Linnanmäki uudistuu

Kevätseuranta on siinä vaiheessa, että yksi varma merkki kesän lähestymisestä on täällä, sillä Linnanmäki avautuu.

Perjantaina 26.4. Lintsi herää talviunilta ja hupi on jälleen irti.

Meitä Lintsin kävijöitä huvituttaa 700 hupimestaria 156 päivää, joten hupia riittää usean kuukauden ajaksi ja meille kaikille.

Tänä vuonna kauteen mahtuu kolme erilaista teemaviikkoa. Avajaiskarnevaalit aloittavat teemaviikot. Tämä on ehkä eniten koko perheen teemaviikko.

Syksymmällä on iik!week karmeampana kuin ikinä sekä Valokarnevaalit kauniimpana kuin ikinä. Joten koko kaudeksi on jotain uutta.

Isoin uudistuminen tälle kaudelle on uusi ”ratalaite” eli uusi vuoristorata Taiga!

Taiga on laite vauhtihirmuille muttei ehkä ihan hulluin, vaikka pääalaspäin tässäkin mennään. Ei kuulemma pahasti ja vain neljä kertaa 😳 Minua kyllä huimaa ajatus huippuvauhdista, joka on vähän yli sata! Ajo kestää minuutin ja jännittävää on, että ajo kuvataan, joten ajon jälkeen voi ihailla omaa vihertyvää / nauravaa / pelokasta naamaa.

Taiga on Linnanmäelle räätälöity laite, jonka kehittämisessä oli mukana Lintsin henkilökunta. Laitteen speksit muovautuivat yli sataa raidelaitetta testaamalla ja niiden parhaita puolia yhdistelemällä. Tuossa testijoukossa olisi tavallaan ollut mahtavaa olla mukana, tjaa, ehkei sentään jos ihmisen vatsa kääntyy ympäri heti kun ollaan ylösalaisin.

Taigan rakennustyöt alkavat olla valmiit, mutta kun puisto perjantaina avautuu ei Taigan kyytiin vielä pääse, sillä Taigan testiajot kestävät 100 päivää ja se avautuu täysin testattuna vuoristoratojen ystäville 18.6.

Linnanmäki on meidän kaikkien vanha ystävä, sillä huvipuisto on perustettu 1950 ja on siitä saakka tarjonnut hupia mutta myös tukea. Lintsin omistaja Lasten Päivän Säätiö tekee vuosittain lahjoituksen kuudelle perustajajärjestölleen lastensuojelutyöhön. Tänäkin vuonna Linnanmäen tavoitteena on kerätä kauden aikana 4,5 miljoonaa euroa, joten Lintsillä voi yhtäaikaa huvitella ja tehdä hyvää.

Lastensuojelu, Linnanmäki, Lintsi
MLL on yksi tämän vuoden avustuskohteista
Lastensuojelu, Linnanmäki, Lintsi
Pelaamallakin voi tukea lastensuojelutyötä

Linnanmäki, Lintsi, Helsinki

Syötävää hyvää on tarjolla lukuisissa ruokintapisteissä.

Tämän kauden uutuuksiin kuuluu ihana Cafe Donitsi, josta saa omatekemiä donitseja sekä överipirtelöitä.

Pirtelöt ovat Wau ja donitsit ovat oih! Kaikki on herkkua silmille ja vatsalle ❤️

Tiedän mikä tulee olemaan mun lasten suosikki lepokohde huvipäivän aikana.

Överipirtelöt, Lintsi, Linnanmäki, Helsinki, Donitsi cafeLintsi, Linnanmäki, Helsinki, överipirtelöDonitsi cafe, överipirtelö, Lintsi, Linnanmäki, HelsinkiDonitsi cafe, donitsit, Helsinki, Lintsi, LinnanmäkiÖveripirtelö, Lintsi, Linnanmäki, HelsinkiDonitsi, Donitsi cafe, Lintsi, Linnanmäki, Helsinki

Kuka on syönyt palasen ennen kuvaamista? Nmmm

Kahvila, Donitsi cafe, överipirtelö, Lintsi, Linnanmäki

Uutuutena on myös Hodarispot, josta saa sekä hodareita (nam, paahdetun sipulin kanssa) sekä uuniperuna-annoksia. Peruna ❤️

Hodari spot, Lintsi, Linnanmäki, hodari, ruokaa

Uudistukset ovat kivoja ja kai myös tarpeellisia mutta onneksi yksi asia ei muutu. Arvaatteko?

Kyllä! The one and only! Vuoristorata! Mun iki-suosikki ja Suuri HuvipuistoRakas ❤️

Pääsin ajelulle, joten mun kesä alkoi jo

Lintsi, Linnanmäki, Helsinki, kivaa lasten kanssaLinnanmäki, vuoristorata, Lintsi, HelsinkiLintsi, Linnanmäki, Helsinki, vuoristorata

Kaikki kuvaa!

Lintsi, jarrumies, Linnanmäki, Helsinki

Ilman jarrumiestä ei Vuoristoradalla ajella

Kuulkaapas, mielialalääkkeenä Vuoristorata on hyvin luomua. Kaksi ajelua putkeen ja hymy loppupäiväksi oli taattu. Onneksi jarrumies osasi asiansa ja meno oli sopivan hurjaa.

Ensimmäisellä ajokerralla kuvasin videon, se on sekava mutta aito, kesto vähän yli 2 min. Katsopa menoa ja näkymiä yli Helsingin!

Mitäs vielä? Käytännön uudistuksena parkkeeraukseen on tullut uusia vaihtoehtoja, ja hyvä niin koska Lintsin lähiparkkialue on aivan liian pieni.

Nyt auton voi jättää joko Messukeskuksen parkkiin, josta on kyyti Lintsin pääportille (24.6.-11.8.), koko hoito 15€/päivä. Toinen vaihtoehto on Elimäenkatu 15 Q-Park, josta voi patikoida kohteeseen noin vartissa. 24h parkki maksaa vain 3€. Maksut hoidetaan Linnanmäellä.

Linnanmäki, LintsiLinnanmäki, Lintsi, hupi, kivaa tekemistä, pelataanLinnanmäki, Lintsi, pelataanLinnanmäki, Lintsi, Rollo, HelsinkiLinnanmäki, Lintsi, popparit, herkkua, HelsinkiLinnanmäki, Lintsi, Helsinki, huvipuisto

Mitä tämä ilo sitten maksaa? Aikuisen ranneke on 42€ paikan päältä, 39€ ennakkoon. Koko kesän ”kausilippu” maksaa 210€.

2 thoughts on “Linnanmäki uudistuu

Add yours

  1. Aika herkullisen näköisiä syötäviä ja on kyllä herkuilla myös kokoa. Överipirtelö onkin osuva nimi. 🙂 Hyvä kuulla myös parkkeeraus-vaihtoehdoista, koska parkkipaikan selvittäminen etukäteen poistaa mukavasti stressiä huvipuistopäivästä.

    1. Jep, Lintsiltä kerrottiin että salaattibaari on poistettu, sillä se ei vetänyt ihmisiä 😬 huvipuistopäivään voi toki kuulua salaattikin mutta ainakin siihen perinteisesti kuuluu herkut. Salaattiakin Lintsiltä saa, mutta herkkukärjellähän siellä mennään. Donitsit olivat Herkullisia 😋

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: