Viime kesän kylmyys ja sateisuus pakotti varmistamaan tälle kesälle koko perheelle aurinkoa ja lämpöä, siksi ja koska lapset halusivat uida ja nähdä palmuja, varasin perheelle Espanjan loman. En tietenkään vain yhtä vaan neljä eri lomaa; ensin lomalle laskeutuminen ihanassa rantakaupungissa Nerjassa, sitten erilainen luontokokemus vuoristossa SierraNevadassa, kolmanneksi historiallinen pläjäys Granadassa ja viimeiseksi vielä rantaelämää rennossa Málagassa. Lomamme on siis varsinainen Andalucían kierros. Aikaa 11 päivää…

Nerja, aurinkorannikko, Costa del Sol, Espanja, rantalomaNyt kun loma alkaa olla lopuillaan voi vähän summata kokemuksia ja muutama henkinen muistilappu lepattaakin tuossa kasvojeni edessä.

Primero: (minun) lasteni hyvään lomaan riittää uima-allas, hyvä ruoka ja vain oleilua. Mahdollisimman paljon uintia. Ja sitten vielä vähän uintia siihen lisäksi. Kaikki muu on mun omia tarpeita.

Segundo: älä vuokraa autoa jos et aio ajaa sillä joka päivä. Autonvuokraus on melko kallista ja parkkeeraus painajasmaista. Vanhojen kaupunkien keskustoissa autolla ei kuitenkaan pääse perille asti. Ja yllätyksiä on aina matkan varrella, kuten Málagassa auki kaivettu ja ajokieloilla koristeltu keskusta.

Tercera: fokusoi. Älä yritä nähdä puolta Espanjaa (Italiaa, Kreikkaa, Norjaa…) muutamassa päivässä. Yhdessä kohteessa kotipesä, pieniä pistomatkoja ympäristöön. Kukaan ei tykkää pakata viittä kertaa alle kahdessa viikossa…

Tässä muutama ensi ajatus, lisää yksityiskohtaisempaa kokemusta seuraavissa postauksissa.

Lisää Espanjan matkasta; matkamme alkoi ihanasta Nerjasta, lue lisää Nerja rantojen kuningatar ja vuoristo visiitistämme Sierra Nevadan La Tahaan.

Espanja, Andalucía, Nerja, rantaloma, Granada, Málaga

Mainokset