Talvipuutarha, Töölönlahden keidas

Yksi Helsingin pienistä helmistä on Talvipuutarha Töölönlahden rannalla. Talvipuutarha on ilahduttanut yleisöä yli 120 vuotta ja puutarharakennus on kaunis lasi-rautarakennelma.

Talvipuutarhan rakennus on 1800-luvulta. Vuodesta 1907 Helsingin kaupunki on omistanut puutarhan ja rakennukset ja puutarha on kaupunkilaisten yhteinen olohuone.

Talvipuutarhan edessä on ruusutarha, joka kesäisin kukkii kauniisti.

Nyt keväällä puutarhassa kukkivat narsissit ja tulppaanit, mutta muuten tarha on vielä melkein levossa.

Talvella puutarhassa kukkivat atsaleat, tulppaanit, amaryllikset, hyasintit ja kielot, joten juuri kun muualla on kylmää ja kukatonta, on puutarha ihana keidas täynnä värejä, kukkia ja tuoksuja.

Puutarhaan on vapaa pääsy ja talvipuutarha on avoinna päivittäin paitsi ei maanantaisin. Aukioloajat ja muuta tietoa löytyy kaupungin sivuilta.

Puutarha on melko pieni, mutta ihastuttava. Puutarhassa kukkivat erilaiset orkideat ja muut eksoottiset kukat. En osaa nimetä kukkia, mutta jokaisen kukan alla on nimikyltti, joten jos menet paikalle voit lukea minkä nimisiä kukkasia ihailet.

Puutarhan perällä on myös karppiallas.

Aivan mykistävä on kaktushuone, jossa on pienen pieniä kaktuksia ja suuria aavikon toteemeja.

thumb_IMG_0884_1024

Puutarhan kattoon on viritetty köysiakrobaatin köysi, hyvällä onnella saatat sattua puutarhaan samaan aikaan kun siellä esiintyy köysitemppuilija.

thumb_IMG_0882_1024

Eksoottisten kukkien lisäksi puutarhasta löytyy aivan perinteinen pelargoni. Iki-ihana ja kauniin herkän pinkki mummokukka kukki kauniisti. Tiesitkö muuten miksi pelargoneja on pidetty ennen vanhaan juuri verannoilla? Kukan haju on kauhistus kärpäsille, joten kukka kaunokainen piti kärpäset loitolla. Paljon mukavampi kärpäskarkoite kuin ikävän tahmea kärpäspaperi…

Suosittelen lämpimästi. Puutarhan sisällä on toisessa sivuhuoneessa tuoleja ja pöytiä, siis ihanteellinen paikka nauttia omia eväitä. Ulkona on penkkejä joilla voi istua ja nauttia näköalasta ja myös eväitä.

Lasten vaatteet juhlaan ja arkeen Stockmannilta, vink vink..

Viikonloppumatkan yöpyminen vaikkapa Cumuluksessa, siinähän niitä on lähelläkin

Lentotarjoukset

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: