Harry Potter taikamaailmaan lasten kanssa

Oletko rohkelikko, puuskupuh, luihuinen vai korpinkynsi? Vai oletko kenties jästi? Et siis velho ollenkaan.

Älä huoli, Harry Potterin velhomaailmaan Lontoon lipeillä pääsee jokainen -maksukykyinen- ja Tylypahkaankin on jatkuvat avoimet ovet. Kun esirippu nousee, paljastuu jykevät ovet ja seikkailu taikamaailmaan voi alkaa.

Lasten Lontoon matkan odotetuin juttu oli käynti Harry Potter -studiolla, joka tunnetaan myös nimellä Warner Bros. Studio.

Harry Potter, Lontoo, London, studiot, lasten kanssa

Tullessamme Studiolle emme tienneet mitä odottaa. Etukäteen netistä ostettujen lippujen lunastuksen jälkeen pääsimme jonottamaan, ensin turvatarkastukseen ja sen jälkeen varsinaiseen sisäänpääsyyn. Turvatarkastus on tiukka, laukut katsotaan ja metallinpaljastimella ”tunnustellaan” jokainen sisäänpyrkijä.

Jonottaminen eteni ihan mukavasti, sillä liput ostetaan tiettyyn sisäänpääsyaikaan eikä näin ollen ihmisiä ole randomia määrää.

Harry Potter, seikkailu, Viisasten kivi, Lontoo, London, lasten kanssa
Jonottaessa voi jo makustella Harry Potterin maailmaa, aulassa on muotokuvia ja jonotushuoneessa pääsee kurkistamaan maailma kuuluisimpaan portaanalushuoneeseen.


Kun pääsemme välijonotushuoneeseen on luvassa vielä odottelua. Huoneessa esitetään aivan turha video elokuvan tekemisestä.

Seuraavassa huoneessa pääsemme katsomoon, jossa elokuvan pääosakolmikko kertoo elokuvan teosta.

Kun esitys päättyy ja esirippu avautuu niin edessämme ovat eivät enempää eivätkä vähempää kuin Tylypahkan ovet.

Tästä alkaa varsinainen seikkailu!

Tylypahka, Lontoo, London, lasten kanssa, Harry Potter, studio, Warner, Viisasten kivi
Tylypahkan ovista tulemme tietysti Suureen saliin ja opas kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Esittely on englanniksi, joten emme jää ryhmän mukaan, koska joutuisin kuitenkin pölpöttämään kaikki jutut lapsille. Suuressa salissa on esillä myös elokuvassa käytettyjä asuja ja Lajitteluhattu.

Tylypahka, Lontoo, London, koulu, Harry Potter, tuvat, koulupukuDumledore, Harry Potter, Tylypahka, studio, Warner, Lontoo, LondonHarry Potter, Tylypahka, koulupuku, Lontoo, London
Koska lajitteluhattu ei ole meille jästeille käytössä, emme tiedä mikä olisi meille sopiva tupa.

Suuren salin jälkeen tulee vastaan ihania elokuvan osasia. Elokuvaan pääsee itsekin ja kaikesta voi ostaa muistoksi valokuvia. Me emme lentäneet luudalla, emmekä ostaneet muistokuvia. Mutta otimme kyllä paaljon kuvia.

Hogwart, 9 3/4, Tylypahka, juna-asema, Tylypahkan pikajuna, Lontoo, London, studioHogwarts Express, juna, Tylypahka, Harry Potter, pikajuna, Lontoo, London


Ensimmäisen studiohallin jälkeen on ruokala ja kermakaljapiste. Ulkona on vielä useita elokuvasta tuttuja kohteita, kuten poimittaislinjan bussi, jolla Harry huristeli elokuvassa Azkabanin vanki. Sekä tietysti Likusterintien talo ja Hagridin sivuvaunumoottoripyörä ja Weasleyn lumottuauto.

Kermakalja, Harry Potter, HP, studio, Lontoo, London, WarnerHagrid, HP, Harry Potter, Lontoo, London, studio
Seuraavassa hallissa on enemmän elokuvan efekteistä ja esim. Fantasia eläimistä.


Kierros päättyy sauvakauppaan ja jatkuukin siitä Studion matkamuistokauppaan, joka on suuri ja täytyy kyllä sanoa että tavara on ihan mielenkiintoista.

Aikaa meillä oli noin kolme tuntia ja se riitti sellaiseen reippaaseen tutustumiseen ja evästaukoon. Studiolla on erittäin paljon katsottavaa ja vaikka se on supersuosittu kohde ei tungos ole kohtuutonta. Lapset tykkäsivät todella paljon ja minäkin viihdyin, peukutan!

Miten studiolle sitten pääsee?

Etukäteissuunnittelijana mietin vaihtoehtoja keskusta-studio-keskusta -matkoille. Studiot sijaitsevat lähellä Watfordin kylää ja kylään pääsee Junalla ja loppumatka taittuu bussilla. Tai toki voisi vuokrata auton ja huristella keskustasta Studioille. Tai hurauttaa mukavasti erillisellä turistibussilla suoraan keskustasta studioille. Googlemaps kertoo että juna-bussi-huristelu vie ruuhkasta riippuen aikaa noin 1,5 tuntia.

Julkiset toki tulevat halvemmaksi, mutta helpoin vaihtoehto on suora bussi läheltä Victorian asemaa (Fountain Square, Buckingham Palace Road) Studion ovelle. En tiedä onko muita liikennöitsijöitä kuin tuo Studionkin nettisivuilta löytyvä Golden Tours.

Kenelle studiokierrosta voi suositella? Sinulle, joka tykkäät Harry Potter -elokuvista tai olet kiinnostunut ylipäänsä kurkistamaan elokuvanteon kulisseihin.

Koska tämä visiitti on lasten matkan pääkohde, valitsin hotellin, joka on lähellä bussipysäkkiä ja samalla muutenkin hyvin keskeisellä paikalla turistin näkökulmasta. Matkaa Victorian asemalle on noin 5 minuutin kävelymatka ja Buckinghamin palatsille noin 20 minuuttia ja Big Benille noin 30 minuuttia.

Löysin hotellin Booking.com -sivuston kautta

2 thoughts on “Harry Potter taikamaailmaan lasten kanssa

Add yours

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: