Ekologista yöpymistä Mäntsälässä

Nousen raput majatalon pääoville ja tapaamaan Pinewood Guesthousen omistajan Tiina Ahlqvistin. Hän tulee ovelle vastaan karvaisen avustajansa Nemon kanssa. Nemon häntä heiluu hänen nuuhkiessaan jalkojani. Eli yksi asia tuli heti selväksi, majataloon voi majoittua myös lemmikin kanssa.

Käyn sisään ja jätän kengät eteiseen. Seison paljain jaloin kauniilla ja erittäin sileällä lattialla.
-Se on savea, kertoo Tiina.

Jalan alla savilattia tuntuu todella miellyttävältä. Lattia on käsitelty niin että se on aivan tasainen, hieman kiiltävä, ja tosiaan se tuntuu erittäin miellyttävältä siinä asteltaessa. Tiina kertoo, että lattiaan on laitettu myös lattialämmitys ja osa lämmöstä tulee tilan lantalasta, joten myös siinä toteutuu ekologinen tapa toimia.

Talossa on neljä kahden hengen huonetta, joista yksi on suurempi. Suureen makuuhuoneeseen mennään kauniista vihreistä pariovista.

Näkymä makuuhuoneesta keittiöön ja olohuoneeseen Kuva: Pinewood Guesthouse

Ne ovat Eliel Saarisen ovet, kertoo Tiina. Kauniisti patinoituneet ovet on pelastettu Helsingin rautatieasemalta.
Isoon huoneeseen luo luksustunnelmaa pukeutumistila ja erittäin viehättävä kylpyhuone. Kylppärissä on amme, josta avautuu maisemaikkuna. Näen jo itseni kuplivassa kylvyssä, kädessä lasi kuohuvaa..

Ammeessa voi rentoutumisen lisäksi nauttia maisemasta

Isoin makuhuone on talon päädyssä. Isona avautuva ikkuna täyttää tilan valolla ja metsällä. Isosta huoneesta pääsee suoraan ulos. Huoneen vihreistä pariovista pääsee yhteiseen olohuoneeseen ja avoimeen keittiötilaan. Keittiö on upea. Se on kalustettu kauniisti ja kodinkoneet ovat viehättävää, pyöreää Smeg-merkkiä. Erityisenä yksityiskohtana olohuoneessa on piano sekä upea Järvenpään Pohjolan tilalta pelastettu vihreä kakluuniuuni. Sisustus on harmoninen ja värimaailma on maanläheinen. Ikkunoista avautuu metsä.

Pelastettu kaakeliuuni

Yhteisten tilojen ja eteisen jälkeen käytävää pitkin kuljetaan talon pienempiin makuuhuoneisiin ja aivan talon toisessa päässä on sauna- ja kylpyhuone sekä takkahuone ja pieni keittiösyvennys. Kaikista makuuhuoneista sekä myös takkahuoneesta pääsee ulos. Kahdessa pienemmistä makuuhuoneista on oma wc muttei kylpyhuoneita, yhdessä on myös oma kylpyhuone. Joka tapauksessa yhteiskäytössä oleva sauna ja kaunis kylpyhuone ovat kaikkien vieraiden käytössä.

Asiakkaiden käytössä on kaunis sauna, jonka lauteilla voi maata ja nauttia metsäfiiliksestä

Majatalo valmistui keväällä 2022 ja ensimmäiset vieraat saapuivat kesällä 2022. Urakkaan oli päätetty ryhtyä juuri ennen koronaa ja korona toi rakentamiseen omat mutkansa, mutta oikeastaan majatalo valmistui aika hyvään aikaan. Kesä 2022 oli erittäin vilkas matkailukesä, ja kesästä 2023 taitaa myös tulla vilkas.

Pinewood Guesthouse on ekologinen majatalo ratsutilalla Mäntsälän Saaren kylässä. Pinewood Guesthouse on ekologisesti rakennettu, materiaalina on käytetty puuta, olkea ja savea ja näin on saatu aikaan kaunis, hyvin hengittävä ja kestävä rakennus, joka on kesällä miellyttävän viileä ilman ilmalämpöpumppuja. Rakennus istuu ympäröivään luontoon erittäin kauniisti. Suunnittelusta vastasi arkkitehti Rikhard Sirén.


Kenelle: Pinewood Guesthouse on sinulle, joka nautit luonnon rauhasta, melkein haluat telttailla tai nukkua tähtitaivaan alla, mutta valitset valkoiset lakanat ja muut mukavuudet. Ja sinulle, jolle rakennuksen rakennustavan, materiaalien tai sisustuksen ekologisuus on tärkeää.

Yöpymishinnat alkaen 100 euroa.
Osoite: Ratsutilantie 30, Mäntsälä

Kauniisti maisemaan istuva majatalo toivottaa vieraat tervetulleeksi

6 thoughts on “Ekologista yöpymistä Mäntsälässä

Add yours

  1. Oi että, tämähän kuulostaa juuri meille sopivalta paikalta! Ainoa huono puoli on, että tällä hetkellä meillä ei ole suunnitelmia lähteä Mäntsälän suunnalla käymään. Kunnan alueella taitaa kuitenkin olla myös useampi kartano, jotka voisivat olla myös syy lähteä käymään Mäntsälässä, ovat usein varsin näyttäviä paikkoja.

    1. Kannattaa tulla Mäntsälään, täällä on museoitu Alikartano jossa pääsee tutustumaan 1800-luvun maalaiskartanoelämään. Ja tietysti Hirvihaaran kartano, jossa myös voi yöpyä, muuten se ei ole kesällä avoin kulkijoille, siellä nääs juhlitaan koko kesä, ehkä noin elokuusta alkaen siellä voi lounastaa taas kuka vaan. Ja tietysti meillä täällä Mäntsälässä on kiva Kulttuurimeijeri, jossa on tapahtumia ja siinä vieressä on paikallinen ginitislaamo ja sitten meillä on erittäin kaunis jokirannan Kirsikkapuisto jossa on kesäkahvila ja siellä on kaikenlaista kesäohjelmaa koko kesän. Joten kyllä tänne kannattaa kesällä tulla 🤩

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: