Vuoden yönyli työmatkat; Kuopio, Tampere, Ähtäri, Turku, Oulu ja Rovaniemi

Vuosi vaihtui ja on luontevaa katsoa menneeseen vuoteen ja ehkä tulevaankin.

Minun viime vuoteen kuului usea kotimaan työmatka. Osa niistä oli yhdistetty huvi- ja työmatka, jossa mukana olivat lapset ja mies tai äiti.

Ulkomaanmatkoja oli vain kaksi; noin kolmen sukupolven Prahan matka ja tyttöjen Tallinnan matka. Eli mun matkoja vuonna 2017 leimasi lasten kanssa reissailu ja siksi arvostan lasteni reippautta ja huumoria, heidän kanssa on mahtava reissata, koska he –noin keskimääri- ovat innostuneita tutustumaan monenlaisiin asioihin ja esim. ruokailut ovat aina helppoja, koska he haluavat kokeilla myös uusia asioita.

Toisaalta vuotta on siis leimannut yönyli työmatkat, joita tein Tampereelle, Ähtäriin, Kuopioon,  Turkuun ja Ouluun. Työmatkoihin kuului myös yksi pikakäynti Rovaniemellä, mutta siellä ei tarvinnut yöpyä.

Tampereella, Ähtärissä (Alavudella) ja Kuopiossa minulla oli perhettä mukana ja töiden lisäksi näissä kohteissa toki minäkin tein muutakin kuin töitä. Tampereella yövyimme Grand Hotel Tammerissa ja se oli huono valinta, sillä perhehuone oli ahdas ja tylsä. Muuten Tampereella oli paljon tekemistä perheelle, kävimme Vapriikissa ja siellä ihailimme mm. Kielletty kaupunki –näyttelyä ja tutustuimme myös Muumi museoon.

Ähtärissä ja Kuopiossa yövyimme mökeissä ja molemmat mökkikohteet olivat mahtavia. Ähtärissä olimme Luoman Hirvimökeissä aivan eläinpuiston vieressä järven rannalla ja Kuopiossa olimme Rauhanlahdessa leirintäalueella järven lähellä (Rauhalahti Holiday Centre Villas). Molemmat mökit olivat saunallisia ja oikein toimivia perheelle sekä myös työni tarpeisiin.

Itsekseni olin työmatkalla uudelleen Kuopiossa ja sillä matkalla yövyin Kuopion Scandicissa Kallaveden rannalla. Huoneessani tosin ei ollut järvinäköalaa ja muutenkin huone oli vähän tylsä, ”IKEA persoonallinen”, mutta ihan tarvittavan toimiva työmatkan eli levon tarpeeseen. Scandicissa on yleensä aina ihan ok palvelua ja aamiainenkin oli ihan hyvä, muttei mikään vau.

Itsekseni olin yön yli työmatkalla myös Oulussa, jossa Radisson Blue Hotellissa panostin vähän isompaan huoneeseen, jossa olikin ihan mukavaa se että sain työpöydän (ergonomia parempi kuin sängyllä kirjoitellen) ja nojatuolin, jossa pystyi vähän lojumaan työpäivän jälkeen.

Huoneen tekstiilit ja ulkonäkö olivat vähän nuhruiset, mutta tykkäsin huoneen koosta. Ja hotellin sijainti oli myös kiva, kun kävin työpäivän jälkeen kävelyllä ja syömässä Kaupungilla. Lisäksi työni tarpeisiin vuokraamani neuvotteluhuone oli oikein viihtyisä (toisin kuin useissa muissa paikoissa).

Plussaa Radissonissa oli myös hyvä aamiainen ja erityisesti tykkäsin siitä että se tuntui olevan mietitty ja hyvin hoidettu kokonaisuus ja lisäksi aamiaiselle tulevat ihmiset otettiin ystävällisesti vastaan.

Toisin kuin Turun Hamburger Börssissä, jossa jokainen vain lampsi aamiaiselle ja ainakin minulle tuli fiilis että kukaan ei vastaa aamiaisesta, se vaan on olemassa kun sellainen pitää hotellissa olla.

Huomasin juuri että Turun työmatkasta en olekaan kirjoittanut mitään, ehkä se kuvaa sitä tosiasiaa ettei sieltä ollut paljon kirjoittamista. Valitsin Turun Hamburger Börs hotellin, koska se on jollain lailla legendaarinen (toiminut hotellina 113 vuotta), mutta hotelli ei tehnyt vaikutusta.

Positiivisena asiana voin mainita että alakerran ravintolassa illalla nauttimani maksa oli ihan hyvin tehty ja annos oli keskivertoa parempi. Juuri ollessani Turussa luin lehdestä, että hotellin vuokrasopimuksen omistaja vaihtuu ja hotelli siirtyy TOK:lta (Sokos hotellit) Scandicille vuonna 2019 ja hoteeli uudistetaan ja avataan vuonna 2021. Sitä odotellessa.

Työmatkoilla ollaan tekemässä töitä, mutta jos vapaa-aikaa jää niin aina on hauska tehdä pieniä löytöjä. Vuoden 2017 työmatkojen löydöt omapäisissä kategosioissa.

Työmatkojen TOP 6 löytöä

Museot-kategoriassa Vapriikki Tampereella

Ravintola-kategoriassa Oula Kitchen & Bar

Joki-kategoriassa Oulujoki

Majakka-kategoriassa Marjaniemen majakka

Ranta-kategoriassa Hailuodon Marjaniemen hiekkaranta

Neuvotteluhuone-kategoriassa Oulun Radisson Blue hotellin neukkari, josta näkymä Oulujoelle

Ekstra löytö

Maisema lentokoneesta Rovaniemen ja Oulun välillä. Ihana jokien ja vesien sekä metsän pilkottama maa ja vielä kun sen kruunasi auringonlasku.

 

Pieni markkinointitietoisku: itse käytän hyvin usein majoitusten etsimiseen Booking.com -palvelua, joskus toki varaan suoraankin majoituksia. Olen tykännyt palvelusta, se on hyvin kattava ja helppo sekä erittäin turvallinen käyttää, joten siksi jaan tämän ”Suosittele kaverille” -linkin. Tästä linkistä saat 10% alennuksen varauksesta ja minä saan 20 euron palkkion.

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: