Täältä tullaan Kreeta

Nyt uskaltaa jo iloita! Liput on ostettu Norwegian lennolle Helsingistä Kreetan Haniaan! Lomailen teinien kanssa ja lukiolaisen loma-aikoja on nyt suurin piirtein noudatettava. Lentoja on niukemmin ja ne ovat kalliimpia kuin ennen korona-aikoja, mutta me lennämme keskiviikkoiltana ennen syyslomaa ja palaamme syyslomaviikolla keskiviikkoyöllä.

Viikon lomalla ei viitsi moniin paikkoihin majoittua, mutta varasin nyt kuitenkin majoitukset kahteen paikkaan; tulon yhteyteen kolmen yön majoitus Hanian vanhankaupungin keskustaan ja loppuajaksi hieman keskemmältä Kreetaa Rethymnon läheisyydestä. Rethymnon majoitus ei ole kaupungin keskustasta ja se on kokonainen villa omalla uima-altaalla. Majoitukset on varattu Booking.comin kautta, henkilökohtaisesti pidän juuri tästä varaussivustosta eikä sen kautta varatuissa majoituksissa ole tähän mennessä sattunut epämiellyttäviä yllätyksiä.

Tyypillinen venetsialainen satama ja majakka

Rethymnonista käsin aiomme käydä ainakin Iraklionissa ja Knossoksella. Iraklioniin on noin tunnin automatka. Olen pohtinut julkisen bussiliikenteen ja vuokra-autoilun väliltä. Isojen kaupunkien välillä bussivuorot ovat ilmeisen toimivat.

Klassinen taverna meren äärellä, klisee mutta houkuttava

Mitä odotuksia meillä on lomaan liittyen?

No, päälinmäiset odotukset liittyvät raunioihin, aurinkoon ja hyvään ruokaan. Ajattelin että muutama yö Hanian sydämessä antaisi meidän kokea vanhan kaupungin elämän sykettä. Hotellimme lähellä on ravintoloita, museoita ja venetsialainen satama. Välimertakin haluamme kokea. Rethymnon alueella aiomme oman uima-altaan lisäksi nauttia Kreetan maaseudusta sekä Iraklionista, joka on saaren sykkivä pääkaupunki. Yksi kiinnostava aktiviteetti olisi mummojen kanssa kokkaaminen 🤩 sillä ruoka ja mummot ovat lähellä minun sekä teinien sydämiä. Harmi vaan että mielenkiintoisin mummojen kokkaussessio, jonka löysin olisi jossain eteläisen Kreetan maaseudulla jonne ei oikein pääsisi kuin omalla autolla.

Itselleni ominaista olisi suunnitella kaikki viimeistä piirtoa myöten (niin, se on sairaus), mutta olen pidätellyt itseäni enkä ole lyönyt lukkoon majoitusten lisäksi mitään.

Jos sinulla on hyviä Kreeta-vinkkejä, erityisesti liittyen historiaan ja mummojen kanssa kokkailuun tai Välimereen niin pistäpäs kommentteihin, kiitos!

Knossoksen ikoninen kuvakulma

18 thoughts on “Täältä tullaan Kreeta

Add yours

 1. Mukavaa reissua! Minullakaan ei ole antaa Kreetan vinkkejä, koska olen käynyt vain Rodoksella ja Samoksella, mutta varmasti on tiedossa noita kaipaamianne asioita. Kreikassa on todella herkullista ruokaa kyllä joka paikassa ja historialliset nähtävyydet on upeita 🙂

 2. Kuulostaa kivalta, upeaa matkaa! Booking.com on omaankiin mieleen, ja hyvin on omallakin kohdalla asiat toimineet. Ja pari eri hotellia hieman eri paikoista on varmasti hyvä ratkaisu. Kreeta-vinkkejä ei valittevasti ole antaa, en ole siellä käynyt (enkä muutenkaan Kreikassa, vielä).

 3. Kreeta olisi hieno paikka käydä. Merta, historiaa, kulttuuria – juuri sellainen kohde, mistä tykkään.

  Nykyään on pakko ottaa jonkun sortin riskin matkoja varatessa. Kuka olisi voinut kuvitella, että hommaa menee siihen.

  Kaikki ei tarvitsekaan lyödä lukkoon, sen olen oppinut lasten kanssa matkustaessa. Aina pitää olla joustovaraa. Näin myös kivoja yllätyksiä voi odottaa matkan varrella.

 4. Kreeta toimii aina, ja Hanian yhdistäminen rantakohteeseen kuulostaa hyvältä. Elafonissin ranta on omia lemppareita Kreetalla (tähän mennessä). Ihanaa ja rentouttavaa matkaa teille!

 5. Teillä tulee varmasti upea syyslomamatka!

  Linkkaan tähän Vamoksen kylässä oleviin kokkauskursseihin. En ole ko. kurssilla käynyt, mutta kylässä kylläkin – tunnelmallinen perinnekylä, johon ei ole mahdoton matka kummastakaan kaupungista, joissa majoitutte. Vamos on itseasiassa aika lailla niiden puolessa välissä. Kyydin saisi varmasti kohtuulliseen hintaan, ja saattaa sinne hyvinkin päästä myös bussilla.

  https://www.vamosvillage.gr/activities/cooking-lessons

 6. Missään Kreikan saarella en ole ollut – haaveilen kuukauden saarihyppelystä heti ekalla kerralla

 7. Omista Kreetan-reissuistani on jo parikymmentä vuotta aikaa, joten kovin ajantasaisia vinkkejä en voi valitettavasti antaa. Silloin alla oli vuokra-auto.
  Sekä Hania että Rhetymnon ovat kuitenkin kiehtovia kaupunkeja, joten hyvät valinnat teitte. Iraklion taas ei ole kovin kiinnostava muistini mukaan, joten siihen ei kannata liikaa uhrata aikaa. Viikkoon ei tosiaan kannata tehdä kovin tarkkoja etukäteissuunnitelmia, varsinkin kun olette kahdessa kaupungissa, joiden niidenkin tutkimiseen ja venetsialaisten rakennelmien ihailuun menee aikaa. Knossoksessa kuitenkin tosiaan kannattaa käydä. Ja jos pääsette käymään sisämaan vuoristossa ja vaikka jossain luostarissa, käyttäkää tilaisuus hyväksenne. Hyvää matkaa!

 8. Kiitos tästä, harvinainen blogi siksi, että on suunnitelma. Ehkä olisi voinut vielä enemmön heittää odotuksia, kutkuttavia muistoja edellisistä matkoista. Kiva että sulla on kuvia niistä.

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: