Söpöstellen maailmalle

Jos lapseni saisivat päättää, matkustaisimme eläinten ja söpöyden perässä milloin minnekin, mutta aivan varmasti Japanin kettukylään. Tässä on ihastuttava Culture Trip -video kettukylästä.

Mitä kettukylässä sitten voi tehdä?

No, koko kylän idea on ihastella söpöjä kettuja.

Kylässä on pieni kotieläinpiha, jossa on muitakin eläimiä, joita voi silittää ja paijata. Tämä osa on hieman arveluttava, sillä kettuhan on villieläin, joten en tiedä miten silitettävät ketut ovat päätyneet ihmisten silitettäviksi.

Isompi alue on avoin ulkoilma-alue, jossa ketut ja ihmiset vaeltelevat yhdessä ja vaikka ketut eivät välttämättä kaikkoa ihmistä (kettuja voi ruokkiakin, tietyin ehdoin), ketut kuitenkin ovat villejä eikä niitä kannata yrittää silittää sillä ne voivat purra..

Kettukylä sijaitsee Shiroishin kaupungin sekä useiden komeiden vuorten välissä, lähimpänä Futatsumori. Kettukylään pääsee parhaiten Shiroishista taksilla. Matkaa on alle 20 kilometriä.

Alueen suurin kaupunki on Sendai, noin 50 kilometriä pohjoiseen päin. Lapsille kiinnostavaa suloisuutta tai jännittävää löytyy Sendaista suuren Pokemon kaupan verran. (Pokemon kauppoja löytyy muistakin kaupungeista, tietysti myös Tokiosta)

Pokemon

Sendaissa on myös eläintarha, jossa voi tutustua mm. apinoihin sekä moniin Afrikan eläimiin kuten kirahveihin. Japanin eläintarhojen tasosta ei minulla ole aavistustakaan ja tietoa tarhoista on hieman hankala saada, jos ei osaa japania, mutta tuo Sendain lähellä oleva eläintarha, taitaa olla ihan kunnollinen mitä eläinten pitoon tulee.

Jos eläintarhoista kauneutta haluaa etsiä, on Yokohamassa (Tokion vieressä) hieno eläintarha, joka pyrkii, ainakin omin sanoin, harmoniaan luonnon ja eläinten kanssa

Japanissa varmasti löytyy kawaikaupalla suloisuuskohteita, mutta yksi erikoisimmista on Tokiosta löytyvä pöllökahvila.

Aivan, pöllöt ovat ihka oikeita pöllöjä. Jälleen, en osaa sanoa miten eettistä tämä on, mistä pöllöt kahvilaan tulevat? Ajatuksena toki viehättävä ja toivon että pöllöt ovat sellaisia, jotka eivät luonnossa pöllön elämään olisi kyenneet.

Eläinkahviloita löytyy ympäri Japania, joukossa lisää pöllö-/lintukahviloita, useita kissakahviloita, käärmekahvila (iik), siilikahvila, pupukahviloita ja löytyypä kahvila, jossa asuu vuohi. Useat kahvilat ovat Tokiossa, mutta ympäri maata löytyy eläinkahviloita.

Söpöstelyä voisi jatkaa loputtomiin, koska voi löytää niin monia söpöstelyn osa-aluita; eläimet, vaatteet, fantasia.

Yksi aidosti japanilainen söpöstelyn kohde ovat tietysti Ghiblin ihanat elokuvat ja elokuvien fantastiset hahmot. Kukapa ei haluaisi köllötellä Totoron vatsan päällä tai matkata liikkuvan linnan mukana.

Ystäväni Totoro

Aivan tätä ei löydy kuin elokuvista, mutta Ghiblin maailmaan pääsee tutustumaan Tokiossa olevassa Ghibli museossa. Museossa on erilaisia vaihtuvia näyttelyjä ja nyt keväällä 2017 voit tutustua elokuvien klassisiin ruoka-annoksiin. Poikkeuksena monesta muusta kohteesta, museolla on kotisivut myös englanniksi.

Valtavaa söpöstelyä ja ostelua voi yhdistää Tokiolaisella maanalaisella sarjakuvakadulla. Kadulta löytyy useiden sarjakuvahahmojen puoteja, kuten Hello Kitty, Rirakkuma, Ultraman, Pretty Cure jne. Kadulla voi ostella ja ruokailla söpöstellen.

Jos vanhemman matkaajan söpöstelykiintiö alkaa täyttyä ja kaipaat muunlaisia kulttuurisia nähtävyyksiä, voit myydä ne seurueesi nuoremmille osallistujille hyvillä pokettamismahdollisuuksilla. Tokion parhaita pokemon go –kohteita ovat mm. Senso-Ji temppeli sekä Keisarillinen palatsi.

Senso-Ji sijaitsee Asakusassa Tokion liepeillä. Alueella on pokemonien ja historiallisten rakennusten lisäksi mahdollista myös testata paikallisia herkkuja, joten varmasti mukava retkikohde ihan koko seurueelle, oli preferenssit sitten historiallisissa kohteissa, söpöilyssä tai kulttuurissa.

Viehättävää ja pörröistä matkaa söpöilyn äärelle!

p.s. Viimeinen löytö internetin ihmeellisestä maailmasta, sivu, johon on -ilmeisesti- linkitetty useita puistoja ja eläintarhoja.

 

 

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: