Työ vei pitkästä aikaa Tampereelle ja tällä kertaa otin lapset mukaan, niinpä työmatkasta tuli työ-loma.

Olin valinnut yöpaikaksi Pyynikillä olevan Scandic Rosendahlin, koska se on lähellä uimarantaa ja hotellissa on myös uima-allas.

Saavuttuamme hotellille sunnuntai-iltapäivällä kävimme tutustumassa tärkeisiin paikkoihin, kuten rantaan ja yllätykseksi, siellä olikin kaksi erillistä hiekkarantaa pienen nimen molemmin puolin, joten tarjolla olisi aina ranta, jonne paistaa aurinko tai josta löytyy varjoa. Rantojen välissä on iso puisto ja hotellin alapuolella näytti olevan tenniskenttä. Joten ihan hotellin lähellä olisi jo joksikin aikaa puuhaa.

Tänä hellekesänä olemme käyneet paljon uimassa ja on ollut mukavaa köllötellä vedessä kuin hylje eikä tiristä rannalla kuin läski pannulla. Nyt kuitenkin jo huomaa, että koko kesän jatkunut helle on verottanut lasten intoa uimarantailuun ja tällä työ-lomalla kävi niin että suurimassa käytössä oli hotellin melko vaatimaton uima-allas.

Nyt kun olemme palanneet kotiin niin haluan vähän listata Tampereen matkan hittejä ja huteja.

Tampereen työ-loman hitit

Hotellin uima-allas

Lapseni viihtyvät aina, jos on mahdollisuus polskia ja Scandic Rosendahlissa on uima-allas.

Aikuisen silmin uima-allasalue on melko vaatimaton ja uima-altaan vierellä oleva oleskelutila on epäviihtyisä ja tylsä, mutta lasten silmin paikka oli taivas.

Lapsista oli ihan parasta uida aamuin, päivin ja illoin!

Aamupalan jälkeen pikku hylkeeni sulattelivat ruokansa ja sen jälkeen läpsyttivät uimaan.

Päivällä allas oli kiinni klo 11-14, joten sen ajan  lapsukaiset tekivät ilmastoidussa huoneessa muita juttuja (katsoivat lastenkanavia, pelasivat mukana olleita pelejä, söivät kevyen lounaan jne). Taisivat he yhtenä päivänä käydä rannalla, mutta kun siellä oli niiiin kuuma.

Heti kun päivän uima-allassulku päättyi palasivat nämä pikku merenneidot kloorilähteelle ja sieltä löysin heidät pärskimästä töistä tullessani. Ja tokihan me kävimme yhteisellä iltauinnilla, joka ilta.

Ihan ilmaisena vinkkinä hotellille, panostakaa uima-allasalueeseen: laittakaa viihtyisät aurinkotuolit tai löhöpaikat, viherkasveja, juomavettä ja hyvä valaistus niin paikka vetää väkeä kuin lamppu yöperhosia. Tosin, ainakin nyt heinäkussa, paikka vetikin väkeä kuin yölamppu ötököitä. Varsinkin alkuillasta meno oli melko kovaa ja meteli huumaavaa kun kaikki lapsiperheet palasivat Tampere-päivän vietosta virvoittaville lähteille.. Mutta ei mennä siihen nyt.

Uima-allas oli lasteni mielestä ehdoton hitti tällä lomalla!

Scandic Rosendhal, Tampere
Ei keiju vaan huonesiivoja oli käynyt sillä aikaa kun lapset polskivat altaalla. Kiitos siitä!

Pyynikki

Pyynikin alue harjuineen, rantoineen ja puistoineen on yksi Tampereen hienoimmista alueista.

Pyynikillä on myös kesäteatteri, mutta siellä me emme nyt käyneet. Harmi, sillä siellä näyttäisi menevän kiinnostava Ehtoolehdon sankarit. Ehkä ennätän nähdä sen vielä tänä kesänä.

Ajoimme autolla näkötornille ja harjualue on kaunis, mutta täynnä väkeä. Jäimme nauttimaan jäätelöä Pyynikin Pingviini-kioskille, jossa jäätelö oli viileää mutta palvelu lämmintä.

Jos olisi ollut viileämpää, niin olisimme varmasti menneet sisälle näkötorniin kuuluisille munkeille. Mutta nyt näkötorniin tutustuminen jäi, koska lapsia ei tietenkään kiinnostanut näkötornin näköala. Mutta kyllä harjulta oli ihan hienot näkyalat kun vähän kurkki puiden välistä.

Koko Pyynikin alue on kaunis ja monipuolinen. Näkötornin vieressä on Pyynikin luonnonsuojelualue, jonne emme nyt tällä helteellä jalkautuneet.

Kuten tuossa aiemmin kerroin, Rosendahlin lähellä on kaksi rantaa; Pyynikin ranta ja Rosendahlin ranta, molemmat näyttivät viehättäviltä. Ja rantojen välissä on Rosendahlin laituri, josta pääsisi laivalla vaikkapa Laukontorille, mutta koska meillä oli vähän yhteistä aikaa, emme nyt tätä kokeilleet. Toisella kertaa..

Pyynikki, Tampere
Suomi-filmin maisemissa Tampereen Pyynikin harjulla.

Café Pispala

Cafe Pispala, TampereTyöloman aikana lapset lounastivat hotellissa Lidlin tarvikkeiden avulla, kiitos minibaarin. Mutta illalla kävimme yhdessä syömässä.

Maanantai-iltana olimme menossa tapaksille keskustan tapasbaariin (Inez), mutta järkytykseksemme baari oli maanantai-iltana kiinni.

Keskellä parasta turistikautta koko Tampere tuntui olevan maanantaisin kiinni. Melko mielenkiintoista.

Tästä syystä maanantain ruokailusta ei ole raportoitavaa 🙂 mutta tiistai-iltana päätin (tarkistussoiton jälkeen) että ajamme illastamaan läheiseen Café Pispalaan.

Ja valinta oli hyvä, sillä Café Pispala on miellyttävä kaupunginosaravintola.

Ravintolassa on noin 35 asiakaspaikkaa normaalin asuintalon alakertaan rakennetussa viihtyisässä tilassa. Talon vieressä on terassi, mutta vierailupäivänämme oli 30 astetta lämmintä ja terassi oli remontissa, mutta ajatuksena terassi toki on mukava.

Ravintola tarjoaa suppealta listalta parin viikoin välein vaihtuvia herkkuja. Ilmeisesti pysyvämpää listalla on viikonloppujen (pannari)brunssi. Tällä kertaa illalliseksi tarjolla oli Ranskan makuja (Ranskan MM-mestaruuden kunniaksi!).

Esikoinen ilahtui kun pääsi maistamaan ratatouillea, jota on halunnut maistaa jo pitkään.

Kuopusti tilasi kanaa viinissä ja minä valitsin paahdettua possunrullaa appelsiinikastikkeessa. Joimme vettä ja ravintolan omaa jääteetä. Kaikki oli hyvää. Annokset olivat lapsille suuret, erityisesti kanaa viinissä oli Iso annos. Mutta haaksioon ei mennyt paljoa, sillä pakkohan minunkin oli vähän maistella..

Cafe Pispalaan palaamme vielä! Ilmiselvä hitti!

Cafe Pispala, lounasCafe Pispala, Tampere

Vakoilumuseo

Työloman yhteinen vapaapäivä oli keskiviikko ja päätimme yhdessä että käymme kahdessa kivassa paikassa, joista toinen on Vakoilumuseo.

Vakoilumuseo löytyy pienen etsimisen ja vaklailun jälkeen Finlaysonin alueelta. Museo tarjoaa perustietoa vakoilunmaailmasta. Seinillä on tietotauluja ja nähtävillä on mielenkiintoisia laitteita ja interiöörejä, mutta nämähän eivät niinkään lapsia kiinnosta, mutta museo tarjoaa myös tekemistä lapsille Agenttitestin muodossa.

Agenttitestissä mitataan vakoojan taidot kahdeksassa tehtävässä, mm. salasanoman selvittämisessä, laser-aseen käytössä, tiirikoinnissa sekä satelliitin filmikätkön etsimisessä metallinpaljastimen avulla.

Jokainen testin tekijä saa muistoksi Diplomin sopivan organisaation palvelukseen. Testin mukaan meidän pikku agentit olisivat sopivia Brittien MI6 tiedustelupalveluun sekä Israelilaisten Mossadiin.

tiirikointi, vakoilumuseo

Lasten mielestä diplomit olivat parasta pitkään aikaan. Niin pienestä voi iloita aidosti!

Vakoilumuseo nousi kertaheitolla lasten suosikkimuseoksi. Olenkin jo oppinut että pikku riiviöni tykkäävät museoista, joissa he voivat osallistua tekemällä. Pelkkä katselu ei heitä jaksa kauaa kiinnostaa.

Suosittelen museota lapsiperheille!

Puputerapia

No, tätä ei tarvitse hirveästi perustella. Kahvilan luppakorvakanit, jotka siis antavat korkealaatuista puputerapiaa, ovat niin suloisia että tämä paikka on ilmiselvä hitti.

Kukapa ei nyt haluaisi rapsutella ja silitellä pikku ristiturpia.

Ne kun ovat niin suloisia ja pehmoisia. Aivan kuin eläviä pehmoleluja. Vaikka tietenkin vakavasti otettavia puputerapeutteja.

Kaniterapiaa saa siis  3D Crush Caféssa Kahvila on alun perin syntynyt 3D-tulostuksen ympärille, siksi nimi viittaa IT-maailmaan eikä suloisiin luppakorviin.

Sen lisäksi että kahvilassa on luppakorvaihanuudet, tarjoaa se hyvää vegaanijäätelöä ja muutakin herkkua näytti olevan tarjolla. Voi siis suositella myös tarjoomusten puolesta. Ja luonnollisesti myös pikku heinäsirkkani suosittelevat puputerapiaa.

Kaniterapia, pupu, kanikahvila, pupukahvila, Tampere

pupu, luppakorva, pupukahvila,

Laukontorilla kahvittelu

Torikahvit on aina hyvä syy kahvitella ja minäkin kävin aamukahvilla ja munkilla Laukontorin pienessä punaisessa kahvitönössä. Nmmm.. Ei tämä kohta tarvitse muuta selitystä; tuore kahvi, lämmin munkki, kesäaamun rauha ja kaunis järvellinen näkymä!

Hudit

Keskustan kaivannot

Tampere saa raitiovaunun, jee!

Ellei se ole jo kaikille selvää niin selviää kyllä keskustassa ajellessa. Jestas että voikin olla kaupunki aukikaivettu. Tampereella kun muutenkin liikennesuunnittelija on todennäköisesti kännissä piirrellyt yksisuuntaisia ja mielenkiintoisia risteyksiä niin tämä kaivamalla rekonstruoitu sotatanner ei ihan hirveästi liikkumista huononna, mutta jonkin verran kuitenkin. Huh huh, onneksi ei tarvitse usein siellä ajella. Ja näin heinäkuussa suurempia ruuhkia ei kyllä ollut.

Raitiovaunua odotellessa..

Maanantain suljetut ovat

Museomaailmassa on normaalia että maanantai on lepopäivä, mutta Tampereella myös useat ravintolat lepäävät maanantaisin. Se oli outoa ja ärsyttävää.

Ehkä näin heinäkuussa ravintoloille ei riitä asiakkaita, mutta eikö tamperelaisillakin ole loma ja eikö kaupunki nyt kuitenkin jonkinlainen turistien suosikki ole?

**

Viime kesän visiitistä löytyy tarinaa täältä, Turistina Tampereella ja vuoden 2016 visiittistä löytyy juttua täältä, Löytöjä työmatkalla osa 2::Tampere. Kohteena maailman Ramin paikallisväestön vinkit Tampereelle löytyy täältä.

Kerro Sinun suosikkijutut Tampereella? Oletko jo käynyt Muumimuseossa tai Lenin-museossa tai Vapriikissa? Missä käyt kahvilla? Missä lounaalla? Missä uimassa? Mikä on Tampereella se oikea tori? Onko kauppahalli hyvä paikka tehdä ostoksia?

Mitä muuta näkemistä Tampereella on?

Mainokset