Mainettaan kivempi Kouvola

Mikä ihme on Kouvolan kolmoset? Onko täällä joku rakennusryhmä, jota kutsutaan kolmosiksi? Seison kävelytiellä jäähallin vieressä ja henkisesti raavin päätäni. Samassa veneessä kanssani olevat työkaverini, kaksi melko paikallista ja me kaksi ei ollenkaan paikallista ihmettelemme tehtävän antoa. Meidän pitäisi löytää kolmoset ja luoda aiheesta oma versio? Kyllä se on kuulkaas nyt tiedonhaunpaikka. Ja Google ei petä tässäkään tilanteessa. Selviää, että Kouvolan kolmoset on patsas Keskuspuistossa. Sinne siis!

Menossa on Amazing Race Kouvola! Niinpä, en minäkään vielä hetki sitten ajatellut että Amazing ja Kouvola sopisi samaan lauseeseen. Mutta täällä ollaan työpaikan virkistäytymispäivää viettämässä ja edetään rastilta toiselle. Syksy tarjoaa melkein parastaan, ilma on lämmin, syksyn värit loistavat puissa ja maassa ja juuri nyt ei sada. Joten kohti Kouvolan kolmosia!

Amazing Race oli mukavasti suunniteltu ja toteutettu, jokaisella rastilla oli joku liikunnallinen tehtävä, joka piti kuvata tai videoida. Tosin toiseksi viimeinen rasti oli älypähkinä, jossa ratkaistiin sotkuun menneitä sanoja.

Senat sakaisin
Syksy, Kouvola
Syksyn värit ja kuulas päivä, parasta syksyä

Koska olen ulkopaikkakuntalainen olin varannut yöpymisen vasta uudistetusta Original Sokos Hotel Vaakunasta. Enkä pettynyt. Sisäänkirjautuessani kiva respan ihminen antoi minun valita minkälaisen huoneen haluan, valitsin Repoveden. Muut vaihtoehdot olivat Pentik ja Tykkimäki. Minun huoneessa Repovesi-teema näkyi maisematapettina ja ehkä myös maanläheisissä väreissä. Tykkäsin kovasti.

Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola, Visit Kouvola, Repovesi
Näitä maisemia kävin livenä tutkimassa elokuussa
Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola, Visit Kouvola, staycation, miniloma, lomalla kotimaassa
And it’s all mine

Huone oli kahdelle, joten minulla issekseni oli ruhtinaallisesti tilaa. Kun tulin virkistysillasta, pienessä sateessa käveltyäni, hotellihuoneeseen oli ihanaa riisua vaatteet ja mennä kivaan kylpyhuoneeseen ja ottaa pitkä ja lämmin suihku. Ja kuppi kuumaa. Ja pehmeään sänkyyn. Ja telkku päälle ja aivot narikkaan. Oikein rentouttava päätös kivalle ja sosiaaliselle illalle.

Miniloma, staycation, Kouvola, Original Sokos Hotel Vaakuna
Join kupin kaakaota sängyssä maaten
Original Sokos Hotel Vaakuna, covid, miniloma
Original Sokos Hotel Vaakuna
Tämä on hieno uudistus, oikea (ja eri tyylikäs) jääkaappi
Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvola, hyvä valaistus, kotoisa, miniloma
Huoneessa oli erittäin miellyttävä valaistus

Nukuin huonosti, mutta se ei johtunut sängystä tai huoneesta vaan minun sisäisestä kompassista, joka menee vikatilaan jos nukun muualla kuin omassa sängyssä.. Tämä on erittäin ärsyttävää, koska juuri näillä pienillä matkoilla olen usein ihan itsekseni ja voisin nukkua ilman mitään kotoa löytyviä häiriöitä. Nukun erittäin kevyesti, joten kotona on aina jotain ääniä tai eläinten palvelupyyntöjä joihin herään vähintään kaksi kertaa yössä. Joten on hyvin turhauttavaa kun hotellissa, jossa on hiljaista ja ihanaa, saisi nukkua kaikessa rauhassa, ja minä en pysty siihen!

Tykkimäki, Original Sokos Hotel Vaakuna
Hissinovet
Jopo, pinkki, Sokos Hotelli, Kouvola

Hotelliyöpymisen kruunaa tai pilaa aamupala. Original Sokos Hotel Vaakunassa aamiainen oli erittäin hyvä. Aamiaisella oli kiva kombo perinteistä hotellikamaa; hyvää leipää, puuroa, hedelmiä ja marjoja. Mutta myös joitain paikallisia tuotteita, kuten paikallisen tuottajan palvilihaa ja juustoa. Tarjolla oli myös makeita herkkuja, kelvollista kahvia ja hauskana yksityiskohtana tarjolla oli minun lemppari guilty pleasure, Alpron soijasuklaajuomaa. Ja tietysti mini croissuja ja nutellaa. Normaalisti laittaisin croisantille hilloa, mutta koska mä voin, niin sipaisin tujauksen nutellaa..

Nmmm

No, miten korona näkyi hotellissa ja aamupalalla? Ehkä niin että ihmiset pitivät selvästi turvavälejä vieraisiin ihmisiin, joillakin oli yleisissä tiloissa maskeja, jopa aamupalalle tultaessa. Missään ei ollut tungosta ja minulla oli täysin turvallinen tunne koko Kouvola-visiitin ajan ja erityisesti hotellissa.

Jos tässä hotellissa olisi edes pieni spa ja uima-allas, toisin teinit heti Kouvola-lomalle, sillä heistä ihan mahtavinta on polskia vedessä, ei tarvita mitään liukumäkiä tai härpäkkeitä. Ihan vaan lämmintä vettä ja plussaa ovat tietysti hierovat suuttimet ja spa-hoidot.

Vaakuna, Original Sokos Hotel
Bye-Bye Vaakuna!
Original Sokos Hotel Vaakuna, aula, Pentik
Kutsuva aula

Lisää Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolasta täältä.

Erityistä plussaa hotellille:

+ystävällinen vastaanottovirkailija

+kiva huone & hyvät sängyt

+herkullinen aamupala

+keskeinen sijainti

+vuokrattavissa pinkit jopot

Kouvola näytti mukavia puolia ja tietysti viihtymiseeni vaikutti isosti kivat työkaverit ja mukava yhdessä tekeminen Amazing Racen tiimoilta, mutta jälleen tuli todistettua että missä vaan voi viettää virkistävän miniloman.

Kouvolan seudulla on paljon nähtävää tai koettavaa. Itselleni läheisiä kohteita ovat mm. Maailmanperintökohde Verla sekä monipuolinen Repoveden kansallispuisto. Repoveden piipahduksesta voit lukea täältä.

Minua kiinnostaa Kymijoki sekä Kuusankosken Taideruukki Kymin ruukin tehdasalueella sekä Manner Kahvila Voikkaalla. Ehkäpä kolaan näitä joskus työpäivän jälkeen..

Mikä sinusta on parasta Kouvolassa? Onko sinulla joku lempparikohde? Lisää Kouvolasta vaikkapa Visit Kouvolan sivuilta

6 thoughts on “Mainettaan kivempi Kouvola

Add yours

  1. Yhdessä tekeminen vaikuttaa kokemukseen varmasti paljon. Repovesi on kyllä oma ehdoton suosikkipaikkani Kouvolassa. Ehkäpä seuraavan Repovedellä käynnin yhteydessä tulee käytyä katsomassa vaikka joku muukin noista mainitsemistasi kohteista.

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: