Hollannin kukkaloistoa

Maaliskuun 24 päivänä jälleen avattu Keukenhof on kukkataivas. Huhtikuu on oivaa aikaa tutustua puistoon ja sen värikkääseen kauneuteen. Tulppaanimeressä on miljoonia värikkäitä kukkia, lajejakin on yli 800. Keukenhof ei ole vain yksi puisto vaan sen sisällä on useita eri puistoja ja maailmoja.

Kukkien lisäksi puiston alueella on myös kotieläinpiha, jossa saa paijata ja rapsuttaa maatilaneläimiä.

Samalla kun aikuiset ihailevat kukkia, voivat lapset etsiä aarretta.. ja puisto on ihanteellinen paikka viettää rentoa päivää vaikka piknikin merkeissä. Tai vaikka useampikin rento päivä, sillä puisto on yli 30 hehtaaria. Käytännön vinkki: käytä mukavia patikointiin sopivia kenkiä!

Eikä tässä vielä kaikki: jokaisena viikonloppuna puistossa on erilaisia tapahtumia. Tapahtumista löydät tietoa puiston sivuilta, täältä.

Innokkaan kotipuutarhurin must-tapahtuma on kukkamarkkinat 15.-17.4.

Tuolloin voit ostaa matkaan ihania tulppaaneja ja muitakin kukkia sekä saada tietoa vinkkejä hard core viherpeukaloilta.

Keukenhof on avoinna jokapäivä 16.5. saakka klo. 8-19.30.

Jos omat eivät tulleet mukaan, on puistossa useita ravintoloita (joilla on muuten hyvin kuninkaalliset nimet kuten Juliana Pavilion, Willem Alexander Pavilion, Beatrix Pavilion). Voit valita oikean ravintolan tai pannukakkupaikan. tai jotain siltä väliltä. Ja paviljongeissa on ruuan lisäksi vaihtuvia kukkanäyttelyitä.

Meidän joulukukat; hyasintit ja amaryllikset kukkivat täällä kevään kunniaksi.

Hyasintin aika alkaa olla ohi, mutta Willem-Alexander Paviljongissa on amaryllis näyttely 16.5. saakka.

Flore_des_serres_v14_053a
Kuva on täältä

Puistoon pääsee kätevästi julkisilla ja näin vältät parkkeerauksen riesan. Suoraan lentokentältä pääset vaikkapa The Keukenhof Expressillä, bussi 858, Schiphol Plazalta (lähtee saapumishallista nelkku, Starbucksin vierestä). Matka kestää noin puolituntia ja yhteislippu matka+puisto maksaa 24 euroa. Pelkkä pääsymaksu puistoon maksaa 16 euroa. Lapset puoleen hintaan. Amsterdamin keskustasta voi ottaa vaikkapa junana lentokentälle (matka kestää noin vartin) ja vaihtaa siellä The Keukenhof Espressiin. Amsterdamista yhteislippu maksaa 29 euroa.

Ja tokihan (Hollannissa ja) Amsterdamissa on paaaljon muutakin. Aiemmassa postauksessa mm. muotia museossa. Toinen mahtava paikka on -jos kasvikiintiö ei tule täyteen Keukenhoffissa- on Amsterdamin keskustassa oleva kasvitieteellinen puutarha, Hortus Botanicus Amsterdam, joka on auki päivittäin (ei tammikuussa). Amsterdamin kasvitieteellinen puutarha on muuten maailman vanhin, avattu jo 1638.

Ja kun tulppaaneista tykkää ja haluaa jopa tietoa sipulista ja sen historiasta, niin ehdoton visiittikohde on Amsterdamin Tulppaanimuseo (juu, kyllä). Museo on avoinna päivittäin 10-18. Pääsymaksu aikuisilta 5 euroa. Ja tulppaanisormelle tiedoksi, museossa on myös kauppa…

Home-Museum2

Jos matkajalkaa tai viherpeukaloa kävi vihlomaan, niin parhaat hotellit ja lennot löytyvät vaikkapa momondo.fi


Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: