Hei rouva, kiinnostaisiko teitä ja lapsianne lasten reput?

Viimeisen Lontoon-päivän aamuna suuntasimme V&A -museoon. Museo on yksi lempipaikoistani Lontoossa, joten tietysti raahasin lapsenikin tutustumaan paikkaan.

Visiitti ei alkanut hyvin sillä 8-vuotias ragesi jo heti alkumetreillä: ”ollaan kävelty jo ainaskii tunti” ja esikoisen intohimoihin liittyvä muodin vuosisadat -kokonaisuus onkin ripoteltu nyt pitkin museota.

Istuimme hengähtämään patsasgalleria penkille. Lapsia eivät juurikaan historiallisesti upeat ja korvaamattomat patsaat kiinnostaneet, sen sijaan heitä kiinnosti tapella! Tappelun nahinan yli kuulin ystävällisen äänen, henkilökunnan edustaja tuli kysymään kiinnostaisiko meitä Lasten reput?

V&A:lla on kattava oppimisohjelma ja museo on varmasti erittäin suosittu koululaiskohde.

Seurasimme ystävällistä naista Learning Centeriin ja saimme valita noin kymmenestä seikkailusta mieleisen. Lohikäärmeiden vuoksi valitsimme Kiinan.

Tallasimme reppuinemme Kiina-huoneeseen ja aloitimme opaskirjan avulla tutkimaan tavaroita. Repusta löytyi mm. Piirustusvälineitä, kiinalainen tyyny ja palapeli.

Yksi tehtävistä oli tarkastella valtaistuinta ja sen symboleita ja piirtää omat valtaistuimet.


Tiesitkö että lepakko symbolisoi hyvää onnea. Lasten omat valtaistuimet kuvastavat hyvin tyttöjen luonteita ja kun piirtämiseen päästiin syntyi myös vaatteluonnoksia.


Huoneessa viivähdettiin tovi eikä kukaan tapellut. Kiitos V&A!

Kierroksen, joka siis jäi lyhyeksi, jälkeen suuntasimme puutarhaan. Englantilainen aamiainen edelleen vatsassa lapsia eivät skonssit ja kakut kiinnostaneet vaan puutarhan kahluuallas. Aurinkoisen päivän iloja on dipata varpaat veteen ja nauttia lämmöstä ja viileydestä yhtäaikaa.


Vaikka lapsia ei kahvittelu kiinnostanut istuin itse varjoon skonssille ja lattelle. Elämä on!

 

Mainokset