in Queen we trust

Seuraatko kuninkaallisia? Kuka on suosikkisi? Itse arvostan ja ihailen kuningatar Elisabethiä.

Kuningatar täytti tänään 21.4.2016 90-vuotta. Hän on hallinnut vuodesta 1952 ja on Iso-Britannian pisimpään hallinnut ja vanhimmaksi elänyt hallitsija.

Elisabet ei syntynyt kruununperilliseksi, sillä hänen isästään ei pitänyt tulla kuningas.

Ja kaiken lisäksi Elisabeth oli tyttö. Englannissa naiset ovat olleet aina tähän saakka toissijaisia perillisiä. Kaikesta huolimatta Elisabeth nousi valtaistuimelle isänsä kuoltua 1952. Hänet kruunattiin 1953 ja nyt hän on hallinnut yli 60-vuotta.

90-vuotiasta kuningatarta juhlitaan virallisesti touko- ja kesäkuussa. 12-15.5. Lontoossa on juhlallisia paraateja ja kesäkuun 11. on kuningattaren virallinen syntymäpäivä, jolloin

juhlitaan suuren paraatin merkeissä, joka ylättäen tunnetaan nimellä The Queen’s Birthday Parade.

Joten jos olet fani ja Sinulla on vapaata touko- tai kesäkuussa kannattaa matkustaa hurraamaan kuningattarelle ihan paikan päälle.

Jos tungos ei kiinnosta etkä halua ihmismereen Buckinghamin palatsin parvekkeen eteen tähyilemään kuningatarta niin voit tutustua hänen elämäänsä vaikkapa kuninkaallisissa asunnoissa Bukinghamista Edinburghiin.

Jokaisessa kolmessa virallisessa kuninkaallisessa asunnossa on juhlavuoden näyttelyitä, joiden teemana on 90 tyylin vuotta kuningattaren vaatekomerossa.

Ensimmäinen näyttely avattiin tänään Edinburghissa Holyroodhousen palatsissa. Edinburgissa on näytteillä mm. kuninkaallisia tartaneja ja brittiläistä muotia. Kuningatar viettää paljon aikaa aikaa Skotlannin Ylämaalla Balmoralissa, joka on perheen yksityinen koti.

Buckinghamin palatsin näyttely avataan vasta 23. heinäkuuta ja Windsorin vasta syyskuussa, joten jos olet erityisesti kiinnostunut näistä jostakin, katso yksityiskohdat ja tarkista aukiolo.

britain_queen_s_90th_birthday-1

Aikuisen pääsylippu Holyroodhouseen kesäkuun 1. Päivänä maksaa 12 puntaa

ja lippu, jolla pääsee kaikkiin kolmeen näyttelyyn maksaa 48 puntaa. Liput kannattaa ostaa etukäteen suoraan kuninkaallisten palatsien nettikaupasta.

Jos haluat samalla visiitillä käydä kaikissa kolmessa kohteessa, menee vierailu sinne syyskuulle. Lontoosta Windsoriin ei ole tunninkaan matkaa ja se onkin oiva päivämatkakohde Lontoon vierailulla muutenkin. Lontoosta Edinburghiin matka taittuu kätevästi junalla. Voit hyvinkin ostaa lennot niin että lennät Lontooseen ja palaat kotiin Edinburghista. Lentoja ja hotelleja momondo.fi.

Tiesitkö että

-Elisabeth on 40. Monarkki Englannin valtaistuimella Vilhelm Valloittajan jälkeen

-Elisabeth on Kanadan ja Australian valtionpäämies, samoin 13 muun kansainyhteisömaan valtionpäämies

-Kuningattaren koskettaminen on täysin sopimatonta

-Isoisoäitinsä kuningatar Alexandran kautta Elisabet polveutuu Tanskan kuningassuvusta Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburgista (mikä??)


Parhaat matkatarjoukset löydät täältä!

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: