Kevät(loma) omalla pihalla

Kaunis toukokuun lauantai sai minutkin liikkeelle. Aurinko ja sen lämpö houkutti minut puutarhakauppaan. Aina näin keväisin kuvittelen olevani muuta kuin vihertumpelo ja haaveilen miten raivaan pihasta kesäkeitaan ja kasvatan omaa lähiruokaa; mansikoita, tomaatteja, herneitä ja perunoita!

Houkuttelin kuopustin mukaani ja ajoimme kylälle ostamaan multaa ja muutamia taimia. Paikallinen rautakauppa myi 200 litraa multaa 10 eurolla. Halvin multa sai nyt kelvata. Kasvatuslavat ainakin kaipaavat lisää multaa, joten 200 litralla ei pitkälle pötkitä.

Rautakaupan kesämyymälässä ihanat kukkataimet, hyötypensaat, ruusun- ja puuntaimet väläyttivät näkyviin kesän täydessä loistossaan. Olin luvannut kuopustille oman kasvin, hänen valintansa osui jonkinlaiseen samettikukkaan. Lisäksi ostin pelargonian-, syysleimun- ja kausimansikantaimia.

Pelargoniat ovat minun lempikukkia. Meillä on niitä aina kesäisin rappusilla ja niin on tänäkin vuonna. Tällä kertaa valitsin vaaleanpunaisia taimia.

Luin netistä, että pelargonin latinankielinen nimi pelargonium tarkoittaa haikaraa. Enpä tiedä miksi, kukka ei ole lintumainen ellei sitten ajatella että kukka on melko pitkässä varressa. No, nämä meidän pelargoniat on nyt nimetty Bucket ja Bouquet. Lapsilla on ollut tapana nimetä näitä kesäkukkia.. ja tänä vuonna meillä on edellä mainittujen lisäksi Napanaukumaan jr., Jorma, Aino jne.

Etualalla Bucket, taustalla Bouquet..
Samettia ja mansikantaimia

Ihana aurinkopäivä sai minut siis työntämään sormeni multaan. Kitkin ja kyykin, patistin tytötkin kitkemään jäätelöhoukuttimella, lisäsimme multaa ja istutimme taimia.

Jonkin aikaa kykittyämme istuimme rappusille jäätelölle. Istuimme ja söimme, nautimme auringosta, istutuksista ja kesäisestä tunnelmasta.

Koska nyt koronakeväänä kaikenlainen matkailu on pannassa on parasta asennoitua kotoiluun ja nauttia siitä. Omalla pihalla aurinkoisena päivänä kotoilu ei ole pöllömpää. Mutta tuntuuko tämä lomalta?

Juuri nyt lepäilen auringossa, mutta kaikki eivät lepää laakereillaan…

Kiireiset naapurimme

Rauhallista ja rentoa toukokuuta 🌸 nauti toukokuun auringosta ja lämmöstä 🌸

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: