Pikavisiitti Aasiaan

Kävin tänään Aasiassa. Makumatkalla. Ja esteettisellä visiitillä. Kaivoin reissua varten esiin virallisen lomahatun, mutten tarvinnut passia.

Matka toteutettiin Skodalla ja mukana oli rakas teini, jolla alkaa huomenna rippikoulu. Joten yhteinen lomamatka ennen riparitunnelmiin sukeltamista oli ainakin äidin mieleen, taisi teinikin tykätä.

Tarkoitus oli ajella Haagan alppiruusupuistoon, mutta matka teki koukkauksen Pihlajämäen Afro & Asian food shoppiin. Ostimme aasialaisia herkkuja ja teini oli tyytyväinen pikkuruisen liikkeen kohtuullisiin hintoihin ja laajaan valikoimaan.

Haagan alppiruusupuisto on enemmän kuin ripaus eksotiikkaa, sillä luonnossa alppiruusujen pääasialliset esiintymisalueet ovat Himalajan vuoriston itäosat sekä Indokiinan, Korean, Japanin ja Taiwaninvuoristot. Nyt nämä upeat ja värikkäät kukat loistavat helsinkiläisen lähiön takapihalla, jonne kuka vaan voi vaeltaa ihailemaan näitä kaunokaisia. On erikoista, että tavallisessa mäntymetsikössä kukkii niin upeita kukkasia. Siellä alppiruususaarekkeiden keskellä törröttää mäntyjä ja jotenkin ne tavalliset männytkin näyttivät erilaisilta. Ja linnutkin visertivät lujaa kuin jossain sademetsässä.

Kun olimme katsoneet ison osan puistoa, myös atsaleat, niin istuimme syömään aasianherkkuja piknikalueelle. Termospullossa kylmänä säilynyt jäätee sekä monenlaiset herkut, joita olimme ostaneet evääksi virkistivät mieltä ja kieltä. Siinä auringossa istuessamme olo oli kuin olisimme olleet ihan jossain muualla, jossain u l k o m a i l l a…

Suomen oloihin jalostettu alppiruusu
Herkkää kauneutta
Minä, atsaleat ja virallinen lomahattu

Ok, eihän tämä nyt sama ole kuin matka vaikkapa Japaniin, mutta erittäin kiva päiväretkikohde. Näitä alppiruusupuistoja on muuallakin Suomessa (muun muassa Raisiossa), mutta tämä oli ensimmäinen laatuaan, jossa olen käynyt.

Näin helteisenä päivänä oli kiva panna merkille että puistossa oli ainakin kaksi virvokekärryä ja myös bajamaja, joten vaikkei mukaan tulisi eväitä, voi puistossa juoda kaffet ja syödä jäätelöt. Piknikalueen lisäksi puistossa näyttää jonkin verran olevan penkkejä eikä ainakaan nyt ollut niin paljon väkeä että kaikki penkit olisivat olleet varattuja.

4 thoughts on “Pikavisiitti Aasiaan

Add yours

  1. Itse en ole tuolla käynyt (vielä), mutta paikka kuulostaa kyllä kivalta. Tykkään muutenkin alppiruusuista, niitä on kotipihassakin runsaasti. Täytyy yrittää ensi kesänä ehtiä käymään tuolla, tämän kesän osalta on jo vähän myöhäistä.

  2. Ihania kuvia, nautin niistä, vaikka itsekin kävin tuolla tänä aamuna. Tänä vuonna retkeni oli kolmas kerta, onneksi tuo puisto on reippaan kävelymatkan päässä kotoa. Siksi olen kokenut, että se on erityisen ihana aikaisin aamulla, kun siellä ei vielä ole juurikaan muita. On upea! Aila

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: