3 x majoituspaikka, Jyväskylän seutu

*Yöpymis kokemuksia taannoiselta Visit Jyväskylän järjestämältä bloggarimatkalta*

Jyväskylässä on runsaasti erilaisia yöpymismahdollisuuksia, onhan se vireä matkailukaupunki.

Esittelen kolme hyvin erilaista ja erilaisiin tarpeisiin sopivaa, ympäri vuoden palvelevaa vaihtoehtoa; urbaani Hotelli Verso, liikunnallinen ja rentouttava Kylpylähotelli Peurunka sekä maanläheinen ja hauska Matkailutila Surkeenjärvi.

Jokainen näistä tarjoaa hieman eri tyyppistä majoitusta ja eri tarpeisiin.

Urbaani loma

Hotelli Verso on keskustahotelli kävelykadun varrella niin keskellä Jyväskylää kuin mahdollista. Verso tarjoaa laadukasta mutta rentoa palvelua, huoneet ovat siistit, tyylikkäät ja tilavat. Samaa voi sanoa koko hotellista.

Hotelli Verso, Jyväskylä, majoitus, Keski-Suomi

Jo aula ottaa väsyneen matkaajan lämpimästi vastaan. Itse koin oikein miellyttäväksi sen että vastaanoton neiti antoi sisäänkirjautumislapun mukaan huoneeseen, jossa sen sai täyttää kaikessa rauhassa ja palauttaa sitten omia aikojaan respaan.

Hotelli Verso, Jyväskylä, majoitusHotelli Verso, Jyväskylä, majoitus, Keski-Suomi

Miellyttävän yön jälkeen Verso tarjoaa suomalaisen aamiaisen. Verson aamiaishuoneessa on turha etsiä appelsiinimehua tai ärsyttävää kosketustablettia eli mehuautomaattia.

Kaikki aamiaisella tarjottavat tuotteet, paitsi kahvi ja tee, ovat kotimaisia.

Tarjolla oli mm. erittäin hyvää, aitoa omenamehua sekä mansikkamustaherukkamehua, vispipuuroa, savukalaa, rapeita tummia ja vaaleita leipiä ja kaikkea hyvää juuri sopivasti.

Aamiainen on erittäin laadukas, aivan kuten koko hotelli.

Hotelli Verso, Jyväskylä, majoitus, kuohujuomaa, aulabaari
Aina on tilaa vähän jollekin hauskalle, pörröiselle ja kuohuvalle

Kuntoloma

Jyväskylän vieressä, Laukaalla, Peurunkajärven rannalla on Kylpylähotelli Peurunka. Peurunka on aikoinaan perustettu sotaveteraanien kuntoutuskeskukseksi, mutta se on niin sanotusti keksinyt itsensä uudelleen.

Paikka sijaitsee veden ja metsän äärellä, luonnollisesti ympäristö jo tarjoaa vahvat luonnossa tekemisen mahdollisuudet. Näin kesäaikana Peurungan ympäristössä on useampi merkitty polku ja toki aivan oikeaa metsää, jossa voi nauttia luonnosta monin eri tavoin.

Alueella toimii runsaasti erilaisia matkailualan yrittäjiä, joten erilaisia palveluja löytyy jokaiseen makuun.

Toki monet viettävät virkistäviä hetkiä Peurankajärvessä tai sisällä kylpylässä, joka on erittäin viehättävä.

Aamupäivällä kylpylässä ei ole suurta ruuhkaa ja kylpijä voi nauttia veden ja värivalojen ihanasta liitosta. Kylpylässä on hauska juoksuradan muotoinen uima-allas ja myös hauska esterata niille joille pelkkä uiminen on liian rauhallista menoa. Toki sieltä löytyy erilaisia saunoja sekä kiemurainen vesiliukumäki.

Hotellin huoneet ovat kivat ja toimivat, osasta huoneista on järvinäköala! Mikäpä sen mukavampaa kuin istuskella aamulla tai illalla parvekkeella ja nauttia viiden tähden Suomi-maisemasta. Ja vessassa on koivuinen lasiseinä, jonka takaa siivilöityy mukavan vihreää valoa vessaan.

Kahden hengen huoneet ovat tilavat. Tällä kertaa ei ollut tarvetta lisävuoteelle, mutta uskon että tuohon huoneeseen se olisi kyllä mahtunut.

Peurangassa on useita ravintoloita, mutta à la carte Peurankello tarjoaa hyvää suomalaista ruokaa kauniissa ympäristössä.

Peurankello, a la carta, Peuranka

Rentoa maatilamatkailua

Jos sinulla ei ole maalaismummolaa, mutta sellaista kaipaat, niin silloin Matkailutila Surkeenjärvi on juuri kuin tehty sinulle. Surkeella pääset yöpymään maatilalla tai tilan mökeissä. Tilalla voi valita huoneen päärakennuksesta tai kesäisin myös aittamajoituksen.

Mökit ovat viehättäviä, vanhan ajan mökkejä, joissa kuitenkin on mukavuudet.

Matkailutila Surkeenjärvi tarjoaa majoitusta ja palveluja ympäri vuoden, joten Sinun  on mahdollista kokea sekä maalaiskesä että maalaistalvi.

Surkeen pihapiirissä on aito savusauna ja sen terassilla on kaksi kylpytynnyriä. Mikäs sen tunnelmallisempaa kuin syksyn tummenevissa illoissa saunoa lyhdyn valossa ja saunan jälkeen kömpiä lämpimään tynnyriin ja katsella tähtiä ja nauttia hyvästä seurasta.

Kaikesta ihanasta ehkä ihaninta Surkeella kuitenkin on paikkaa pyörittävät ihmiset. Mari-Anne emäntä saa kävijän olon kotoisaksi, aivan kuin tosiaan olisi siellä omassa mummolassa.

Surkeenjärven matkailutilasta voit lukea aiemmasta postauksesta.

Lounaan voi nauttia vaikka ulkorakennuksessa, kun maalla ollaan

Tässä kolme erilaista ja laadukasta majoituspaikkaa. Versossa on vähiten mahdollisuuksia oheispalveluihin (toki talosta löytyy sauna, kokoustiloja ja hauskat kaupunkipyörät ja Jyväskylän keskustan palvelut), mutta Perungassa ja Surkeenjärvellä on mahdollista harrastaa monenlaista, kannattaa tutustua majoituspaikkojen omiin sivuihin.

Lisätietoja majoituspaikoista:

https://www.hotelliverso.fi

http://www.peurunka.fi

http://www.matkailutilasurkeenjarvi.fi

*Täältä löytyy EndorfiininmetsästäjäTerhin juttu Jyväskylän mahtavista kohteista. Kannattaa lukea Terhin mietteet ja katsoa satumaisen ihanat kuvat.

Matkassa oli myös MaaemoNoora, jonka ihania metsäkokemuksia voit lukea täältä.

Ja aivan ihania kuvia ottavan Ullan herkät ja kauniit luontoa syleilevät kuvat löytyvät täältä.

4 thoughts on “3 x majoituspaikka, Jyväskylän seutu

Add yours

  1. Paljon on ihania paikkoja ihan täällä meillä Suomessa. Meillä on reissu tulossa Pieksämäen suuntaan, ja olisi majoitus etsinnässä. Kyseessä on pienempi sukukokoontuminen, ja meiltä on matkaa sinne niin paljon, että yöpyminen on välttämätöntä.

  2. Näistä majoituksista Peurunka on ennestään tuttu. Se on kyllä kiva paikka. Maatilamatkailupaikat ovat monesti myös tosi kivoja ja kukkarollekin sopivampia kuin hotellit. 🙂

    1. Suomi on pullollaan kivoja paikkoja, ne vaan pitää löytää. Siksikin tykkään kertoa omia kokemuksia, jos niistä vaikka jollekin hyötyä ja iloa.
      Suomi on iloinen maa, vai mitä 😁

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: