Iitas Vilinas taidetta

Aina ei tarvitse matkustaa minnekään kokeakseen elämyksiä 🌟 Minulla on täällä kotona yksi kuvataiteilija kuopustini Iita, taiteilijanimeltään Iitas Vilinas. Iitan tuottama taide ilahduttaa minua joka päivä!

Iitan maalausharrastus alkoi viime syksynä, kun hän pyysi maaleja ja kangasta että voisi maalata. Kävimme jälleen kerran Kissakahvila Helkatissa sekä Ateneumissa, jossa oli Helene Schjerfbeckin näyttely ja sen reissun jälkeen Iita maalasi erittäin vahvan työn Herkules kissasta, yhdestä Iitan rakkaista eläinystävistä.

Herkules, 2019
Herkules kassatöissä

Ateneumissa Helenan työt myös inspiroivat Iitaa. Iitaa taisi viehättää muun muassa se miten taiteilijan tyyli muuttui elämän aikana.

Sirkustyttö, 1916
Kansakoulutyttö, 1908

Seuraava työ oli joululahjaksi maalattu työ Pyry-koirasta. Pyry on suomenlapinkoira, joka matkusti vähän joulun jälkeen sateenkaarisillalle.

Pyry, 2019

Iita sai joululahjaksi Yuko Higuchin kirjan Cats & other creatutes ja sekin inspiroi Iitaa maalaamaan.

Meillä on kotona tätä nykyä kolme eläinystävää, Kissa 11-v, Laikku 5-v ja Veikko, suomenlapinkoira, 8kk. Nämä eläimet inspiroivat Iitaa, sekä välillä myös osallistuvat töihin.

Tässä työssä tuo pieni vaalea jälki sinisellä kehällä on Laikun tassun jälki.. Laikku säikähti Veikko ja juoksi Iitan keskeneräisen työn yli ja siitä edelleen pitkin lattioita. Lattialle jäi vaaleanpunaisia jälkiä 😳 ja työhön Laikun puumerkki, joka ei sellaisenaan Iitalle kelvannut. Iita korjasi työn mieleisekseen.

Kissa ikkunassa, 2020
Ihanan elävä pinta
Talvinen meri, 2020

Joskus inspiraatio vain tulee, kuten tässä Talvinen meri -työssä. Emme käyneet meren äärellä tänä talvena, eikä meillä oikeastaan edes ollut talvea. Ehkä taulu syntyikin kunnollisen talven kaipuusta 🌟

Väripaletti

Iita on vallannut työpisteekseen meidän ruokapöydän, joten koko talvena emme ole syöneet sen äärellä.. melko ärsyttävää, mutta toisaalta en raaski häätää taiteilijaa.

Kissan kurkistus, 2020

Jälleen kissa inspiroi Iitaa. Tällä kertaa Iitan oma kissa Laikku. Työ on rakkaudentunnustus Laikulle. Taulussa Laikun hahmo on ihanan pörröinen ja isosilmäinen, kuten oikeassa elämässäkin.

Laikku, mi amor, 2020

Pyysin Iitaa maalaamaan koiramme Veikon ja pyynnöstä syntyi teos Veikon reissu.

Veikon reissu, 2020

On ihanaa seurata Iitan maalaamista, toivon että se jatkuu. Odotan mielenkiinnolla millaisia teoksia saamme seuraavaksi.

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: