Easy Camp -helppoa kuin teltan pystytys

No nyt se on täällä!! Meidän upea telttaostos tuli alle viikossa ja nyt pääsemme testaamaan teltan ennen retkelle lähtöä.

Puran teltan pahvilaatikosta ja teltta on pakattu oranssiin kantokassiin. Tjaa, voi olla haastavaa saada tenttaa pakattu yhtä tiukasti ja ujuttaa sitä kantokassiin.

Mies avasi pahvilaatikon, melko suuri paketti!

Avaan kantokassin toivoen että siellä on teltan lisäksi jonkinlainen kokoamisohje. No, ei ollut. Seuraava vaihtoehto on tietysti katsoa olisiko YouTubessa joku hyvä ohjevideo. No, ei ollut. Jonkin verran googletettua löytyi video Huntsville 800 -teltasta, mutta se antoi idean miten tätä telttaa kannattaa aloittaa kokoamaan.

Levitimme päälyteltan maahan teksti- eli ulkopuoli ylöspäin. Kokosimme pitkät telttakepit (värikoodatut punainen ja valkoinen) ja kiinnitimme nurkat. Aloimme pujottaa telttakeppejä saumakujiin. Kujat ovat katon mittaiset, sivulta kepit tulevat teltan sivua pitkin ja ne napsautetaan muovisilla klipseillä kiinni ja telttakepit pujotetaan metallirenkaisiin. Teltta nousee siis osa kerrallaan. Kun saimme viimeisen telttakepin paikoilleen, tajusimme ettei kaikkia nurkkia tietenkään voi heti nuijia maahan. Ensin kannattaa kiinnittää toinen nurkka, se mistä päästä telttakeppien pujoitus aloitetaan. Kun kaikki kepit (4kpl) on paikoillaan, kiinnitetään vielä irtioleva nurkka.

Teltta pystytetään osa kerrallaan ja myös puretaan pala palalta

Kun ulkoteltta on paikoillaan, kiinnitetään sisäteltat nipsuilla kiinni. Sisäteltat ovat hieman erikokoiset, toinen neljälle ja toinen kahdelle hengelle ja sisäteltoissa sekä kiinnitysrenkuloissa on värikoodaus: molemmissa teltoissa on ns. oranssit aloitusnapsut, isossa teltassa edessä ja takana, pienemmässä vain yksi.

Välitilaan voi asentaa irtopohjan. Testiajossa emme laittaneet pohjaa paikoilleen, emmekä pientä telttaa, sillä vain minä nukun ensimmäisen yön teltassa.

Kun purimme teltan, ei se todellakaan mahtunut sen omaan kantokassiin. Pitänee seuraavalla kerralla olla tiukempi taittaja, tai ottaa suosiolla käyttöön ekstrakassi.

Täytyy sanoa että teltan pystytys oli helppoa, mutta alkuun pääsy oli vaikeaa. Olisi hyvä, jos valmistajan sivuilla olisi jokaisesta myynnissä olevasta teltasta ohjevideo.

Nyt vain ensimmäiselle retkelle, mutta ei vielä tänään. Tänään sataa vettä!

2 thoughts on “Easy Camp -helppoa kuin teltan pystytys

Add yours

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: