Tänä kesänä lomaillaan lähellä kotia

Korona on sotkenut maailman elämää jo lähes puoli vuotta, meillä Suomessakin koko kevään. Kaikenlaiset suunnitelmat ovat joutuneet romukoppaan. Huoli terveydestä ja taloudesta ehkä rassaa ja lisäksi ehkä kovastikin odotetut ulko- ja osittain kotimaankin matkat ovat peruuntuneet (tai ehkä on kivempi ajatella että ne ovat siirtyneet..).

Kesälomakausi on kuitenkin alkanut ja suurin osa suomalaisista aikoo viettää lomaa. Lomalla on kiva tehdä jotain muuta kuin arkena niinpä monet tekevät nyt kotimaisia lomasuunnitelmia. Koska kaikki suuret festarit on kesä- ja heinäkuulta peruttu on aika moni miettinyt voisiko kesäloman viettää mökkeillen, tehden päiväretkiä lähialueelle ja ehkä luonnossa ollaan enemmän kuin ennen. Silti moni suomalainen ottaa ilolla vastaa ravintoloiden ja kahviloiden avautumisen kesäkuussa sekä myös museoiden avautumisen. Pitkästä aikaa, meillä on luonnon lisäksi muitakin kohteita vapaa-ajan viettoon.

Suuri osa suomalaisista kokee tällä hetkellä taloudellista epävarmuutta ja monella on käytettävissä vähemmän rahaa tai pelkona on työpaikan menetys tai lomautus, joten ei haluta käyttää rahaa samalla tavalla kuin ennen epidemiaa vaikka sitä vielä olisi käytettävissä. Mutta minä veikkaan että tämä koronakaranteeni on aiheuttanut sen että meillä kaikilla on ns. patoutuneita kulutustarpeita, ihan vain koska olemme enemmän tai vähemmän olleet ”vain” kotona ja monella on iso halu tehdä jo jotain muutakin, joten kulutuksessa voi tapahtua yllättävä pyrskähdys.

Millaisia kesälomasuunnitelmia sinulla on? Kommentoi alle 🌸 minä aion tehdä niin kuin monimuukin, vuokraan mökin ja lisäksi teen pistoreissuja kotoa käsin 🌟

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: