Fättäilyä Saariselällä

*Yhteistyössä Inari-Saariselkä Matkailu Oy ja Lapland Safaris*

Elämässä on rutiineja, mutta onneksi edelleen melko usein niitä ensimmäisiä kertoja!

Tällä Lappi Road tripillä ensimmäisiä kertoja on ollut jo muutamia; tunturin huiputus, kullanhuuhdonta ja nyt tämä fättäily.

Täytyy myöntää, että kysymys Uhka vai mahdollisuus nousi mieleeni kun kurvasimme Lapland Safaris Saariselän pihaan ja näin rivissä fatbiket.

Lapland Safaris tarjoaa monenmoista aktiviteettia kesään ja talveen sekä vuokraa erilaisia välineitä, kuten suksia, pyöriä ja melontavälineitä. Ovat ilmeisen tottuneita myös meihin ensikertalaisiin, sillä Janne neuvoi selkeästi ja lempeästi miten fättistä käsitellään. Se tulikin tarpeeseen, sillä tyttöseni ovat kruisailleet vain Jopoilla. Ja, no, minua pelotti sen verran että lempeä rohkaisu tuli tarpeeseen!

Vuokrauspiste on aivan kivenheiton päässä Saariselän reippailureiteistä. Janne antoi reittevinkkejä ja kartan ja kaikki vaikutti pläkkiselvältä.

Saariselkä maastopyöräilyopas
Saimme kartan, olisi pitänyt lukea sitä reitillä…

Läksimme reitille reittikarttataululta ja ajoimme hiihtouraa vastapäivään.

Muutaman nousun ja jännittävän laskun jälkeen aloin luottaa siihen että ”tämähän on pyöräilyä” ja mä osaan pyöräillä.

Ajelimme latu-uraa eteenpäin ja oli vaikea hahmottaa ollaanko menty kilsa vai kaks. Polkeminen tuntui raskaalta.. eikä aikaakaan kuin meidän piti pysähtyä 😬

Fatbike, Saariselkä, Lapland Safaris, Explore Inari, fättäilyFatbike Saariselkä, Lapland Safaris, fättäily

Oikeastihan minä näin vain näiden selät…

Istu ja pohdi

Meillä oli kohteena ”joku kiva paikka”, mutta tunsin voimieni ehtyvän ja piti pysähtyä kun löytyi sopiva puunrunkokin. Istuin ja pohdin että miksi ihmeessä mä lähden aina mukaan näihin juttuihin, jotka voivat päättyä nolosti..

No, onneksi lähden, sillä usein näistä itseä jännittävien asioiden kohtaamisesta tulee jälkeenpäin ihan mahtava olo, ja toisinaan myös tulee paikat kipeeksi. Nim. Oi mun beba!

Hard rock -pyöräilijän tai -eräilijän näkökulmasta nämä mun rääpäisyt ovat tietty ihan pikku juttuja, mutta minulle nämä ovat niitä itsensä ylittämisen ja pelon voittamisen hetkiä.

Fättäily, fatbike, Saariselkä, Lapland Safaris
Mun vuokra fättis

Fatbike, Saariselkä, fättäily, Explore Inari

Tauon paikka, melko hauskaa…
Fatbike, Saariselkä, vuokraa pyörä, Lapland Safaris
…hysteria iski

Fatbike, vuokraus, Saariselkä, Lappi, InariFatbike, vuokraus, Saariselkä, Explore Inari

Ei tää niin vakavaa ole!

Eihän tää nyt niin vakavaa ole!

Lapset tykkäsivät pyöräillä, mutta esikoinen kärsi beban kipeytymisestä. Ensi kerralla ottamme lisäpehmusteet, niitä kun on saatavilla. Kuopustikin tykkäsi, mutta juuri tämän pyörän kanssa tuli ongelmia. Luulen että ne olivat kuitenkin lähinnä henkisiä, koska ensimmäistä kertaa käsijarrut, vaihteet ja paksut pyörät. Ja maasto oli ihan erilainen kuin meillä kotona..

Kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen kokemus. Kannattaa testata fättäilyä vuokrapyörällä jos ja kun kohdalle sattuu. Lapland Safariksen palveluista lisätietoja täältä. Mutta ainakin nyt kesäkuussa 2019 kolmen tunnin vuokrahinta on 25€ / aikuinen ja 20€ / lapsi. E-pyörät ovat 45€ / aikuinen. Me siis saimme pyörät kokeiluun liittyen yhteistyöhön Inari-Saariselkä matkailu Oy:n kanssa.

Ylipäänsä vuokraaminen on ihan järkevää kaiken sellaisen kohdalla jota ei käytä ihan koko aikaa. Ja jos kauempaa tulee, niin kuin me, niin yleensä tilaa on rajoitetusti, niin vuokraaminen on ehkä kätevämpää kuin kaiken mahdollisen mukana rahaaminen.

Illalla kylpylässä satuin juttelemaan yhden innokkaan maantiepyörilijän kanssa, joka pohti testaisiko fättäilyä. Olen varma, että myös fättiksen kanssa haasteita riittää ihan jokaiselle, oli sitten keski-ikäinen, ylipainoinen täti-ihminen tai timmi ultraurheilija tai jotain siltä väliltä!

Lisää postauksia Lapin road tripiltä on tulossa!

Vuotson tunnelmia voit lukea täältä.

 

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: