Tällä kertaa työmatka vei pohjoiseen, aivan Ouluun asti. Ajattelin ensin autoilla Pohjanmaan perukoille, mutta Norwegianin noin 100 euron edestakaiset lennot tarjosivat melko lailla enemmän matkustusmukavuutta kuin kuuden tunnin edestakainen töröttäminen. Toinen tarina olisi ollut jos perhettä olisi lähtenyt mukaan..

Mitä tiedän Oulusta? Oulun Kärpät, terva, Hailuoto, Nokian pohjoinen koti ja yliopisto. Enpä siis juurikaan mitään. No, kaupunki yllätti jo heti lentokentällä. Ehkäpä sitten edesmenneen Nokian matkustavien insinöörien ansiota, että Oulussa on toimiva ja uuden oloinen lentokenttä, jossa kaikki näyttää nätiltä ja kompaktilta. Kiva kenttä.

Ehkä suuruuden hullua, mutta vuokrasin auton, eihän sitä koskaan tiedä jos jää aikaa vähän seikkailla.. Hotelille oli helppo huristella, vaikkakin autoilu vieraassa kaupungissa aina pikkuisen jännittää. Mutta kiitos insinöörit, puhelimen navigaattorilaite ohjasi mukavasti ja reitti Oulunsalon lentokentältä keskustan hotelliin oli helppo. Vastaisuudessa voisin kulkea lentsikkabussilla tai vaikkapa taksilla.

IMG_6368Olin varannut yöpymisen Radisson Blue Hotellissa (jälleen Booking.comista) ja olin varannut itselleni ison Business Class -huoneen, sillä kyllähän yksi keski-ikäinen nainen tarvitsee tilaa itselleen ja egolleen.

No, täytyy sanoa, että huoneen tilavuus, nojatuoli ja rahi sekä työpöytä ja työtuoli olivat erittäin hyvä juttu. Ulkonäöllisesti nojatuoli ja sohva ovat kyllä jo parhaat päivänsä nähneet, vink vink Radisson, mutta mukavuutta silti. Työpäivän jälkeen oli oikein mukavaa istuutua nojatuoliin, laittaa jalat rahille ja töljöttää hetki telkkua. Mutta parasta huoneessa oli ihana, valtava, upea sänky, ihan vain minulle! Ja lämmin, sitten kyllä liiankin lämmin, untuvapeitto.

IMG_6335
Business Class -huone

 

Ja yleisesti vielä hotellista, aamupala oli hyvä, erityisesti tykkäsin letuista 🙂 joilla en normaalisti saa aamujani aloittaa. Kiva ekstra säväys oli munakaskokki, joka paistoi asiakkaan toiveiden mukaisia munakkaita. Muutenkin aamupalalla oli ihan hyvät valikoimat perushotellikamaa ja herkkuja.

IMG_6341
Hiilaritorni

Entäs ne työn puitteet

Kaksi päivää meni tekemäni rekrytoinnin hakijoiden kanssa ja puitteet hotellissa olivat oikein hyvät luottamukselliselle keskusteluille ja ehdokkaisiin tutustumiselle.

IMG_6352
Kokoushuone Mokka

Tykkäsin työtilastani kovasti, huone oli toimiva, kivasti -vaikka vähän mummosti- sisustettu sekä tarpeeksi suuri ettei ilma loppunut. Ilmanvaihto on joskus pienten neukkareiden ongelma. Ja plussaa oli vielä se, että neuvotteluhuoneesta oli hienot näköalat Oulujoelle.

 

IMG_6344

Pieni miinus oli kokoushuoneiden huonohko viitoitus / neuvonta. Osa haastatteluihin tulijoista  löysi piilon takana olevaan työhuoneeseen ja osa odotti aulassa. Mutta eipä mitään, asiasta annettu palautetta ja kaikki meni kuitenkin ihan hyvin.

Koko elämä ei voi olla työtä..

IMG_6366

Oulu on teollisuuskaupunki, asia jota en ollut oikeastaan ajatellut, mutta se näkyi mm. aivan perinteisinä savupiippuina kaupungin keskustassa. Pitkän sateen (no niinpä!!) jälkeen pilkahtanut aurinko ja sumuisen kostea ilma saivat aikaan melko utuisen näkymän ja tehdas pilkistää taivaanrannassa melkein epätodellisena.

Illalla työpäivän jälkeen tallasin muutama satametriä vielä keskustampaan ja nautin hiljaisista kaduista, kauniista taloista ja sateettomasta hetkestä. Oulussa on paljon hienoja, vanhoja taloja. Tykkäsin kovasti. Ja olin jälleen kerran yllättynyt kaupungin kerroksellisuudesta. Vähän sama kuin Kuopiossa.

IMG_6418

Toinen upea juttu Oulussa on vesi. Oulujoesta risteilee pieniä purosia ja jokisia. Ehkä vanhoja uittorännejä ja vartavasten kaivettuja kaunistusuomia, mutta kertakaikkiaan viehättävää. Me like ❤

IMG_6371

Kaiken kaikkiaan Radisson Blue ja Oulu -ja oululaiset- tekivät positiivisen vaikutuksen. Lisää postauksia Oulusta tulossa piakkoin. Sillä kävin muutamassa paikassa nauttimassa ruokaa ja sielun ruokaa. Nam..

p.s. vielä muutama pikkukuva Oulusta; kelta-kultainen kirkko 1800-luvulta, upea kauppahalli ja se toripoliisi ja yksi tyypillinen puutalo

Mainokset