Shrektacular Adventure

Hii-op! Hii-op! Seinä rytisee jytisten alas ja vihreäsankari saapuu! Tittelintuuri pakenee ja olemme pelastuneet. Kiitos Shrekin, tuon vihreän jätin, joka yrmyilevän olemuksen sisällä sykkii sankarin urhea sydän.

Lontoo on pullollaan kivoja kohteita ja nähtävää, mutta välillä on haastavaa löytää kohde äidille ja kahdelle eri ikäiselle tytölle, joilla on keskenään erilaisia kiinnostuksen kohteita. Mutta etsivä löytää ja asiaa auttaa äidin into tehdä ennen matkaa tapahtuvaa taustaselvitystyötä!

Esikoinen sai Harry Potterinsa ja sitten olikin kuopustin vuoro saada annos lohikäärmeseikkailua.

Lontoon County Hallissa sijaitsee Shrek Adventureeli Shrek-seikkailu. Samassa rakennuksessa on myös SEA LIFE sekä London Dungeon ja rakennuksen edestä löytyy valtava London Eye.

Vaikka paikkaa mainostetaan vihreän jätin nimellä ja naamalla ja Shrek on itse seikkailun sankari, on kyseessä DreramWorks-elokuvien hahmojen ympärille rakennettu viihdekeskus. Shrek-seikkailun jälkeen  päästään tervehtimään Kunfu Panda, Madagascar sekä Näin koulutat lohikäärmeen -elokuvista tuttuja hahmoja. Nämä elokuvahahmot eivät ole eläviä, ainoastaan Hampaattoman luona on yksi elävä viikinki (ei Hikotus) .

shrk-entr-temp_2016-09-07t0957059660100_20a97ee3-cbd1-473b-b5c2-dbec453b74f3, Shrek, London, Lontoo, lasten kanssa, Dream works

Seikkailu alkaa jo kassalta. Matka lippuluukulta taikabussin pysäkille kestää tovin, mutta onneksi emme joudu hortoilemaan yksin. Meitä on pieni ryhmä ja opas. Aktiivinen ja iloinen Paul.

Varsinainen seikkailu alkaa 4D bussimatkalla ja kun bussi rämähtää maahan ja törmäyksessä kuolee Tittelintuuren lempinoidan alkaa mahtava pako läpi kaukaisen maan.

Mutta ennen pakomatkaa lennämme pitkin taivaita mm. yhdessä Hampaattoman ja kumppaneiden kanssa.

Pakoseikkailu oli oikein jännä mutta seikkailun aikana ei saanut ottaa kuvia, siksi että jokaiselle kävijälle saadaan myytyä kirja, johon on ympätty mukaan kuvia kustakin seikkailuseurueesta. Minäkin ostin 25 punnan arvoisen kirjan, muistoksi. Tietokoneella tehdyistä erilaisista kuvista sai valita kaksi itse ja kaksi tuli annettuna. Me tietysti valitsimme yhdeksi kuvaksi kuvan jossa olemme Hampaattoman kanssa seikkailemassa..

shrk-aeri-temp_2016-09-07t0955460000100_dd1279e0-24fc-4903-bc31-f1a492d08daa, Hampaaton, Lontoo, London, lasten kanssa, Shrek, Shrek adventure
Vaikka Hampaaton ei seikkailussa ollutkaan mukana, on meillä nyt valokuva, jossa seikkailemme yhdessä

Kenelle Shrek-seikkailu sitten sopii? Seikkailusta saa enemmän irti, jos ymmärtää englantia edes auttavasti ja tietysti jos satumaailma ja erityisesti Shrekin maailma on jo aiemmin tuttu. Itse tulkkasin seikkalun käänteitä lapsille, mutta vitsit ja muu hauskuus jäi suurimmaksi osaksi kääntämättä.

shrk-entr-temp_2016-09-07t0957051550100_3e0fe5e7-8298-46a8-a2d2-fcffb8f16c6a, Shrek, Lontoo, London, seikkailu, lasten kanssa
Terveisiä Kaukaisesta maasta

Seikkalu on mukavan osallistava eivätkä ryhmät ole liian suuria. Olimme paikalla aamun ensimmäisten joukossa, joten ainakaan vielä silloin ei ollut tungosta ja ryhmässämme oli noin 15 henkeä. Tämä mahdollisti jokaisen halukkaan lapsen ja vähemmän halukkaiden aikuistenkin osallistuvan leikkiin. Kuopusti sai kannettavaksi kultaa ennustajalle sekä Sankarin karvaa eli Saapasjalkakissan karvapallon leipurille. Jännäähän se oli.

shrk-entr-temp_2016-09-07t0957044370100_0833f030-91a4-4481-aabe-1c72c5382995, Shrek, Bukingham, Lontoo, London, lasten kanssa, seikkailu, kuninkaallinen
Kuninkaallisesti Shrekin kanssa. Ei mikään suo tämä paikka

Tämäkin on melko kallis huvitus, liput saa halvemmalla kun ne ostaa netistä ja/tai ostaa lippupaketin, jossa on liput johonkin toiseenkin huvitukseen (SEA LIFE, London Dungeon, Madame Tussauds, London Eye, River cruise).

Kohde oli lasten mielestä ihan huippu, joten kaipa se sitten oli joka pennyn arvoista.

En tiedä miten usein seikkailu uudistuu, mutta voisin kuvitella että menemme sinne uudestaan joskus tulevaisuudessa.

Shrek-seikkailun hinnat punnissa:

  • Aikuiset 27, netistä ostettuna 18,90
  • Lapset 21,85, netistä ostettuna 15,30

Satuimme seikkailuun kauniina ja lämpimänä päivänä ja Shrek-seikkalun jälkeen oli mukavaa nauttia jäätelöt ja jatkaa pitkin Thamesin rantaa kohti London Bridgeä. Matkan varrella on lukemattomia kahviloita, ravintoloita, ruokavaunuja ja pubeja sekä muutama kulttuurikohde kuten Globe-teatteri, Tate Modern ja Kansallisteatteri. Tällä kertaa emme poikenneet kulttuurille. London Bridgelle päästyämme tutkimme sillan alla olevaa ihanaa ruokamaailmaa, mutta tällä kertaa emme jääneet kokeilemaan sen antimia. Tämä jää nyt seuraavalle kerralle.

 

One thought on “Shrektacular Adventure

Add yours

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: