Lontoo – mitähän sitä siellä tekis?

Reissujalkaa vipattaa nyt kyllä ihan hurjasti. Kuopustille on haettu passi, joten pian ollaan ready to go.

Lasten mieli tekee Lontooseen. Siellä liepeillä on Harry Potter Studio ja jotenkin Lontoo on muutenkin lasten ajatuksissa legendaarinen paikka. Niinkuin se toki onkin.

Esikoinen huokaili, ettei mitenkään muutamassa päivässä ennätä käydä kaikissa kivoissa paikoissa.

No niin, sehän meidän listantekijöiden jatkuva suru on, että Things to do ja places to see -listat ovat piiitkiä mutta mahdollisuus toteuttaa kaikkea kuitenkin rajallinen.

No, yksi päivä menee Harry Potter kuviossa ja se on ihan jees. Tutustumiskäynti on varattava etukäteen ja se varataan tiettyyn aikaan alkavaksi, joten sinne ei mennäkään noin vaan. Huvi on melkokallista, meidän viiden hengen perheeltä pelkät pääsyliput ovat noin 140 puntaa. Studio on hieman keskustan ulkopuolella ja sinne pääsee joko junalla tai suoraan keskustasta bussikuljetuksella.

HP:n lisäksi esikoinen haluaa nähdä muotia.

Eikä vain kaupoissa vaan muutenkin.. Ja molemmat tyttäret tykkäävät hienoista asioista, joten hieno Afternoon tee-hetki on myös kokemuslistalla.

Lontoo on täynnä mahtavia museoita. Yksi iki-ihana on Victoria ja Albert -museo. Se on kokoelmiltaan mahtava ja vielä ilmainen. Sinne ainakin haluan viedä tytöt. Museossa on mm. mahtava kokoelma ”muotia” useiden satojen vuosien ajalta. Jopa kauempaakin. Tietysti myös British Museum olisi mahtava paikka.. siellähän on nähtävillä muumioita ja uskomattomia hienouksia tuhansien vuosien takaa..

Mutta suunnitelmia tehdessäni yritän pitää kiinni siitä, että joka päivälle on vain yksi Iso Juttu. En mitenkään halua sitä että laukkaamme pää kolmantena jalkana paikasta toiseen vain koska olen buukannut aivan liikaa nähtävää.

Lopuksi kukaan ei muista muuta kuin jatkuvan kiireen ja nähtävyysähkyn.

The-Palm-Court-from-Long-Gallery, Ritz London, Lontoo

Iltapäiväteetä hienosti voi nauttia monissa paikoissa , mutta klassikko on tietysti Ritz. Hinnat alkavat 52 puntaa (lapsilta 30 puntaa). Ritz on kuitenkin paikkana niiin hieno, että melkin nyt jo iskee paniikki ”mitä mä laitan päälle”, teehetken vaatekoodi on casual smart, ei siis ylivoimainen, mutta pieniin matkalaukkuihin ei viitsisi ihan hirveästi pakata mukaan vaatteita ja kenkiä.. Kengät erityisesti tuottavat päänvaivaa sillä missään tennareissa ei Ritziin marssita…

Muitakin vaihtoehtoja on: Jos haluaa hienoa ja hauskaa teehetkeä -ja jossa on mukana myös muotia niin oikea paikka on Berkeley-hotellissa. Lautaselle saa mm. Stella McCartneyn mekon ja Pradan käsilaukun mallista kakkua sekä Manolo Blahnikin kenkäklassikkon mallista pikkuleipää.. Hinta on 45 puntaa per teenjuoja.

Erittäin klassinen teepaikka olisi Royal Garden Hotel, joka sijaitsee  Kensington puiston vieressä. Terassilta on näköala Kensingtonin puistoon ja palatsiin. Täällä teehetki maksaa 31 puntaa kipale ja samppanjan kanssa 41 puntaa. Hmm, ehkäpä mammalle samppanjalla ja lapsille ihan vaan normi teet ja kakut ja leivät ja pikku makeat..

Klassista teehetkeä voi viettää myös historiallisissa hotelleissa Royal Horseguardsissasekä The Langhamissa. Tiesitkö että The Langham on Euroopan ensimmäinen The Grand Hotel, avattu 1865 ja Royal Horseguardissa voit nauttia kuningattaren 90-vuotisjuhlateemenuun?

britain_queen_s_90th_birthday-1, Bukinghamin palatsi, Elisabeth

Lontoossa riittäisi toki nähtävää vaikka kuinka pitkäksi aikaa, mutta Lontoon lähellä on viehättävä ja kuninkaallinen Windsorin kylä, jossa olisi myös mukava piipahtaa. Siellä on tietysti Windsorin linna (Elisabethin maalaiskoti), mutta se on myös paikkana viehättävä ja näyttää erilaista, maalaisempaa Englantia mitä Lontoo voi näyttää.

Lontoosta Windsoriin pääsee alle tunnissa julkisilla (junalla Paddingtonista) ja sieltä esim. Heathrown lentokentälle on noin vartin automatka, joten esim. viimeinen yö Windsorissa ja sieltä lentokentälle on ihan ok suunnitelma.

59_2_windsor, Windsor, England, Englanti

Windsorissa on muuten myös Legoland. Ehkä se jää nyt väliin (ollaan hiljaa vaan etteivät lapset hoksaa..), mutta linnaan haluan tutustua sekä pieni jokiristeily Thamesilla olisi oikein hauska tapa ihastella historiallista Windsoria.

Tiesitkö muuten että Windsorissa on yksi Englannin kuuluisimmista poikakouluista, Eton, joka on perustettu 1440. Ensimmäiset pojat saivat ilmaista opetusta, mutta tänä päivänä koulutus on todella kallista, vaikkakin stipendiäkin voi hakea.

Kylässä on useita perinteisiä pubeja sekä B&B -paikkoja, joten siellä voi nauttia perinteistä pubiruokaa ja asua aivan kylän keskellä mukavasti. Hintoja tutkimalla kyllä huomaa, että kylän B&B-paikat ovat melko kalliita..

boat-trips-windsor-thames, Thames, Windsor, Englanti, jokiristeily

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d