Illallinen Fat Lizardissa, Espoon Otaniemessä

*Kaupallinen yhteistyö Fat Lizard -ravintolan kanssa*

Fat Lizard oli minulle aivan uusi tuttavuus. Kun tutustuin paikkaan paperilla, niin ihmettelin ravintolan sijaintia, sillä se on keskellä Otaniemeä, aivan metroaseman vieressä ja keskellä Aallon kampusta. Ensimmäinen ajatus oli että onko alueella tarpeeksi ihmisiä, jotka käyvät lounaan lisäksi syömässä myös iltaisin, sillä Fat Lizard ei ole pelkkä lounasravintola.

IMG_3559

IMG_1203

Saapuessamme ravintolaan ystävällinen henkilökunta otti meidät vastaan ja ohjasi meidät ennalta varattuun pöytäämme. Pöydässä oli valmiiksi katettuna servetit, aterimet ja lasit. Ja aterimien välissä oli käsipyyhkeet eli swipit kuten me niitä kutsumme. Tästä lapset antoivat erityisplussaa. Olisihan toki kädet voinut käydä pesemässä vessassa, mutta oli kivaa että maailmalla likaantuneet kätöset saattoi pyyhkiä mukavasti pöydässä istuen.

Kun istuimme mukavasti yksi osakkaista, Ville Virmala tuli esittelemään meille ravintolaa. Ville vastaa Fat Lizardin juomista, mutta tällä vierailulla juomat olivat sivuosassa, koska olimme autolla ja minä olin ainoa jolla on ajokortti…

Ville kertoi Fat Lizardin tarjoavan italian amerikkalaista ruokaa suomalaisella twistillä.

Yksi leimaava asia ravintolassa on upea, puu-pizzauuni. Tällä kertaa emme kuitenkaan ottaneet pizzaa, toisella kerralla sitten.

Minä olen possun suuri ystävä, joten kun näin a la carte –listalla olevan Iberico-possua niin tiesin että sitä on maistattava.

Iberico on laatumääritelmä porsaalle, joka kasvaa vapaana tietyllä alueella Espanjassa, metsäisillä niityillä nauttien Välimeren ilmastosta. Niittyjen uniikki ekosysteemi, Iberian niemimaalle ominainen ja tuhansien vuosien saatossa muokkaantunut niittylaidunmaa on keskeisessä roolissa. Niittymetsissä kasvaa tammia sekä kastanja-, korkki- ja johanneksenleipäpuita. Tunnusomainen lihan marmorointi muodostuu talvikauden aikana porsaiden ahmiessa erilaisia terhoja ja kastanjoita.

Vaikka juomat eivät nyt olleet pääosassa, päätin maistaa Fat Lizard panimon olutta. Valitsin maisteltavaksi kevyen oluen, 101 California pale ale. Olut ja possu sopivat hyvin yhteen. Nyt olutlasi hikoili ja possu höyrysi.

IMG_3561

Fat Lizard -ravintola ja panimo ovat sisaryrityksiä, se, että ravintolan nimi on sama kuin panimon, on tavallaan sattumaa.

Kuitenkin ennen pääruokia halusimme maistamaa vähän jotain pientä. Tilasimme yhteiseksi SCALLOP AGUACHILE –annoksen (13€). Annoksessa oli kampasimpukkaa, tomatilloa, chiliä, korianteria & verigreippiä.

Kampasimpukat olivat hyviä, liemi oli voimakkaan chilistä. Ehkäpä vähän turhankin voimakasta minun makuuni, mutta jos tykkää korianterista (kuten minä) ja chilistä (minä vähemmän) niin annos on oivallinen.

Saimme myös pyytämättä maisteluannoksen sirkkoja. Hauskaa oli että olin juuri edellisenä viikonloppuna kieltäytynyt maistamasta sirkkoja mieheni tuodessa niitä kotiin. No, nythän niitä oli pakko maistaa ja täytyy sanoa että cajunmausteella maustetut ja friteeratut sirkat olivat ihan hauska ja rapea herkku. Annoksessa oli myös pähkinöitä. Ja pienenä suolaisena, oluen kanssa syötävänä naposteltavana, sirkat ovat ihan oivallinen valinta. Ja nämä sirkat kasvatetaan vain muutaman korttelin päässä, Otaniemessä. Ne toimitetaan polkupyörällä tai kävellen, joten ne ovat sekä lähiruokaa että logistiikaltaan eri ekologisia!

Fat Lizard

sirkat, Fat Lizard, Espoo

Listalla oleva possuannos on nimeltään IBERICO SECRETO (31€). Annos sisältää puuhiilillä grillattua Iberico-possua, valkosipulivoita, varhaisperunaa, sydänsalaattia, gorgonzolaa, pekonia & béarnaisekastiketta. Ja täytyy sanoa, että annos kaikessa yksinkertaisuudessaan oli erittäin hyvä. Porsas maistui, no, porsaalta. Ja annoksessa oleva pekoni antoi ihanan savuisen sävyn ruualle.

Fat Lizard, Espoo, iberico

Kuopusti halusi pienemmän ruuan, joten hän valitsi pääruuaksi alkupaloista GRANKULLA ”BURGERin” (14€). Annoksessa oli pikku blinejä, muikunmätiä, smetanaa, tuoreita katkarapuja ’skagen’, punasipulia & tilliä. Blineistä ja skagenista oli rakennettu torni, kuin luksus burgeri. Annoksen nimi on kuulemma pieni viittaus yhden osakkaan Kauniais-taustaan..

Fat Lizard, Espoo, blinit

Blinit olivat herkullisia, maistoin tietysti niitäkin. Ihan vähän, sillä kuopusti lähes murisi.. ja söi jokaisen blinin hyvällä halulla. Mäti tykötarpeineen jäi vähän turhaksi, sillä skagen oli oivallinen blinin kaveri. Tai sillä tykötarpeiden märällä olisi syönyt blinejä enemmänkin, mutta annos oli jo nyt melko suuri alkupalaksi, mutta pääruuaksi kuopustille se oli kivan kokoinen. Blinit ja mäti listalla oli kiva kotimainen pläjäys muuten enemmän amerikkalais-tyylisellä listalla.

Esikoinen valitsi ruuaksi tacon eli annoksen BRISKET TACO (25€), jossa oli neljä pehmeää maissi-kaktustortillaa, grillattua Black Angus briskettiä, avocadoa, tomatillosalsaa, queso fresco-juustoa & chilikastiketta. Lapsi tykkäsi annoksesta, mutta chilinen osuus annoksessa oli melko tulista. Annos on suuri, kuopusti söi yhden tacon ja vielä yksi jäi syömättä.

Fat Lizard, Espoo

Koska jälkiruualle on aina tilaa (ja nyt sitä kyllä jätettiin tarkoituksella ahmimatta liikaa alkupaloja) valitsimme lyhyeltä mutta houkuttelevalta listalta pirtelöä sekä suklaata.

Esikoinen valitsi annoksen POP THE CHERRY – SUCK THE BANANA (10€), joka koostui banaanipirtelöstä, joka oli koristeltu Maraschino-kirsikalla, suklaalla, mansikalla & vaniljavaahdolla. Oih. Lapsi, pirtelöasiantuntijana, kertoi että tämä oli hänen elämänsä paras pirtelö. Lienee siis selvä, että pirtelö oli kunnon kamaa.

Fat Lizard, Espoo, pirtelö

Minä ja suklaasta kovasti pitävä kuopusti valitsimme onnellisen lopun ali annoksen HAPPY ENDING – ’DEATH BY CHOCOLATE’ (14€). Annos koostui valkosuklaapannacotasta, tummasta suklaavaahdosta, kuumasta kinuskikastikkeesta, passionhedelmästä ja tuoreista marjoista. Oih. Namskis.

Tämä oli todella täyteläinen ja hyvä annos. Pienehkö, mutta suussa sulava ja maukas. Vaikea kuvailla edes. Mutta pelkästään tämä annos on jo Fat Lizard -vierailun arvoinen.

Fat Lizard, Espoo

Fat Lizard, Espoo, jälkiruoka, tummasuklaa, suklaa herkku

Lapselle annos oli tosiaan hieman liian suuri sen täyteläisyyden –ja jo ennen jälkiruokaa syötyjen ruokien- vuoksi. Joten minun oli uhrauduttava ja syötävä kuopustin jälkkärin jämät. Totta kai minä uhrauduin.

Illallinen Fat Lizardissa oli erittäin mukava kokemus. Meillä oli hauskaa ja ruoka oli hyvää. Lista oli kiinnostava, joten vielä jäi useita annoksia, joita haluaisin kokeilla. Kuten pizzat, härän fileet ja haluaisin itselleni kokonaisen annoksen blinejä..

Kiitos Fat Lizardin ystävälliselle ja osaavalle väelle! Nähdään taas!

p.s. Fat Lizard tarjoaa myös buffeelounasta ja jos illalliselle menet, niin varaa pöytä.

Ehkä haluat lukea meidän Visit Espoo -henkisestä päivästä, siitä lisää täältä.

 

 

 

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: