Ilmaista hupia, onko sitä?

Matkusteluun tarvitaan aina hieman rahaa, mutta yllättävän paljon löytyy nähtävää ja koettavaa myös pienellä budjetilla tai aivan ilman rahaa.

Tukholma tarjoaa aivan ilmaistakin hupia, joten aina ei ole pakko lyödä nippua euroja (tai kruunuja) tiskiin saadakseen mielenkiintoisia kokemuksia.

IMG_2950

Tukholmassa voi tietysti nauttia aivan ilmaiseksi kauniista, merellisestä kaupungista. Kaupunki on vanha, elämää sykkivä ja aina muutoksessa, joten se on arkkitehtoonisesti mielenkiintoinen ja ennen kaikkea Kaunis. Vanhassa kaupungissa voi vaellella ja eläytyä menneen maailman lumoon, mutta minulle kauneinta Tukholmassa on sen merellisyys.

IMG_2856
Tukholma on koko ajan muuttuva ja kehittyvä kaupunki. Aina jossain rakennetaan.

Erittäin edullisesti voi ihailla kaunista kaupunkia ja saaristoa ostamalla viiden päivän lipun, jolla voi matkustaa mielinmäärin saariston yhteisaluksilla. Ja Tukholman ympäristössä saaristoa riittää. Tukholman saaristo koostuu noin 30 000 saaresta ja se on suosittu mökkeilykohde.

Taide-elämyksia ilmaiseksi

Ruotsin kansallismuseo on remontissa aina vuoteen 2018 saakka. Kansallismuseon näyttelyt nykytaiteen sekä muotoilun osalta ovat esillä Taideakatemiassa sekä Kulttuuritalolla ja molempiin näyttelyihin on vapaa pääsy.

Tukholman Modernin taiteen museossa on laadukas kokoelma ja hienoja vaihtuvia näyttelyitä myöskin ilmaiseksi.

Tukholman kaupungin museo on myös remontissa, mutta keskiaikaiseen Tukholmaan ja elämään voi tutustua kaupungin Keskiaikamuseossa. Tähänkin museoon on vapaa pääsy. Museon sivuilta kannattaa katsoa osuisiko oman vierailun ajalle jotain erityistä ohjelmaa tai työpajoja. Vaikka Kaupungin museon on remontissa, ovat opastetut teemakävelyt edelleen saatavilla (eivät tosin ilmaiseksi).

Tukholmassa on paljon nykytaidetta esitteleviä gallerioita, joten päivän voi viettää vaikkapa galleriasta galleriaan hyppien. Tietoa paikallisista gallerioista löytyy vaikkapa Tukholma.fi-sivustolta.

Hallwylin museo on hauska kohde, jos haluaa tutustua yli sadan vuoden takaiseen elämän menoon varakkaan tukholmalaisen perheen kodissa. Museo on Hamngatanilla, aivan kiven heiton päässä Kuninkaalliselta teatterilta ja Nybrokajenin laiturista.

Koko perheen kohteita

Kuninkaallinen varuskamari on koko perheen kohde. Varuskamari esittelee kuninkaallisia pukuja ja koruja ja lapset voivat pukeutua prinsseiksi ja prinsessoiksi. On hienoa että kuninkaalliset puvut ja korut ovat kaiken kansan nähtävissä ilmaiseksi sillä ovathan ne osa yhteistä ruotsalaista omaisuutta.

fmfxt3hsmno5rambxma4
Kuninkaalliset puvut ovat yhteistä Ruotsalaista omaisuutta

Luonnontieteellinen museon pysyvä näyttely on ilmainen. Tällä hetkellä museossa esitellään mm. dinosauruksia.. Kukapa ei tykkäisi dinojen luurangoista?

Välimeren museossa (Medelhavsmuseet) on esillä oikeita muumioita, joten se on ehdottomasti koko perheen kohde. Museon nettisivuilla on hauskoja tehtäviä.

klippdockor_egypten_352x176-width220height110
Muumiodesignea

Muita kohteita

Armeijamuseo Östermalimilla on myös ilmainen kohde. Museossa järjestettävät esitelmät ja tapahtumat saattavat olla maksullisia, kuten 12.4. esitelmä suomalaisista sotalapsista.

 

kartta_tukholma_punaiset
Ilmaisia kohteita pitkin kaupunkia

Tukholma on niin lähellä ettei sitä aina muista, mutta se on ehdottomasti visitoinnin arvoinen. Ja sinnehän pääsee edullisesti laivalla tai lentämällä. Lentäminen on varmasti edullisempaa, koska silloin jää laivalla syöminen ja juominen pois laskuista ja sen ajan voi käyttää kaupungissa mutta laivamatkalla voi jo virittäytyä matkafiilekseen. Molempi parempi.

 

 

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: