Amsterdam dam di di dam

Kevät on Amsterdamissa Suomea noin kuukauden edellä, joten jos täältä lumisateen keskeltä haluaa haistelemaan kevään tuulia ja ihailemaan kukkivaa maata, niin Amsterdam on oiva valinta.

Kevään lisäksi kaupungissa voi nauttia vaikkapa muodin historiasta Kansallismuseossa, Rijksmuseumissa. Museossa kukkii muoti toukokuuhun saakka ja näyttelyssä on laajasti esillä muodin historiaa 1600-luvulta 1960-luvulle. Luvassa siis kukka- ja muutakin loistoa museossakin.

Jos haluat ihailla kukkia silmän kantamattomiin niin Amsterdamin ympäristössä on kukkatoreja ja tulppaaniniittyjä, yksi suosittu vierailukohde on Keukenhof. Jos olet kiinnostunut jostain tietystä kukasta ota huomioon kukinta-aika. Nyt juuri on freesioiden ja hyasinttien aika ja huhtikuun alussa alkaa tulppaanien ja narssissien aika.

122486445_TulppaanitjaTuulimylly_rf-1024x768

Jos olet kovasti innostunut kukista ajoita matkasi huhtikuun viimeiseen lauantaihin sillä silloin on kaupungin kukkaparaati Bulb District Flower Parade. Silloin kukkaparaati valtaa tilaa Haarlemista Noordwijkkiin.

2014-11-24-10-43-tulppaanit590

One thought on “Amsterdam dam di di dam

Add yours

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: