Saksan linnat: Moritzburgin linna

Tämän viikon linna on Moritzburgin linna Saksin alueella.

Moritzburgin linna on kiistatta Saksin alueen kaunein linna & vallihauta yhdistelmä. Linna on rakennettu tekosaarelle, ja se on todella vaikuttava ja kaunis.

Moritzburg on nimetty Saksin herttua Moritsin mukaan, joka rakennutti sen itselleen metsästysmajaksi Dresdenin lähelle. Työt alkoivat vuonna 1542 ja valmistuivat 1546.

Morits (myös Morits Saksilainen, saks. Moritz) 21.3.1521 – 11.7.1553 oli Saksin herttua vuodesta 1541 ja Saksin vaaliruhtinas vuodesta 1547.

Metsästyslinna tausta näkyy siinä, että Moritzburgin linnassa on yksi Euroopan tärkeimmistä metsästyspalkintokokoelmista. Erityistä linnassa ovat myös koristeelliset kullatut nahkatapetit ja »Feather Room«, jossa on yli miljoona värillistä höyhentä.

Vuonna 1723 aloitettiin muutostyöt, joiden avulla Saksin vaaliruhtinas ja Puolan kuningas August II Väkevä muutti linnan upeaksi barokkilinnaksi suurine lampineen ja puistoineen.

Hänen unelmansa oli rakentaa ”Dianan temppeli”, jota ympäröivät eksoottiset eläinten aitaukset, joissa oli leijonia, gepardeja ja biisoneja. Myös linnan lammessa järjestetyt ylelliset banketit tai meritaistelut olivat osa taianomaista unelmaa. Parhaat saksilaiset käsityöläiset ja taiteilijat tekivät upeaa jälkeä seitsemän salin ja yli 200 huoneen sisustamisessa.

Pyöreine torneineen linna erottuu hyvin muista linnoista
Talvellakin Moritzburg on kaunis

Moritzburg on edelleen taianomainen paikka ja joka talvi Moritzburgin linna muuttuu sadun helmeksi, kun pihasta tulee legendaarisen elokuvan ”Three Wishes for Cinderella” maaginen ympäristö. Fanit voivat tutustua lavasteisiin ja kävellä satuprinsessan jalanjäljissä.

Kenen kenkä?

Jos olet höyryjunien ystävä voit tulla Moritzburgin kylään höyryjunalla Dresdenistä (Radebeulin asema). Matka on lyhyt, mutta junanreitti kulkee kauniissa luonnossa. Lue lisää täältä.


Moritzburgin linnan alueella voi yöpyä, sillä viidestä entisestä vartija- ja gondolitalosta on tehty majoitustiloja. Näissä taloissa voi nauttia hyvin eksklusiivisesta kokemuksesta, sillä koko laaja puistoalue on linnan ja puistoalueen sulkeuduttua vain majoittujien käytössä. Lue lisää täältä.

Iso talo majoittaa jopa neljä henkilöä
Pienet talot majoittavat enintään kaksi henkilöä
Linnan alueella on myös myöhemmin rakennettu Fasaanilinna, joka on erittäin pieni rokokoo linna
Linnan alueella on tietysti myös majakka

Onneksi linna ei tuhoutunut toisen maailmansodan aikaan Dresdenin suurten pommitusten aikaan. Moritzburgin kylä ja linna ovat noin 15 kilometriä Dresdenistä. Paikalle pääsee kätevästi julkisilla tai autolla. Ellet tiedä missä Dresden on niin näin ilman karttaa kätevää sanoa, että se on idässä, siellä Saksan kolkassa missä lähellä on Puola ja Tšekki, Praha on vähän lähempänä kuin Berliini.


Jos linnat kiinnostavat niin voit lukea aikaisemmat linnaesittelyt täältä: Saksan linnat, nuo 25 000 ihmetyksen aihetta -postauksessa on linkit aiemmin esiteltyihin linnoihin

19 thoughts on “Saksan linnat: Moritzburgin linna

Add yours

 1. Hieno on linna! Ja positiivista, jos on tosiaan säilynyt pommituksissa, sillä niin monet Saksan linnoista ovat sotien jälkeen kokoneen uudelleen rakennettuja tai ainakin sisustettuja.

  1. Hei Merja,
   Tuolla nettisivuilta löytyi tällainen tieto:
   Small holiday apartment:
   Basic rate 2 nights 300,00 EUR
   Every extra night 120,00 EUR

   Large holiday apartment:
   Basic rate 2 nights 390,00 EUR
   Every extra night 150,00 EUR

   Notice:
   -min. 2 overnight stays, incl. final cleaning, bedlinen and towels (one set per week and person)
   -no arrivals on sundays
   -pets can be brought in apartment 3 (on request)
   -no WiFi

  1. Hei, no juu, lienee tosiaan makuasia mikä on hienoin linna. Neuschwastein on hieno, ehkä tavallaan enemmän kulissi kuin monet näistä vanhemmista linnoista, joissa on asuttu ja eletty

 2. Onpa tosiaan nätti linna! Olimme juuri kesäkuussa Dresdenissä, mutta tuonne emme ennättäneet, vaikka linnoista kovasti tykkäänkin. Täytyy painaa mieleen ja käväistä jollain toisella reissulla katsomassa tämäkin paikka.

   1. Minusta se on viehättävä kaupunki! Paljon kauniita, mahtipontisia rakennuksia, ja toisaalta rosoisemmassa Neustadtin kaupunginosassa tuli paikoin vahvat Berliini-vibat. Dresdenissä olisi ollut useita kiinnostavia museoita, mutta jäivät meiltä väliin, kun osa oli kiinni juuri vierailumme aikaan ja osa remontissa.

 3. Wau! On kyllä tosiaan hieno. Tuo pääkuva erityisesti – upea heijastus ja iltavalaistus ovat todella heno yhdistelmä. Myös tuo talvinäkymä on oikein kaunis. Ja on aivan totta, että pyöreine torneineen Moritzburgin linna tosiaan erottuu.

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: