2020 Matkamessuja ja unelmia!

Taas on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan messutapahtuma taputeltu tältä vuodelta ja sen seurauksena minunkin pää on täynnä -uusia- matkaunelmia. Messuilla oli esillä matkailualan toimijoita yli 80 maasta.

Matkamessujen todellista antia on asiantuntevat vinkit itselle vieraista kohteista, itsekin kävin mielenkiintoisia keskusteluja mm. Varkauden, Juvan, Krakovan ja Kreetan edustajien kanssa.

Ja nyt mielessä pyörii matkustaisinko Kreetalle vai Varkauteen. Nuo molemmat kohteet näyttäytyvät kiinnostavilta…

(Lisää Kreetasta blogissani täältä.) Varkaudessa olisi elokuussa minulle uppo-outo festari Sampea ja samppanjaa… Festari on rakennettu Suomi-musiikin ja ruuan ja juoman ympärille, ehkä suunnattu meille keski-ikäisille.

Vai suuntaisinko Kilpisjärvelle vai Pykeän pieneen, suomenkieliseen kalastajakylään Jäämeren rannalle? Kilpisjärvi on ollut matkalistallani jo kauan, Pykeä on uusi tuttavuus.

Vai menisinkö Georgian Batumiin vai matkustaisinko pitkin Kyproksen maaseutua yöpyen maalaismajoituksisssa? Vai junailisinko Moskovasta itään Kazaniin tai jopa Vladivostokiin saakka. Ja se Portugalikin on vielä kokematta.

Matkaunelmia

Vai lähtisinkö lataamaan akkuja Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuiston suoluontoon tai Järvisydämen kylpylään Saimaan äärelle? Saimaa on osa sielunmaisemaani, joten se viehättää minua aina.

Kaukokohteista Japani houkuttaa, mutta taitaa olla mahdoton toteuttaa, mutta hei, matkaunelmiahan nämä ovatkin.

Matkaunelmia

Vaihtoehtoja on valtavasti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Jokaisesta maasta ja kaupungista löytyy kiinnostavia kohteita ja koettavaa. Ainakin minulle. Minä viihdyn sekä vuoristossa että rannalla ja kaupungissa kulttuurin parissa tai luonnossa kulkien.

Suomi on pullollaan ihmeitä. Ja voisin hyvinkin keksiä kymmeniä kiinnostavia Suomi-kohteita (ja olenkin jo keksinyt, tässä vuoden 2019 Suomi-matkailun bucket list).

Myös Eurooppa on loputon aarreaitta, joten vaikka en ikinä enää ilmastoahdistuksessani lentäisi, voisin melko kätevästi nähdä ja kokea lämpöä ja aurinkoa, tuhansien vuosien historian ja kulttuurin kerrostumia aivan loputtomiin.

Kaukokohteetkin viehättävät, mutta ne ovat oikeasti etäisempiä haaveita. Mutta kyllä Aasia, kuten Kiina, Mongolia ja Japani ovat minun isoja unelmia.

Amerikan manner kiinnostaa myös, ei niinkään matkamessuillakin esillä ollut USA, vaan enemmänkin ihmisen kokoinen, myöskin messuilla esillä ollut Uruguay. Uruguay on viehättävä, viinintuottaja maa, jossa voi viettää aikaa maistellen viinejä, ihaillen kaunista arkkitehtuuria, seuraten villihevosia tai merileijonia. Uruguay ei ole suurten kaupunkien maa, vaikka pääkaupunki Montevideo onkin ihan oikea kaupunki historiallisine kerrostumineen. Maa on enemmänkin viinitilojen, tasankojen ja pienten kalastajakylien maa. Isojen jättinaapurien välissä se on pieni, turvallinen ja sympaattinen.

Oi, kyllä unelmamatkailu on ihanaa. Ja kohteita on loputtomasti. Unelmamatkailua harrastettaessa ilmasto tai luonto eivät rasitu. Eikä rahapussi!

Mikä on sinun unelmakohde?

Uruguay, unelmamatka

Kuva: https://www.steppestravel.com/holiday-ideas/a-taste-of-uruguay/

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: