Rohkea olet ollut. 🙂

    1. Hei, kiitos! Ja ymmärrän sua, mullahan on sellainen kauhuajatus että teltassa nukkuva on karhun herkkupatukka, mutta ei mua kyllä pelottanut yhtään, ehkä siksi etten ollut yksin.

  2. Kiva paikka ja itsekään en ole niin metsänainen, että haluaisin (varsinkaan sateella) olla tavallisessa teltassa ihmettelemässä, että kastuuko makuupussi. Tuossa näyttää saavan mukavasti sekä luontoa että luksusta samaan rahaan.

  3. Onkohan asiaa, mitä vihaan enemmän kuin teltan pystytys kovassa sateessa. No, varmaan teltan purku kovassa sateessa. Retkeilyssä ylipäätään vihaan kaikkea märkää ja kastumista. Tuollainen eliminoi suuren osan siitä. Valitettavasti hinta on melkoinen.

  4. Tämä kuulostaa todella kivalta. Luulisi, että tällaiselle on enemmänkin kysyntää. Monelle ajatus teltan (tai vaikka riippumaton) kanssa metsään lähtemisetä voi tuntua vieraalta, vaikka ajatus luonnonrauhasta tuntuisikin kivalta. Tällaisille ihmisille tämä on varmasti nappivalinta, kun pääsee matalalla kynnyksellä luontoon.

    1. Juuri näin Mikko! Minusta on todella mukavaa että näitä tämän tyyppisiä palveluja alkaa olla. Tämäkin paikka on näiden omistajien ”sivutyö” tai oikeastaan elämäntapa, joten siksi tässä ei mennä raha edellä ja esim. maksimoida tilan käyttöä, vaan tämä on aidosti elämysluksusta koska majoittuja saa olla juuri niin rauhassa kuin haluaa ja kuitenkin peruspalvelut pelaavat oikein hyvin. Ja tosiaan, aktiviteettejakin voi harrastaa jos ei ole pelkästään metsässä hengailevaa tyyppiä 🤩

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: