Renessanssi. Nyt!

Kävin lauantai-iltapäivällä Kansallismuseon hienossa Renessanssi. Nyt! -näyttelyssä. Ja kyllä kannatti mennä.

Ensinnäkin, jo ennen Kansallismuseoon sisälle menoa, oli ulkona oikein ihana joulupuumetsä, joka antoi oikeaa jouluntuntua, vaikka maa oli musta kuin marraskuun synkeä maanantai.

Joulukuusten lisäksi puistikkoa reunustavia isoja puita oli valaistu värivaloin. Ihanaa!

img_3787

Toiseksi, lauantai-iltapäivällä näyttelyssä oli lisäkseni alle kymmenen ihmistä, joten siellä sai rauhassa kierrellä ja ihastella upeita maalauksia.

En ole -vielä- päässyt ihastelemaan Rafaelia tai Tiziania niiden luonnollisessa eli Italialaisessa ympäristössä, joten siksikin näyttely oli mahtava, kuin pieni aika ja paikka -matka.

Monikin tauluista puhutteli minua joten ihastelun lisäksi myös kuvasin tauluja. Valokuvissa taulun tunnelma harvoin välittyy, mutta lähinnä kuvat ovat muistikuvien vahvistamiseksi. Kiitosta Kansallismuseon päätökselle, että näyttelyissä saa kuvata sielunsa kyllyydestä kunhan ei salamaa käytä.

Renessanssi. Nyt! -näyttely on museon juhlavuoden päänäyttely ja on loistavuudessaan onnistunut valinta juhlistamaan meidän ihanaa Kansallismuseota. Missä toisessa paikassa on sellaista rauhaa, jota nämä teokset ympärilleen tarvitsevat ja ansaitsevat.

Rakastan Kansallismuseota ja rakastan museokorttiani, sen avulla voin piipahtaa mukavasti museoon eikä tarvitsekaan yrittää nähdä aina kaikkea. Museokorttilaisilta Renessanssi-näyttelyyn on 5 euron lisämaksu, mutta sekään ei haitannut yhtään. Kiitos Kansallismuseo! Kiitos museokortti!

Suosittelen lämpimästi sekä Renessanssi-näyttelyä että koko museota. Näyttely on auki vielä 15.1.2017 asti. Renessanssi-näyttely on sopiva myös lasten kanssa, sillä näyttelykokonaisuus käsittää joitakin kymmeniä töitä noin neljässä huoneessa, joten pienetkin lapset jaksavat kulkea mukana. Ja näyttelyssä on nähtävillä myös muutama muu esine; miekka ja pari haarniskaa, joten jos ritari-asiat kiinnostavat niin nekin ovat katsomisen arvoisia.

Ja suosittelen myös uudistunutta museokauppaa. Tein joululahjalöytöjä, mutta enpäs kerro mitä..sillä näin joulun alla on salaisuudet pidettävä!

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: