Kesäloma perheteltassa, uhka vai mahdollisuus?

Olen aina ajatellut etten ikinä, siis ikinä, telttaile. Mutta, mutta.. tänä helteisenä kesänä se onkin jotenkin alkanut viehättää. Ja toinen kesälomaan vaikuttanut juttu on se etten voinut toteuttaa alkuperäistä lomasuunnitelmaa, joten nyt on vähän niin kuin nyhjättävä tyhjästä lomajuttuja. Toisaalta aikaa menee lapsuuden kodissa äidin kanssa, koska äiti on lonkkatoipilas ja toisaalta tekee mieli tehdä jotain pieniä kesälomapistoja sinne tai tänne, ei sen edes niin väliä minne. Tänä kesänä saadaan ilmeisesti ihan urakalla nauttia helteistä ja lämmöstä, joten oikeastaan missä päin vaan kesäistä Suomea voi nauttia lomasta.

No, ajattelin ensin että ostan jostain halvalla käytetyn teltan, tai vielä parempi jos voin sen vuokrata, sillä ensin vähän ahdisti ajatus että taas hankitaan jotain tavaraa.. Mutta kun mies hövelisti lupasi ostaa meille teltan, alkoi ajtus itää; noo, voishan se sittenkin olla ihan mukavaa jos olisi oma, upo-uusi teltta! Mutta koska olen jäykkä ja kankea, enkä todellakaan halua kontata pitkin teltan lattioita tai pujottautua mihinkään tunneliin, päätin että sellainen camping-teltta tai perheteltta olisi nyt juuri se mitä haetaan.

Nämä teltat eivät ole vaellukselle mukaan pakattavia, sillä ne painavat helposti yli kymmenen kiloa, mutta ne ovat tilavia ja niihin voi kävellä sisään. Ei siis mitään jatkuvaa ryömimistä. Ja niihin ainakin teoriassa mahtuu koko meidän happy family mukaan lukien Veikko (the dog). Ja matkalaisten tavarat.

No, kun nämä reunaehdot saatiin selväksi niin eikun googlailemaan. Melko pian kävi selväksi että teltoissa on melkoiset hintahaitarit. Parilla sadalla ei saa isoa perhetelttaa, olisi voinut saada Intersportista McKinley perheteltan, mutta kuinka ollakaan, ne olivat loppu kaikkialta muualta paitsi Torniosta ja Oulusta.. Ja XXL:llä ja Stadiumilla oli samainen trendi, moni kiinnostava teltta oli jo myyty aikaisemmille linnuille ja me myöhäiset linnut oltiin jäädä ihan ilman.

Onneksi kuitenkin meille sopiva teltta löytyi ja vielä melkein kohtuulliseen hintaan. Teltta löytyi XXL:n verkkokaupasta. XXL:n tuotesivulla valitsemastamme teltasta, Easy Camp Huntsville Twin 600 (349 euroa), sanotaan, että kaikki Easy Campin teltat ovat todella käteviä ja helppoja pystyttää. Joten, ehkä jopa minä, retkeilyllisesti rajoittunut, saan tämän teltan pystytettyä ja luotua kivan kesämajoituksen perheelleni.

Easy Camp
Eipä tarvitse ryömiä! Kuva XXL:n verkkokaupasta

Ostopäätökseen vaikutti myös se että teltassa on kaksi makuutilaa ja keskimmäisessä -oleskelutilassa- on mahdollista seistä suorassa. Tuotetiedoissa kerrotaan vielä, että teltan lujatekoiset telttakaaret ovat lasikuitua. Lisäksi opin, että vesipilariarvo on 3000 mm ja että kangas on palosuojattu. Silti toivon ettei kukaan törmää telttaan, tai ettei meidän retken aikana sada, emmekä joudu tekemiseen tulen kanssa…

Ja nyt sitten ahdistaa hieman se että nyt kun teltta on hankittu, eikä se ole mikään 19,90 teltta, niin sitä pitää nyt sitten käyttää. Entä jos en saakaan nukuttua teltassa? Entä jos en osaa edes pystyttää sitä? Entä sitten kun keskellä yötä pitää lähteä pissalle ja matkaa huoltorakennukseen on… Pitääkö minun puskapissata lähes viisikymppisenä? Entä sitten kun koko perhe, ja Veikko, ahtautuu muutamaan neliöön? Paljon ajatuksia, eikä ollenkaan vastauksia.

Tilasimme teltan siis verkkokaupasta, mutta nouto on lähimmästä kaupasta.. koska, luonnollisesti nyt lisäksi tarvitaan liitännäistarvikkeita. Minulla on aavistus, että tästä edullisesta lomailumuodosta tulee melko kallis paukku.

Aloitin jo oheistuotteiden ostamisen, sillä ostin Prismasta Haltin ilmatäytteisen alustan, 500 Lite Pump, jossa viehätti erityisesti patjan paksuus, 7cm, joka on huomattavasti paksumpi kuin monet muut vaihtoehdot. Nyt kun tarkoitus on ehkä road trippailla tai olla useampi yö samassa paikassa, kuitenkin liikkua autolla, niin jokaisen mukaan otettavan tuotteen ei tarvitse olla ultrakevyt. Joten ei haittaa että teltta, alustat, makuupussit/peitot ja tyynyt painavat jonkin verran.

Tämän kuudensadan gramman paketin pitäisi olla mun vuode!!
Ticket To The Moon riippukeinu löytyi kaapin perältä

Nyt kun tämä retkeilyasia aktivoitui niin muistin, että minulla on jossain kaapin perukoilla syystä jos toisesta hankittuja Ticket To The Moon -riippukeinuja, joten ostin kokeeksi yhdet Ticket To The Moon -köydet. Nyt kun puran näitä ostoksia tajusin että ihan kiva, mutta ne koukut.. No, etsin YouTubesta ohjevideon Miten virität riippukeinun niin ettei se räsähdä alas kesken keinuttelun? Ja siitä opinkin, että ne koukut ovat jo riippukeinussa.. Joten, me ollaan ns. good to go riippukeinun osalta.

Ostin vielä verkosta yhden erilaisen ilmatäytteisen makuualustan ja itselleni tupla makuupussin, jotta varmasti mahdun ison keskivartaloni ja keskisuuren egoni kanssa nukkumaan. Nämä viimeiset hankinnat teinkin Hobby Hallista, jossa olisi ollut niitä edullisia perhetelttoja, itseasiassa melko suuri valikoima!

Nyt sitten vaan odotellaan viestiä verkkokaupasta, että tilaus on valmis noudettavaksi. Maltan tuskin odottaa että pääsen testaamaan telttaa. Jännittää. Toisaalta, edelleen vähän ahdistaa niiiin moni asia. 😳🙄😵‍💫😬🤩


Jos pähkäilet telttavalintaa löytyy valinnan tueksi varmasti kaikenlaisia oppaita ja vinkkejä, tässä yksi valintaopas (Budget Sport).

Mitä telttailuvinkkejä voit antaa? Mitä pitää muistaa? Mitä ei koskaan saa tehdä?

P.s Ajoin kuopustin kanssa tänäiltana Punkaharjun Vuosisadan tietä pitkin ja yhdellä harjun näköalapaikoista joku oli ripustanut riippukeinun heilumaan ja käynyt huilimaan. Aika jännää, jos keinuttelija aikoo nukkua siinä tien laidassa. Ehkä minunkin pitää vielä miettiä josko sitä nukkuiskin riippukeinussa?

Easy Camp Huntsville Twin 600
Tässä se nyt on; Easy Camp Huntsville, kuuden hengen perheteltta

2 thoughts on “Kesäloma perheteltassa, uhka vai mahdollisuus?

Add yours

  1. Eipä ole itsekään kyllä tullut telttailtua. Varmaan, jos jonkun teltan hankkisin, olisi se sellainen, mikä kulkisi mukana vaelluksilla. Mutta tällä hetellä olen tykästynyt enemmän päivävaelluksiin.

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: