Kahvilasuositus Kellokoski: ihana Kinuskilla

Perjantaina mieliala oli aurinkoinen, olin luvannut viedä kuopustin polkupyöräkypäräostoksille Järvenpään Prismaan. Jo pelkästään se että on aika hankkia uusi pyöräilykypärä on jotenkin niin kesäistä, että mieltä lämmitti.

Ilmakin oli aurinkoinen ja lämmin ja tuntui minusta ensimmäiseltä kesäpäivältä. Kun lähdin koululaisteni kanssa Järvenpäähän oli sopivasti välipala-aika, niinpä oli tarpeen etsiä kiva kahvila, jossa voisimme nauttia jotain pientä..

Olin ajatellut Cafe Aulista, mutta en muistanut että se on ”vain” kesäkahvila (avautuu 2.5.). Joten piti miettiä uusi kohde. Ja kappas, Järvenpäästä ei löytynyt mitään kivaa kohdetta. Onhan siellä Kulmis, joka on ihan hyvä kahvila, mutta nyt kaipasin jotain muuta.

Onneksi muistin, että Kellokoskella on ihana Kahvila Kinuskilla. Kahvila toimii vanhassa makasiinissa Kellokosken sairaalan vieressä ja joen rannalla. Kesäisin sillä on hauska ja rosoisen viehättävä terassi, mutta nyt se ei ollut vielä avoinna. Pari ihmistä näytti juuri lakaisevan terassilta (puretun talon seinien sisällä) roskia pois, joten ilmeisesti pian päästään nauttimaan terassista.)

Sisääntulijaa tervehtii elämää nähnyt Pinokkio-lelu!

IMG_7643, Kinuskilla, Kellokoski, kahvila, herkutella, kahvi
Sisääntulijaa tervehtii vanha Pinokkio-lelu

Kinuskillan kakkutiskin äärellä jouduimme Suureen Kiusaukseen. Olemme koko perheen voimin viettäneet mässytöntä 100-päivää ja mässyihin kyllä lasketaan kakut ja pullat, mutta nyt päätin, että ne ovat välipalaa, joten niinpä me ihailimme kakkuja ja muuta ja jokainen valitsi jotain itselle sopivaa. Esikoinen valitsi Milkyway-kakkupalan, kuopusti otti jätti korvapuustin ja minä tietysti voisilmäpullan. Nam.. Herkkua oli, ihan joka muru.

Ostin kotiin myös pullon aitoa omenamehua.. Siitä myöhemmin!

Otin pullani kanssa jäälatten ja olipa nautittava pulla-kahvi-hetki! Suosittelen!

Tunnista hyvä pullan jo ulkonäostä, mutta vielä haukkaus tästä voisilmapullasta kyllä kertoi myös mausta, että tämä pulla oli juuri sellainen kuin pullan tuleekin olla; maukas, pehmeä ja juuri oikean pullamainen.

Ja tietysti tähän nautintoon liittyi piiiiiitkä pullaton kausi. Sillä pulla kuitenkin on ihmisen ruokaympyrän yksi tärkeimmistä osasista.

Tulimme kahvilaan noin klo 14.00 ja kahvila menee kiinni klo 15.00. Harmillista, että kahvila palvelee vain lounasaikana. Joka tapauksessa, koska lounasaika oli lopuillaan ja lounaalle tarkoitettuja jälkiruokakakkuja oli jäänyt syömättä (miksi??) niin ystävällinen tarjoilijaneito tarjosi meille kakkua. No, ahneus vei voiton ja maistelimme yhden palan kolmeen pekkaan.

Nam! Olipa herkullinen mangojuusto-herkkuvaahto-murupohjakakku. Raikas, kevyen makuinen eikä liian makea.

IMG_7651, kahvila, Kinuskilla, Kellokoski, kakkutaivas, kakku, kakkupala, juustokakku, kahvitella, kahvi

Kahvila on todella viihtyisä, se on sisustettu sellaisella tyylikkäällä kirppismeiningillä. Viihtyisä ja valoisa. Ja paikassa on kiva henki. Voisin hyvinkin kuvitella että tulisin lounaalle tai aamukahville ja jäisin vähäksi aikaa tekemään pöydän ääreen töitäni…

Suosittelen kahvilaa hyvien herkkujen ystäville. Ja tiedoksi, kahvilan kakkuset tehdään paikan päällä.. Ja siitä omenamehusta. Maistoin sitä juuri, ja se on juuri sellaista aitoa puristettua omenamehua kuin sen kuuluukin olla. Ja tarina mehun takana on loistava.

Mehu, Omena sieppari, tehdään ihmisten ylijäämäomenista, yritys palkkaa työhön muuten vaikeasti työllistettäviä ihmisiä, koska he uskovat ettei mikään saa mennä hukkaan!

Mitäs vielä, no, kannattaa tutustua Kinuskillaan sekä Omena siepparin mehuun. Ta voit vaikka ryhtyä omenien luovuttajaksi. Kinuskilla tarjoaa brunssia noin krt kk ja brunssin jälkeen tarjolla on elokuva.

Kannattaa katsoa nettisivuilta tarkempaa tietoa. Tässä vielä Kinuskilla ja Omena sieppari.

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: