Löytöjä työmatkalla, osa 3::Kuopio

Tiedossa muutama työpäivä jälleen mukavassa Kuopiossa. Kuopio on tuttu mutta vieras, kaupunkiin liittyy muistikuvia lapsuudesta, mutta ei suurempaa nostalgiaa.

Tykkään Kuopiosta ja se ei ole ollenkaan pöllömpi työmatkakohde.

Tällä kertaa varasin yöpymisen Jahtihovista, aivan sataman tuntumasta. Olen aiemmin yöpynyt Atlaksessa, joka on oikein mukava ja perus siisti hotelli, mutta jossa on ärsyttävä parkkeeraus (joko Toriparkki tai Carlsonin parkki). Joten oikeastaan siksi halusin kokeilla jotain toista keskustan hotellia. Ja tietenkin edullista ja kuitenkin saunallista huonetta. Nämä yhdistyivät Jahtihovissa, kahden yön yöpyminen saunallisessa huoneessa sisältäen aamiaisen maksoi 258 euroa.

Millainen sitten on Jahtihovin parkki? Parkkipaikka on hotellin sisäpihalla ja tullessani illalla siellä oli hyvin tilaa, samoin oli toisena päivänä töiden jälkeen. Sisäpihalta oli kulku respaan, joten ei tarvinnut etsiä tai laukkoja pitkiä matkoja matkatavaroiden kanssa.

Parkkeerauksesta plussaa Jahtihoville.

Huone jossa yövyin, oli tylsät mutta siisti, kylppäri ja saunat olivat kivat. Huoneessa on minikeittiö, joten se oli käytännöllistä. Olin melko myöhään perillä ja tein vielä töitä, joten oli kätevää että sain laitettua pientä iltapalaa huoneessa.

Millainen sitten on Jahtihovin aamiainen verrattuna vaikkapa Atlaksen aamiaiseen? No, rehellisesti sanottuna melko tylsä. Plussaa tulee pienistä ja rapeista croisanteista ja hillosta. Miinusta tulee oudun makuisesta munakokkelista ja kamalista einespullista ja nakkipaloista.

Tarjolla oli myös perusleikkeleet, jugurttia, mysliä, keitettyjä kananmunia. Ja tietysti mehua, kahvia ja teetä. Ja muutakin toki, kuten keksejä ja leipiä. Mutta kaikenkaikkiaan aamiaisesta miinusta Jahtihoville.

Jahtihovin sijainti on mahtava, sataman ja keskustan välissä. Muutaman minuutin kävelymatkan päässä Kuopion museosta (upea jugend-rakennus Snellmanin puiston laidalla). Toisena iltana töiden jälkeen halusin syömään tuttuun nepalilaiseen ravintolaan, Mount Sherpaan.

Olen käynyt Mount Sherpassa kolme neljä kertaa ja joka kerta olen ollut tyytyväinen ruokaan ja palveluun.

Tällä kertaa söin kana kormaa mango lassin kera. Kaikki oli hyvää, mutta kyllä mä tykkään kun ihanan pehmeällä naanleivällä saa pyyhkiä maittavaa kormaa lautaselta. Aah.

Kävelymatka hotellilta ravintolaan oli noin kymmenen minsaa. Autoa ei kannata ottaa, koska parkkeeraus on aina herran haltuun ja kävellessä saa kuitenkin happea, ehkä voi löytää jonkun Pokemonin (juu) ja kun en ihan nenä kiinni kännykässä astellut niin sain ihastella Kuopion kauniita rakennuksia.

Aina ei muista että Kuopion rakennushistoria on aivan eri tavalla kerroksellista kuin monissa muissa pienissä kaupungeissa. No, ok, Kuopiohan ei ole ihan pieni 112 000 asukkaalla. Ja kaupunki ei ole ihan uusikaan, nykyinen Kuopio on perustettu 1775, mutta asutusta paikalla on ollut kauan, kirkkokin 1500-luvulta saakka.

Kokonaisuutena oleskelu Jahtihovissa oli ihan positiivinen kokemus.

Saunallinen huone tarjosi mukavan tavan rentoutua työpäivän jälkeen ja hotellin keskeinen sijainti mahdollistaa saavuttaa kävellen kaikki keskustan ja/tai sataman palvelut. Huone oli hiljainen, mikään ei häirinnyt untani, joten hotelli tarjoaa sen mitä perus työmatkahotellin pitääkin tarjota: rauhallista yöpymistä ja akkujen lataamista seuraavaan työpäivään. Hotellista ei myöskään aja kuin muutaman minuutin Kuopion työpaikalleni. Saatan käyttää Jahtihotellia toistekin. Suosittelen Sinulle, joka arvostat edullusta hintaa, haluat että huoneessa on keittomahdollisuus ja haluat majoittua Kuopion keskustassa. 

Toisen työpäivän jälkeen lähdin kotimatkalle ja päätin pysähtyä Juvan TeaHouse of Wehmaisissa iltapäiväteelle. Ja se oli hyvä päätös. Melko tiukkojen haastattelupäivien jälkeen oli mahtavaa istua TeaHousen rauhallisessa miljöössä ja kuunnella mukavan tarjoilijan puuhastelua teetarjoilun ja skonssien parissa ja sitten saada pannullinen herkullista teetä (White Lady) sekä tarjoilutelineellinen herkkuja: kolmioleipiä, skonsseja, makeita herkkuja. Ja uuninlämpimille skonsseille oli tarjolla kermavaahtoa sekä hilloa. Tarvitseeko sanoa muuta?

TeaHouse of Wehmais, Juva, Tea, Afternoon teaTeaHouse of Wehmais, Juva, Afternoon Tea, työmatkallaTeaHouse of Wehmais, Juva, Afternoon Tea, työmatkalla, Suomi
Teeherkkusessio oli ihana ja virkistynein mielin jatkoin kotimatkaa. TeaHouse ei talviaikana ole auki maanantaisin ja tiistaisin.

Suosittelen Sinulle, joka pidät teestä, et ole kiireellä liikkeessä, arvostat arjen luksusta ja tykkäät herkutella.

One thought on “Löytöjä työmatkalla, osa 3::Kuopio

Add yours

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d