FSTR, Viikkarin pikavuoro Tallinnaan

Helsingin ja Tallinnan välillä on valtava määrä laivavuoroja, yksi nopeimmista on Viking Linen FSTR, matka taittuu alle kahden tunnin.

FSTR on tarkoitettu Suomenlahden ylittämiseen, ei hengailuun laivalla.

Laivan palvelut ovat minimissä, mutta niin on kyllä ylityksen hintakin jonain punaisena tarjouksena edestakainen risteilyn sai 9 eurolla. Mukana matkaavat lapset sai matkaan ilmaiseksi. Eli edestakaisin Hki-Tallinna on halvempi kuin edestakaisin Suomenlinnaan…

Viking Line Club Lounge FSTR

No, jos FSTR:llä matkustaa eikä halua istua baarissa tai kahvilassa tai laivan käytävillä niin ehdoton ykkösvaihtoehto on Club Lounge.

 Tila on ok, loungessa on mukavia istuimia ja mikä mukavinta, tarjolla on pientä purtavaa.. aamulla tämä tarkoittaa mm. pekonia ja macaronseja. Muilla vuoroilla lämmintä ruokaa.

 

Ja tietysti nätisti mehukannujen vierellä on tarjolla kuohujuomaa.. mikä taitaa olla laivoilla premium normi.

No, mistään hienostelusta ei loungessa ole kyse, sillä kahvikin tarjotaan pahvimukista (joka on kyllä pienoinen miinus), mutta matkustusmukavuudessa valinta on loistava.

Lounge ei ole ylikansoitettu, tarjolla on työpisteitä, henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta. Minullekin tarjoiltiin päivän lehti omalle istuimelle, pieni teko joka lämmitti mieltä.

FSTR:llä ei siis ole paljoa nähtävää, plussaa on kuitenkin edullisuus, nopeus ja club lounge.

Viikkarin kantiksille club-matkailu on 25€ suuntaansa, ilman punaistakorttia matka on 30€. Suosittelen!

Parasta loungessa:

-rauha & tila, pekoni, macaronsit ja kuohujuoma. Työtilaoptio.. (nainen 45-v)

-mukavat istuimet, näköala merelle ja macaronsit (tyttö 11-v)

-croisantit ja istuimet ja kyllä myös macaronsit (tyttö 9-v)

 

p.s.  Testiryhmämme ahdistui postimerkin kokoisessa kaupassa. Ja kahvilapalveluista meillä ei ole kokemusta, mutta baarin läpi kävellessä se näytti olevan hyvin täysi ja tietysti paljon meluisampi paikka kuin rauhallinen lounge.

p.s.2 Lähestyessämme Tallinnaa satoi koko ajan enemmän ja enemmän vettä, joten vastaantulevat ja ohitettavat laivat olivat enemmän tai vähemmän bluria.. Harmi ettei vesisateen läpi pystynyt nauttimaan ihanasta Itämerestä samalla tavalla kuin jos aurinko olisi paistanut..

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: