Lakeus lakeudella

Työmatkalle Etelä-Pohjanmaalle valitsin yöpymispaikaksi Seinäjoen, koska sieltä löytyi useampi hotelli, ja on mukavaa kun voi valita.

Komia vesi, Lakeus, Sokos-Hotel, hotellit, työmatka, hyvä uni
Komian kotiseudulla ollaan

No, selailin Booking.com-sivuston hotellitarjontaa ja valitsin Sokos hotellin. Alun perin valitsin Sokos hotel Vaakunan. Oikeastaan, koska Booking.comin huonetarjonta oli juuri tuossa hotellissa vähän parempi. Lopulta päädyin kuitenkin Sokos-hotellien omille sivuille ja tarkistin vielä hotellin huonetarjonnan ja valitsin saunallisen huoneen, jossa on iso sänky. Näin saan itsekseni leveillä ja rentoutua niin matkapäivän kuin pitkän työpäivän jälkeen.

Jaffa-kassi, Vallila, Lakeus, Seinäjoki, Sokos-Hotel, hotelli, työmatka
Jaffa-kassi mukana, pala kotia reissussakin

Lakeus, Original Sokos Hotel, Seinäjoki, Sokos-Hotel, hotelli, työmatka

Vasta kun aloin etsiä myös työtilaa, enkä saanut sitä ensin valitsemastani Sokos hotellista (aivan, niitä on Seinäjoen kaupungissa kaksi) muutin yöpymispaikaksikin Original Sokos Hotel Lakeuden.

Ja kun ollaan lakeudella niin kai se on Lakeus valittava

Varaamani huone oli tosiaan vähän perustasoa parempi, Superior-huone. Huoneessa on suuri sänky (miulle!!), pieni työpöytä, ikkunapenkki, piilossa oleva lisävuode ja tyylikäs kylppäri.

Sokos-Hotel, hotellit, Lakeus, Seinäjoki, työmatka

Valaistus huoneessa oli hyvä, tykkään noista panelin taakse laitetuista valoista ja pienistä lukuvaloista sekä työpöydän yläpuolella olevasta työskentelyvalosta. Ja valonapit ovat myös selkeästi merkitty ja hyvin käden ulottuvilla.

Työpöytä on minulle työmatkalla tärkeä, sillä onhan pöydän äärellä huomattavasti parempi tehdä töitä kuin sängyllä maaten..

Huone oli siisti ja tykkään tästä trendistä, että huoneessa on lappu, josta näkyy kuka huoneen on minua varten siivonnut. Tällä kertaa asialla oli ollut Jasmin. Kiitos Jasmin!

Sokos Hotel, Lakeus, Seinäjoki, Original Sokos Hotel, työmatka, hotellit

Ajomatka lakeudelle oli lähes neljä tuntia, joten sisäänkirjautumisen jälkeen olikin aika saada murua rinnan alle. Alakerran Matador-ravintolassa on hyvin perinteinen hotellinravintolan ruokalista, pieni lokalisointi näkyi ruokalistan pohjalaisessa kielenkäytössä.

Valitsin listalta pariloidun maksan ja sen kanssa lasin suositeltua punaviiniä. Nmmm. Maksa on lempiherkkujani, joten syön sitä mielelläni.

Tulen kiukkuiseksi, jos annos on huono tai välinpitämätön.

Matadorin annos oli hyvä ja tasapainoinen. Maksa oli oikein hyvin tehtyä; kypsää muttei liian kypsää. Lisäksi annokseen kuuluin pottumuusia, pekonia (hyvin paistettua, nam), puolukkaa, vihanneksia (melko tylsää) ja ruskeaa kastiketta (tjaa). En kiukustunut tai pettynyt. Söin kaiken, viimeistä murua myöten.

Ruokailun päätti pieni jäätelöannos. Tällä-kin kertaa ajatus oli parempi kuin toteutus. Palvelu ravintolassa sujui hyvin. Ihan hyvä illalliskokemus.

Huoneeseen palattuani menin saunaan. No, sauna on kyllä liian hieno sana tuosta neliön kokoisesta kiukaalla varustetusta kopista.

IMG_7270, sauna, Original Sokos Hotel, Seinäjoki, Lakeus

Ihan kiva ajatus, mutta kun istuin lauteella (jonne lähes piti peruuttaa) niin jalat jäivät kylmään. Hups. Ymmärrän kyllä etteivät nämä huonesaunat voi olla kovin suuria, mutta kyllä tämä neliönsauna oli kaiken riman alitus.

Sokos Hotel, Lakeus, Seinäjoki, Original Sokos Hotel
Kylppäri on mukavan kokoinen, siisti ja kivan näköinen
Lakeus, Sokos Hotel, Seinäjoki, työmatka, vessa, hotelli
Muuten melko persoonnattomassa kylppärissä on ihan hauska yksityiskohta, Suomi-kuva seinällä.

No, vaikka sauna oli onneton koppi, sain hien pintaan ja suihkun jälkeen oli mahtavaa kiepsahtaa pehmeisiin ja puhtaisiin valkoisiin lakanoihin. Oih.

Ihanaa lueskella ja rentoutua hetki ennen unille käyntiä. Joitakin ääniä kuului välillä hotellin käytävästä, mutta muuten oli hyvin hiljaista.

Hyvää yötä ja kauniita unia!

p.s. Lakeuden hotelliaamiainen oli ihan perus. Ei mitään ihmeellistä, mutta kaikki perusasiat löytyivät. Pieni harmi oli ettei tällä aamiaisella ollut lettusia tai pannukakkua..

p.s 2 Lounasbuffet oli keskiarvoa parempi ja jälkkäri eli jälkipala näyttää hyvältä, vai mitä?

Lakeus, Original Sokos Hotel, jälkkäri, jälkiruoka, jälkipala, buffet, työmatka

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: