5 hauskaa kotimaista hotellikokemusta

Hotel Lilla Roberts

Kotimaan hotellikohteista suosikkini on Helsingissä sijaitseva Hotel Lilla Roberts. Ihastuin Lilla Robertsissa erityisesti sen tyyliin, joka pitää pintansa kautta linjan. Joten huoneemme kylppärikin oli art decoa ja jopa huoneiden ovien numerokyltit olivat art deco -tyyliset.

Hotellin aamupala on erittäin hyvä. Ei valtavaa määrää artikkeleja, mutta laadukkaita asioita, vieraillessamme valikoimissa oli mm. hunajasimaa

Olen yöpynyt Lilla Robertsissa vain kerran, ollessani mieheni kanssa viettämässä treffi-iltaa, mielelläni viettäisin siellä useammankin staycationin. Olin valinnut meille Style-tasoisen huoneen, joka on perustason huonetta suurempi. Otan aina (jos rahapussi sallii) vähän paremman huoneen, sillä se on sellaista arjen luksusta johon haluan panostaa.

Treffi-illan ohjelmaan kuului teatteriesitys Kansallisteatterissa ja taitoimme matkat hotellilta teatteriin ja takaisin kävellen. Kävellen matkaan menee noin vartti, joten se oli ihan kiva piipahdus sekä ennen teatterissa istumista että pieni iltareippailu ennen nukkumaan menoa.

Hotel Lilla Roberts, Helsinki, art deco, hevosvalaisin, hotelli, staycation
Vastaanoton ison hevoslamppu on hauska elementti

 

Hotel Katajanokka

Entiseen vankilaan rakennettu hotelli on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista suomalaisista hotellikokemuksista. Hotel Katajanokkahan on entinen vankila ja sisääntulokerroksesta löytyy yksi alkuperäisasuun jätetty selli ja kun siirrytään huoneisiin, ovat kerrosrakenteet samanlaiset kuin rakennuksen ollessa vankilana.

Olen yöpynyt Katajanokalla kerran ja lisäksi viettänyt siellä joitakin työpäiviä. Myös Katajanokan sijainti on huippu, se on kävelymatkan päästä Helsingin keskustasta ja kun sieltä keskustaan päin kävelee niin matkan varrelle jää ihastuttava Allas Sea Pool Helsinki sekä Kauppatori.

Huoneluokka oli classic ja se ei ollut kovin iso. Vuoteet olivat erittäin hyvät ja vankilasta muistuttaa sekä huoneiden ovet että huoneen seinän yläosassa oleva pieni ikkuna. Me emme nähneet ikkunasta mitään, mutta toki siitä tuli mukavasti valoa. Huone on ihan kivasti sisustettu ja valoisa.

Olin hotellissa äitini kanssa ja hän koki pienet, ylhäällä olevat ikkunat ahdistaviksi. Tajusin vasta jälkeen päin, että Superior-huoneissa olisi ollut isot ikkunat (ja vuodesohva).

Yöpymiseni jälkeen Hotelli Katajanokasta on tullut osa Marriot-ketjua.

Hotelli Katajanokka, Helsinki, skatta, vankila
Paikkahan näyttää ihan vankilalta

Blu Plaza Helsinki

Blu Plaza Helsinki on aivan Helsingin keskustassa oleva tyylikäs hotelli. Olen yöpynyt hotellissa kolme kertaa, joista joka kerta mieheni kanssa (huoneet olivat saunallinen Business class sekä Executive Business class).

Hotelli on loistava staycation paikka, sillä se on a) mukava b) siellä on hyvät vuoteet c) kivat saunalliset huoneet (jos sellaisesta tykkää) d) kalliimmassa hintaluokassa hauska välipalatarjoilu loungessa e) hyvä aamiainen f) sijainti on keskellä Helsinkiä, lähellä rautatieasemaa (helppo tulla autotta, auton kanssa vähän hankalampi), lähellä mm. Kansallisteatteria ja Ateneumia, ravintoloita, ostosmahdollisuuksia.

Hotelli sopii hyvin niin bisnesmatkailuun kuin vapaa-ajanmatkailuun.

Hotelli Verso

Ystävällinen hotelli, jossa tulija kokee olevansa tervetullut. Mukavasti sisustettu, erityisesti yhteinen aulatila on todella viihtyisä. Verson aamiainen on erittäin hyvä, ei tuhansia artikkeleja, mutta jokainen valittu artikkeli on laadukas ja  s u o m a l a i n e n (paitsi kahvi ja tee). Erityisesti jäi mieleen herkullinen puolukkapuuro. Valikoimaan kuuluivat myös hyvät leivät ja myös pyynnöstä valmistettu munakas.

Tutustuin Versoon ollessani Visit Jyväskylän bloggarimatkalla, joten toisin kuin muissa kohteissa, täällä olen yöpynyt en-maksavana, bloggari-vieraana. Täältä löytyy postaus Jyväskylän seudun kolmesta erilaisesta yöpymispaikasta.

 

Hotelli Verso, Jyväskylä
Verson viehättävä aula kutsuu viettämään aikaa
Hotelli Verso, Jyväskylä
Kuohujuomaa pörröstä

Hotelli Verso, Jyväskylä

Hotelli Verso, aamiainen, Jyväskylä

 

Radisson Blue Hotel, Oulu

Ollessani työmatkalla Oulussa, asuin Radissonissa kaksi yötä ja tein kaksi päivää töitä hotellin neuvotteluhuoneessa, josta oli todella upeat maisemat Oulujoelle. Jo se että neukkarissa oli isot, seinän kokoiset ikkunat oli mahtavaa, koska usein neukkarit ovat pimeitä loukkuja. Mutta maisemaikkunat olivat ihan luksusta.

Huone oli Business classa huone, ja valitsin juuri sen luokan, koska näissä business-huoneissa oli pöytä. Ajattelin että se on kätevä, jos teen vielä illalla töitä ja minähän tein. Lisäksi huoneessa oli nojatuoli ja jalkarahi, joten sekin oli kivaa, kun oli ensin tehnyt töitä päivän ja vielä illalla vähän lisää niin oli ihan mukavaa istuskella jalat rahilla nojatuolissa ja katsella hetki telkkua.

Huoneen sisustus oli vähän kulahtanut, mutta silti kokemus oli muuten erittäinkin kiitettävä. Ja aamiainen oli todella kiva ja hyvin hoidetun oloinen, toisin kuin joissakin muissa muuten ihan asiallisissa hotelleissa… Myös hotellin sijainti oli hyvä, siitä oli kiva reippailla illalla vähän jaloittelemaan (torille moikkamaan poliisipatsasta ja ihmettelemään susirumaa teatteria) ja toisena iltana kävin syömässä Oulassa. Täältä löytyy postaus Oulun-matkasta.

Oulujoki, joki, näköala, Oulu, Radisson
Neuvotteluhuoneen ikkunasta näkymä Oulujoelle
Oulu
Toripolliisi päivystää Kauppahallin edessä

 

 

 

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: