PowerPark, Suomen Funland

Toisena lomareissupäivänä matkasimme kauas Härmään, tarkemmin AlahärmäänSuomen Funlandiin eli PowerParkiin. Keskelle ei mitään on rakennettu suuri huvipuisto. Alueella on myös karting-rata, leffateatteri ja ostoskeskus. Pohjanmaalla kun aletaan tekemään ei tehdä pientä ja vähän, vaan suurta ja täysillä.

En ole koskaan käynyt PowerParkissa, en ole aiemmin edes ajatellut sitä mitenkään relevanttina kohteena, mutta nyt piti löytää vaihtoehto Särkänniemelle (kuten edellisessä postauksessa kirjoitin) ja kun kuitenkin aioimme pohjanmaalle päin, Ähtäriin, niin ehkä sitten voimme samalla kurvailla vähän ylemmäs.

Millainen kokemus PowerPark sitten oli?

Puistossa on jotain kaikille, perheen pienimmille löytyy kivoja vähän kieppuvia ja vaappuvia laitteita ja hurjapäille pää alaspäin sinkoavia vuoristoratoja ja ties mitä kieputtimia. Mutta myös kaikenlaista siltä väliltä.

Puistossa on mm. Thunderbird, upea puinen vuoristorata, jonka mainostetaan kuuluvan maailman 10 hienoimman puisen vuoristoradan joukkoon. No, en tiedä kuinka paljon maailmassa puisia vuoristoratoja on ja kuka on puistenvuoristoratojen auktoriteetti ja kuka on sanonut, että tämä on erityisen hyvä, mutta henkilökohtaisen (ja myös perhe kuului testiryhmään) testin jälkeen voin sanoa, että PowerParkin puinen vuoristorata on jyty pamaus. Jos Linnanmäen vanha ihanuus on kuin uinti lämpimässä mökkirannassa saunan jälkeen, on tämä PowerParkin rata kuin avantouinti jäämerellä. Sydänkurkussa mennään vauhdilla (lähes 80km/h) ja melkein yli reunojen, kyydin päättyessä on lähinnä kiitollinen, ettei ihan kuollutkaan.

Kävin lasten kanssa toisessakin vuoristoradassa Neo’s Twisterissä ja se oli sarjassamme IIIIIIIIIIIK!!! Lapsilla oli hauskaa, kun äiti huusi kuin teuraalla. Olihan se hurjaa, kun tuntui oikeasti, ettei mitenkään voi pysyä radalla kun vaunu menee kieppuu villinä pitkin rataa.

PowerParkissa on kuusi vuoristorataa, uusin tulokas on Junker.

Fun Fact: Junker kiihtyy nopeammin kuin F1-auto. Ja juu, en todellakaan kokeillut Junkerin kyytiä.

Lapset kävivät useissa laitteissa, erityisesti heitä viehätti ketjukaruselli. Ei yllätys sinänsä varsinkaan kuopustin osalta, sillä hän on ollut aivan toukasta saakka Hurja Keinuja. Muistan kun hän komensi setänsä antamaan kovat vauhdit ja samalla kertoi miten kurjaa leikkikoulussa on kun siellä annetaan vain ihan liian hiljaisia vauhteja..

Puisto vetää valtavan määrän ihmisiä ja meillekin kävi niin että samaan aikaan kuin kaikille muillekin, meille tuli Nälkä. Olin tutkinut ennakkoon ravintolatarjontaan ja tiesin että jostain ravintolasta saa ihan normi lounaan. Nälkäisinä vaan ei meinannut oikea paikka löytyä. Matkan varrella jo melkein menimme burger&pizza-helvettiin, mutta –onneksi- sinne oli ihan valtava jono. Yläkerran pizzabuffaan oli jono alakertaan saakka, joten päätimme, ettei tätä jonotusta kyllä nälkäisenä tehdä. Joten ei muuta kuin kysymään henkilökunnalta apua (aivan, apua voi kysyä) ja tietä kohteeseen Park Hotel Härmä Restaurant, jossa oli tarjolla lounasbuffa.

IMG_5790, Power park, Alahärmä, funland, huvipuisto, lasten kanssa

Päivän annos oli lasagne, lisäksi salaattia. Jälkipalana mangovaahtoa. Lisukkeena toki leivät ja juomat. Lounas oli aikuiselta 14 euroa ja lapselta 7 euroa. Veikkaan että pizzahelvetti olisi kustantanut jotakuinkin saman ja nyt kuitenkin saimme syödä ihan kelpo aterian, ilman jonotusta, ilman tungosta eikä kukaan kytännyt paikkaamme.

Suosittelen lämpimästi lounasta hotellissa.

Hotelli on karting-radan vieressä ja siellä olikin käynnissä karting-kisat. Osallistuvia tiimejä tuntui olevan ympäri Eurooppaa. Ulkokarting-rata on muuten saanut muotonsa Mika Salon käsistä ja koko huvimaailma on kasvanut karting-radan ympärille.

Puistossa on myös pihviravintola ja thai-ravintola sekä snack-kioskeja. Mielestäni ruokapistetarjonta on liian vähäistä kävijämäärään nähden. Myös nettisivujen informaatio liittyen ruokapaikkoihin on vähäistä, ainakin menut ja hinnat pitäisi olla näkyvillä. Ja toivoisin että tarjolla olisi terveellisempiä vaihtoehtoja ja jopa kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.

Puistossa oli silmiinpistävän siistiä ja esim. istutukset ovat hyvin hoidettuja. Myös turvallisuuteen selvästi kiinnitetään huomiota. Siksi olikin ironista, että lapseltani lohkesi etuhampaasta palanen, kun hän kopsautti naamansa Kwai-riverillä vaunun turvakaiteeseen vaunun lähtiessä alamäkeen. Kyseisen vaunun turvakaiteessa ei ollut pehmustetta, vaikka esim. minun vaununi turvakaiteessa sellainen oli. Näinköhän oli käynyt, ettei tämän vähemmän hurjan laitteen turvallisuuteen ollut samalla tavalla kiinnitetty huomiota kuin selvästi vaarallisempien laitteiden turvallisuuteen.

IMG_5807

Hampaan voi ehkä korjata, mutta lapselle jäi erittäin pahamieli, vaikka päivä oli siihen saakka ollut mahtava. Huvipuiston

henkilökunta auttoi täyttämään tapahtumailmoituksen sekä vakuutuspaperit, joten vaikka ikävä juttu tapahtui, oli henkilöstö avuliasta ja toivotaan, että puisto kantaa vastuunsa tapahtuneesta, sillä ainakin itse odotan vastuunkantoa, sillä me käyttäjinä teimme oman osamme noudattamalla turvaohjeita.

Summa summarum: Voin suositella puistoa perheille, vähemmän hurjille sekä ihan umpihurjille. Puistossa oli noin viisi laitetta, joihin en uskaltaisi. Niistä oli kaksi aivan valtavan upeita vuoristoratoja, juuri sellaisia joissa matkataan pitkät pätkät pää alaspäin. Puisto on 160 hehtaaria hupia ja siellä on yli 40 laitetta, joten jokaiselle löytyy jotakin. Menkää ja viihtykää!

IMG_5793, Powerland, Power park, huvipuisto, lasten kanssa, kesäloma, Alahärmä

Hinnat 2017

  • Sisäänpääsy huvipuistoon: aikuiset 7 €, alle 15-vuotiaat lapset ja eläkeläiset 5 €, alle 2-vuotiaat ilmaiseksi
  • Päiväranneke, sis. sisäänpääsyn: yli 130cm:lle 36 €, alle 130cm:lle 25 €
  • Kertalippu: yli 130 cm:lle 7 €, alle 130 cm:lle 5 €
  • tarkemmat tiedot täältä

One thought on “PowerPark, Suomen Funland

Add yours

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d