Kesäsuunnitelmia

Aurinko hivelee poskipäitäni tehdessäni töitä tietokoneen näyttöpäätteellä. Jatkan naputtelua, mutta mitä lämpimämmin aurinko viekottelee minua työhuoneeni ikkunasta sen vaikeampaa on keskittyä töihin. Ajatus karkailee kesään… voi miten ihanaa olisi lekotella aurinkovarjon alla ja kerätä lämpöä talven aikana jäätyneisiin luihin. Ja hengittää raikasta meri-ilmaa i l m a n maskia! Ja vaikka nauttia drinksu ja purjehtia auringonlaskuun. Mutta, mutta.

Vaikea vielä tietää avautuvatko portit aurinkolomalle. Koronapirulainen vaikuttaa vielä kaikkeen elämään, joten vaikka tekisi mieli ostaa lentoliput aurinkoon (ja kyllä, olen pitkin kevättä viihdyttänyt itseäni tutkimalla ihania kreetalaisia ja espanjalaisia hotelleja) en ole vielä uskaltanut. Kovin hitaasti avautuvat portit matkailulle, vaikka useassa Euroopan maassa rokotuskattavuus alkaa olla melko suuri ja vaikka koronaa vielä ilmaantuu, on taudin aiheuttamat vakavat tuhot jo melko matalalla tasolla.

Silti edes naapurimaihimme ei ole vielä vapaata pääsyä, juuri piakkoin taitaa työmatkaliikenne naapureiden (pois lukien Venäjä) kanssa vapautua. Virossa odotetaan tätä kovasti ja tällä puolella Itämerta varmasti odotetaan vihreää valoa muullekin Viron-matkailulle.

Valtionevosto päätti 17.6. että maahantulo sallitaan 21.6. EU- ja Schengen-maista hyväksytyn koronarokotussarjan saaneille tai koronan viimeisen kuuden kuukauden aikana sairastaneille. Eli 21.6. alkaen edellämainituista maista voi saapua Suomeen työmatkalle tai lomalle. Mutta mites Suomesta muille maille?

Ikäväkyllä ulkoministeriön suositus välttää tarpeetonta matkustamista on edelleen voimassa eikä edes lähialueilla tai Euroopassa käytänteet ole yhdenmukaisia.. joten, helpompaa on suunnitella heinäkuun lomalle kotimaan matkaa. Sitä paitsi, en halua pettyä ulkomaanlomasuunnitelmien kanssa.

Joten, tämäkin kesä taitaa mennä kotimaassa. Lämpöä taitaa riittää tänä kesänä, ensi sunnuntaille on luvattu 29 asteen hellettä, ja se taitaa jatkua tovin.

2 thoughts on “Kesäsuunnitelmia

Add yours

  1. Todennäköisesti tämä kesä tosiaan menee kotimaassa. Juuri tänään aloin kuitenkin hieman meittimään, että josko sitä sittenkin pääsisi kesällä jonnekin. Oma strategia on, että suunnittelen ohjelmaa kotimaahan, mutta niin, että tarvittaessa voisin lyhyelläkin varoitusajalla hankkia lentoliput jonnekin.

    1. Joo, tää korona-hässäkkä on edelleen kovin muuttuvaista.. mutta niin kovin tekis mieli ostaa liput jonnekin. Onneksi tämä Suomen kesä on ollut upea. Pikaisen enemmän ehkä tekis mieli matkustaa jos koko ajan satais ja olis 14 astetta ”lämmintä”.

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: