Ellun koti, yksi niistä

Kuningattaren pukuja esittävässä näyttelyssä oli loppua happi ja huumori. Puvut, mitä nyt ihmismeren takaa näki, olivat upeita.

Kaikki, lippujen hankinta, jonottaminen, turvatarkastukset jne. sujuivat kyllä kuninkaallisen mallikkaasti ja henkilökunta (jota on paljon) on ystävällistä. Mutta sisätiloihin lasketaan kerralla aivan liikaa väkeä ja kun turistikarja laiduntaa pitkin Bukinghamin palatsia niin ei kyllä nautinnosta voi puhua

Visiitti Bukinghamin palatsiin oli pienoinen pettymys. Itse palatsi on toki hieno, upea, kuninkaallinen, historiallinen ja täynnä upeaa taidetta (galleriassa on esillä yksi hienoimmista kuninkaallisista taidekokoelmista) joten katsomista riittää, mutta siinäpä se. Paikka oli aivan liian täysi meitä turisteja.

Palatsissa ei saa kuvata, joten kuvat jäivät vähiin, mutta kierroksen jälkeen nappasin muutaman tunnelmakuvan.

Bukinghamin palatsi, Elisabeth, kuningatar, Lontoo, London, halvat lennot, Norwegian Bukinghamin palatsi, Lontoo, London, halvat lennot, kuningatar Elisabeth, nähtävyydetBukingham, kuninkaallinen, Elisabeth, kuningatar, Lontoo, London, Bukinghamin palatsi, nähtävyys, lasten kanssa
Palatsin puisto on kaunis ja onkin ihan mahtavaa, että poistuminen on johdettu puiston kautta. Puistossa oli mukavan rauhallista ja oli vaikea uskoa olevansa miljoonakaupungin sydämessä. Kaupunki on ison muurin takana ja välillä äänet kuuluvat ja rikkovat idyllin, mutta kun lammen yli katselee palatsia ja ympärillä on vihreä rauha,

voisi hetken aikaa kuvitella olevansa Jane Austinin tarinassa ja hetkenä minä hyvänsä lammesta nousee märkä Mr Darcy.

Mutta sitten polun mutkan takaa tulee aasialainen turistijoukko kamerat kaulassa hassuissa hatuissaan. Jatkamme matkaa.

Palatsiin tutustuminen on melko kallista hupia, aikuinen ja kaksi lasta sai pulittaa lipuista lähes 50 puntaa. Ja meillä oli liput vain palatsiin. Lisäksi olisi voinut tutustua kuninkaallisiin talleihin, jossa mm. on näytteillä kuningattaren satumaiset kultaiset vaunut sekä kuningattaren galleriaan. Palatsiin voi ostaa mm. myös yhdistetyn kierros ja Iltapäivätee -liput. Oi, ehkä ensi kerralla..

Kenelle voi suositella.

Suosittelen Sinulle hard core kuninkaallisfani, vanhojen rakennusten tai taiteen ystävä. Lapsille palatsin anti on melko vähäinen. Tosin, oli siellä yksi IKJ! Ainakaan omat tyttäreni (8 ja 10-vuotiaat) eivät jaksaneet innostua edes hienoista puvuista siinä ihmismeressä.

Bukingham, IKJ, Lontoo, London, palatsi, palace, Elisabeth

Kävelimme palatsiin St George Drivella sijainneesta hotellistamme. Matka kesti alle puoli tuntia. Kotiinpäin paluussa oli pieniä suunnistusongelmia, koska poistuminen palatsista tapahtui aivan eri paikkaan kuin josta menimme sisälle. Mutta onneksi puhelimen navigointi pelasti. Vaikkakin Victorian aseman paikkeilla olleet isot rakennustyöt aiheuttivat ongelmia navigoinnissa.. Mutta pieni seikkailu on hyvästä.

Lisää Lontoon matkastamme: Harry Potter visiitti, vihreän jätin seikkailu ja Victoria ja Albert –museo lasten kanssa.

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: