Hutkon laamasynttärit

Viime aikoina on ollut juttua lehdissä ja somessa siitä miten lastensynttärit olkavat olla liian kalliita. Että jotain hienoa pitää olla. No, useat synttärit järjestäneenä, kakut ja mokkapalat leiponeena, oli ihana helpotus pitää kuopustin 8-vuotis synttärit kodin ulkopuolella. Eikä missä tahansa, vaan Hutkon laama- ja eläintilalla Pukkilassa. Ja kyllä, kokemus oli ikimuistoinen ja joka euron väärti.

Kuopustini on Suuri Eläinfani. Päivittäistä eläinrakkautta täällä jaetaan meidän kahdelle kissalle, joista nuorempi, Laikku, on kuopustin oma kissa. Mutta kissojen lisäksi pieni tyttöseni rakastaa kaikkia eläimiä. Kun hän kuuli Hutkosta ja mahdollisuudesta pitää tilalla laama-synttärit oli asia sillä selvä.

Synttärikokemukseen kuuluu ensin eläinten ruokintaa ja hoitamista. Ja tilalla on laamojen lisäksi kanoja ja kukkoja, minipossut, pari lapin lehmää ja härkä (Murmeli   <3  ), vuohia, lampaita ja pupuja. Joten ruokinta ja hoito vei aikaa reilun tunnin. Ruokinnan yhteydessä kerättiin toki kananmunia ja lammaslaitumella sai juottaa tuttipullosta pieniä emon hylkäämiä karitsoja.

Kun eläimet on ruokittu, otetaan talutettavat laamat ja niille laitetaan riimut. Sitten eikun taluttamaan. Yksi juhlavieraista ihastui Murmeli härkään (härkä oli tämän lapsen lempieläin) joten sovittiin että Murmeli viedään vielä kävelylle lettukestien jälkeen.

Laamakävelyn jälkeen mentiin talolle lettukesteille. Talon emäntä Anu paistoi lettuja lapsille juuri niin paljon kuin nämä jaksoivat syödä. Ja Hutkossa myös huomioidaan kivasti allergiat, yksi lapsi oli maidoton ja hän sai lettuja ilman maitoproteiinia.

Lettujen kanssa nautittiin tilan omista marjoista tehtyjä hilloja ja mehuja!

Lettujen ja lahjojen avaamisen jälkeen alkoi olla kotiin lähdön aika, mutta tokihan ensin luvattu Murmeli-kävely tehtiin.

Oi iloa ja onnea.

Koska Suomen kesä on tunnetusti lyhyt mutta vähäluminen eivät meitä kelit suosineet, mutta sepä ei juurikaan haitannut. Aika paljon hoitamisesta tapahtuukin sisätiloissa ja lapsilla oli kumpparit ja sadetakit. Ja kun yksi kertakäyttösadetakki joutui lampaiden mutustamaksi (juuu) niin talon emäntä kipaisi sisältä perheen lapsen sadetakin lainaan. Kiitos siitä(-kin)!

Kenelle tämä siis sopii? No, kuopusti täytti kahdeksan vuotta ja saman ikäisiä olivat juhlavieraat. Tämän ikäisille ainakin tuntui sopivan todella hyvin.

Lapset heittäytyivät  farmielämään täysin rinnoin. Maatilaeläimet kun ovat monelle lapselle melko vieraita, joten voi olla aika mahtava kokemus poimia juuri munittuja munia tai sekoittaa laamalle ruokaa poronruuasta ja viljasta. Ja se rapsuttelu. Se on kyllä ihanaa aikuisestakin.

Mitä tämä ilo sitten maksoi? Laamasynttärit lettukesteillä maksaa 19 euroa per lapsi. Mielestäni kokemuksena kyllä jokaisen euron arvoinen. Ja mikä ihana helppous. Leivotaan sitten ensi vuonna taas perinteiset synttärit!

p.s. Hutkossa voi käydä myös Laama-vaelluksella, tänä kesänä on Laama- ja eläinkerho ja eläimiä voi tilata vierailulle. Ja jos rapsuttamaan, ruokkimaan ja laamaileman haluaa ilman lettukestejä niin sekin onnistuu (R&R&L). Kannattaa katsoa Hutkon tuotteet ja palvelut -osiosta tai soittaa suoraan tilan emännälle Anu Koivistolle, 040 5929664.


 

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: