Rentoa mökkeilyä Strukan mökillä

Suhteeni mökkeilyyn on kaksijakoinen: toisaalta mökkiloma edustaa rentoutumista uimisen ja auringon merkeissä ja toisaalta minun osittain omistama mökki edustaa työleiriä ja ahdistusta. Oma mökkimme on peritty ja kaukana kodista ja siellä käydään pakon edessä tekemässä pakolliset hommat

Vuokramökit sitten taas ovat niitä kesän kohokohtia, sillä vuokramökillä ei mikään tekemätön työ kaiva silmää ja voi todellakin keskittyä rentoutumaan. Siksi ilahduin valtavasti mahdollisuudesta viettää Pyhtään Strukalla yhden yön perheen kanssa.

Strukan mökki on viihtyisä ja iso mökki Kymijoen Pyhtään haarassa. Mökissä nukkuu hyvinkin jopa 12 – 16 henkeä, alakerrassa on kolme tilavaa makuuhuonetta ja parvella on kuusi sänkyä, lisäksi löytyy vielä salainen nukkumasoppi.. Hauska sattuma olikin, kun läksimme kohti mökkiä, niin mieheni sanoi osoitteen kuulostavan tutulta ja kun pääsimme perille hän muisti että työpaikan kesäretki on joskus tehty juuri tälle mökille ja myös tyttäreni olivat olleet mökillä tätinsä kanssa, joten olinkin ainoa meidän perheestä, joka ei vielä ollut Strukan mökillä käynyt. Tälle mökille sai ottaa mukaan myös lemmikin, joten koiramme Veikko pääsi mukaan perheretkelle.

Mukana myös Veikko 🐾

Saavuimme mökille hieman ennen sovittua aikaa klo 15 ja paikalla oli vielä siivooja. Mökissä olikin todella siistiä. Keittiö oli melko pieni, mutta erittäin hyvin varusteltu. Ruokailutilassa oli iso ruokapöytä, joten isokin porukka mahtuu hyvin saman pöydän ääreen.

Pöydän ääreen mahtuu 10 – 12 henkeä

Myös olohuoneessa oli runsaasti tilaa ja jättisohva!

Mökin sisällä on sauna ja siistit kylpyhuone tilat ja rannassa on myös rantasauna, kumpaakaan emme kuitenkaan tällä kertaa lämmittäneet, koska aikaa oli vain yksi vuorokausi ja se mikä minua eniten kiinnosti, nökötti puutarhatontin reunassa, joen rannalla. Eli siellä se palju oli, vieressään huvimaja grillausmahdollisuudella.

Tavarat sisään kannettuamme aloitimme, tai mies aloitti, paljun täytön ja lämmityksen. Palju oli puhdas ja siisti ja siihen sai veden kätevästi letkulla.

Kyllä se täyttyy
Mies hoiti tulistelut ❤️
Kohta pääsee pulahtamaan
Kaunista on, näköala mökkilaiturista

Paljussa kellottelu on minulle todella sopiva tapa nollata mieli ja ruumis. Lämmin vesi rentouttaa, vesi kannattelee ja hivelee. Elämyksen positiivisuutta lisää seura, yhdessä lämpimässä vedessä lilluttelu on super mukavaa. Meillä on kerran ollut kotona palju lainassa, vuokrasimme sen läheltä kotia ja haimme ja puljasimme sen kanssa jonkin verran ennen kuin edes pääsimme täyttämään ja lämmittämään paljua. Joten olihan tämä meitä puhtaana ja paikoillaan odottanut palju ihan luksusta. Sen olisi myös saanut tilattua täytettynä ja lämmitettynä mutta tämän verran on ihan kiva puuhastella itse.

En nyt tarkkaan kellottanut mutta vietimme paljussa kaikkiaan lähes kolme tuntia.

Skool meille ❤️
Lämpimässä vedessä viihtyy hyvin pidempäänkin

Paljuttelussa ei myöskään ilman hyvyydellä tai huonoudella ole väliä. Meille sattui puoliaurinkoinen päivä ja iltaa kohti ilma vielä kirkastui. Ilma oli ihan lämmin, mutta tietysti paljusta noustessa se tuntui törkeän kylmältä 🥶

Emme tällä kertaa testanneet huvimaja, koska söimme enne paljuttelua, mutta mies oli aiemmalla kerralla tehnyt useamman kerran ruokaa huvimajassa grillaillen ja tykkäsi huvimajan grillistä. Mökin terassilla oli myös perinteinen kaasugrilli.

Jykevä kivipäälysteinen pöytä on kiva työtaso ruuanlaittoon
Kurkistus siimeksestä joelle

Oli ihanaa viettää rauhallinen ilta ja paljun jälkeen raukeana nauttia mökkiympäristön luonnosta ja joesta. Itselleni järvi-Suomen tyttönä joet ovat jopa hieman eksoottisia, jokimaisemasta tulee mieleen Englanti.

Terassi kutsui viettämään aikaa, otimme aurinkoa ja joimme kahvia. Teinit tosin eivät asetu kuvattavaksi, joten tähän voi nyt vain kuvitella iloisen perheen 🤭

Vielä sananen sängyistä. Minähän olen oman elämäni prinsessa ja herne -seikkailija ja en kestä jos sänky on huono. No, mökillä oli minulle juuri sopivat sängyt, nukuimme miehen kanssa parivuoteessa ja huone oli muutenkin miellyttävän viileä.

Kaiken kaikkiaan lyhyt irtiotto teki todella hyvää ja koko perhe tykkäsi Strukan mökistä. Kaikkien mielestä parasta oli paljuttelu, myös mökin piha ja ihan vaan pihalla oleskelu oli ihan parasta. Mies arvosti myös oleskelualueen huussia, ei tarvitse rannassa tai grillikodassa ollessa kävellä sisälle asti jos hätä yllättää. Positiivisen arvion sai myös hieno rantasauna ja laituri, siitä olisi ollut ihan kätevä pulahtaa uimaan, mutta tällä kertaa meille riitti paljuttelu. Itse pidin myös erityisesti puutarhan hieman boheemista tyylistä ja isoista puista, jotka mukavasti loivat näkösuojaa joelle sekä viereiselle, saman omistajan mökille. Teinit pitivät myös mökin parvella olevasta biljardipöydästä.

Vuokranantajasta vielä sananen; kaikki sujui loistavasti, varausvahvistus, ohjeet ja kaikki oli selkeää sekä kaikki toimi kuten oli sovittu. Voin lämpimästi suositella Strukaa perheille tai ehkä jopa ystäväpariskunnille sekä koiraperheille, koska lemmikin sai mukaan.


Strukan mökistä lisätietoa ja varaus täältä.


Strukan mökillä tekemistä riittää ihan mökkipuuhissa, saunomisessa, paljuttelussa ja grillailussa, mutta vuokraan kuuluu myös soutuvene ja mökin paikkeilla joen virtaama on yleensä rauhallinen joten myös uiminen tai suppailu sujuu hyvin. Opin myös, että vain muutaman kilometrin päässä Strukan mökiltä merelle päin sijaitsevat Suomen ainoat käsikäyttöiset merisulut, Strukan sulut. Suluilla on historian havinan lisäksi tarjolla kaunista luontoa ulkoilmasta nauttiville. Sulut on rakennettu vuonna 1903 ja niiden tehtävänä oli mahdollistaa proomujen kulku mereltä Stockforsin tehtaille ja takaisin. Nykyään sulkuja käyttävät lähinnä veneilijät ja kanooteilla Kymijokea kulkevat. Jos mökiltä haluaa polkea tai ajella retkelle niin melko lähellä on Strömforsin ruukki, jossa on mm. ravintoloita ja joka on viehättävä paikka vierailla. Myös Stockforsin tehdasalueella on uutta toimintaa, mm. kahvipaahtimo ja tapahtumia. Pyhtään kirkonkylässä on kaunis Pyhän Henrikin kirkko, joka on rakennettu 1460. Lue lisää Pyhtään riennoista täältä. Lähellä ovat myös upea Loviisa sekä rouhea Kotka, joten retkikohteita riittää.


2 thoughts on “Rentoa mökkeilyä Strukan mökillä

Add yours

  1. Tämä onkin kyllä oikein mukavan näköinen paikka. Kyllähän se niin on, että vuokramökillä on erilainen fiilis siinä mielessä, että ei tarvitse tehdä töitä tai murehtia tekemättömistä töistä. Ja kyllä, paljussa kellottelu tosiaan on mainio keino nollata mieli ja ruumis.

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: