Itämeri, tie Ruotsiin

Ihana Itämeri on tie Ruotsiin.. Tällä kertaa Gabriellalla.

WP_20160225_17_43_02_Pro, Kustaanmiekka, Itämeri
Ohitamme Kustaanmiekan ja meillä on keulahytti!!

Talvilomalla on melkein pakko matkustaa jonnekin. Minne mukavaan paikkaan voi lähteä pienellä budjetilla? No tuossa naapurissa on Ruotsi ja erityisesti Tukholma, jonne matkustaminen on melko edullista, joskus jopa ilmaista, ja jossa on paljon nähtävää ja koettavaa ja itse matkakin voi olla elämys.

Tällä kertaa suurimman painon ajankohdan ja laivayhtiön valinnalle antoi kuopustin suuri fanitus Anna Abreuta kohtaan. Lapseni on jo kauan kysynyt ”milloin mennään Anna Abreun keikalle” ja koska normi oloissa lapsen kanssa keikalle meneminen on melko mahdotonta, päätin käyttää hyväkseni Viking Linen artistiristeilyn, jonka tähtenä oli siis Anna Abreu. Huoh.

IMG_2848, Gabriella, Viking Line, risteily, Helsinki, Ruotsi
Ihan mainio parisänky, juuri sopiva miehelle ja minulle

Koska matkustamme koko neljähenkinen perhe, halusin panostaa hyttiin. Valitsin hytin, jossa emme joudu kerrossänkyihin jotka suoraan sanoen pelottavat minua ihan hitosti ja mielestäni niiden aika saisi jo olla kokonaan ohi. Olin iloisesti yllättynyt Viking Linen hyttivaihtoehdoista. Valitsin LXA Seaside Premium –hytin. Ja saimmekin ihanan keulahytin, joka näyttää enemmän hotellihuoneelta kuin hytiltä,

mutta iso merellinen elementti on keulaikkuna.

Mahtavaa! Itämeri on tuossa aivan edessämme! Wau! Hienoin sisustuselementti mitä laiva voi tarjota. Ainoa pieni miinus tässä oli se että ikkuna oli likainen

Kun lähdimme Helsingistä esittelin lapsille Kustaanmiekkaa ja Suomenlinnaa. No, heitä joku Kustaanmiekka ei juurikaan kiinnostanut tai näkymä kauniille Itämerelle, mutta itse istuin ja nautin näköalasta. Lapset olivat enemmän täpinöissään juuri tapaamastaan Ressusta..

Pieni budjettinousu hytistä toki tuli, sillä halpishytti taisi olla alle satasen ja tälle hytille tuli hintaa noin 300 euroa. Mutta kyllä kannatti. Ei tarvinnut viettää kahta yötä peläten että joku tippuu yläpediltä tai että yläpeti tippuu alla nukkuvan päälle #hulluPelko

Varasin etukäteen myös buffetillalliset sekä Tukholma-aamun Food Garden aamiaisen, joka jälleen kerran teki pienen nousun budjettiin (kalliimpi kuin meriaamiainen), mutta kyllä kannatti.

Food Garden salissa on mahtavat maisemaikkunat sekä valkoiset pöytäliinat ja mukavan rauhallinen tunnelma.

Aikuiset voivat siemailla kuohujuomaa ja kahvi tuodaan kannussa pöytään. Herkkuja on tarjolla tarpeeksi mutta pöydät eivät ole kilometrien mittaisia vaan juuri sopivan kokoisia niin että niistä hahmottaa hyvin mitä kaikkea on tarjolla.

WP_20160226_07_39_16_Pro, Gabriella, Ruotsi, meriaamiainen, kuohujuomaa, risteily, Itämeri

Illallisbuffet on hieman ”helmiä sioille” –tyyppinen ratkaisu, jossa on tarjolla niin paljon erilaista ruokaa ettei kaikkea voi maistella ja massaan myös helposti hukkuu mielenkiintoisiakin herkkuja.

Lämpimien ruokien ongelma on aina sama: lähes jokainen lämmin ruoka on jonkinlaista outoa mössöä, joka mössööntyy lisää lämpöhauteissa.. Tosin paahtopaisti oli ihan hyvää, mutta suurimmat herkut löytyvät kylmistä ruuista. Ns. lasten buffet on hirveätä roskaa, ihmettelen miksi lapsille halutaan tarjoilla ranskalaisia, nakkeja ja pulla pizzaa? Onneksi oma jälkikasvuni maisteli rohkeasti normaalista ruokatarjoilusta, sushi ja pienet katkarapublinit näyttivät maistuvan samoin kuin marinoidut sienet ja pienet timjamiset perunat. Samoin eri tavoin valmistettu lohi ja sillit maistuivat lapsille sekä meille aikuisille.

Buffetin jälkkäripöytä oli ihan kiva, mielestäni parasta antia olivat kauniit ja manteliset macaronit sekä vadelma-lakritsi-pannacotta. Hyytelöiset tortut olivat vähän tylsiä. Juustopöytä jäi väliin, koska viimeisen vapaan tilan vatsastani vei pieni punainen macaron-leivos, nam!

Illallissalissa vieraili myös ihana Ville Viikinki. Kukapa ei tykkäisi lähes kaksimetrisestä pehmokissasta? Ainakin lapseni tykkäävät sekä aika moni muukin lapsi, jos pehmomaskottia seuranneesta lapsijoukosta voi jotain päätellä.

Illallisen jälkeen olikin ihan kiva vähän levätä ja mukava hyttiemäntä tuli petaamaan lapsille vuodesohvan ja niin me koko perhe sulattelimme hetken aikaa kuin boakäärmeet.

Sulattelun aikana kuuntelimme telkusta lasten suosikkiohjelmaa Voice of Finlandia ja sen päätyttyä lähdimme etsimään ravintolaa, jossa Anna Abreu myöhemmin esiintyisi.

Saapuessamme ravintola oli tietenkin jo hyvin täynnä, mutta hetken aikaa notkuttuamme esitys jo alkoikin. Menimme lasten perässä tanssilattialle sillä olihan meidän seurattava lapsia eturiviin. Hui. Onneksi löysimme lavan sivulta pienen korokkeen, jonne lapset nousivat nähdäkseen ja me aikuiset notkuimme siinä vierellä.

No, Annan musiikki ei puhuttele minua, mutta kuopustini oli ekstaasissa, joten Kiitos Anna ja bändi! Kuopusti katsoi silmät tapillaan idolinsa esityksen ja eli mukana koko sen tunnin, jonka keikka kesti. Ja tämä sama uudelleen seuraavana iltana #äitiOnVähänVäsynyt

Kuopusti todellakin nautti koko rahan edestä.

Olin hieman pelännyt josko ravintolassa on kovasti humalaista väkeä, mutta ei siellä mitään kovaa ördäämistä ollut. Aika paljon lapsia (tietysti katsomassa Annaa) ja meno oli vielä ihan asiallista. En tiedä miten se siitä kehittyi sillä me menimme nukkumaan keikan jälkeen, jotta jaksaisimme nousta seuraavana aamuna nauttimaan Tukholmasta.

Laivalla oli niin mukavaa etten edes muistanut tutkia pelastusteitä (missä minä olen ja missä on pelastusveneet). Vasta lähes Helsingissä ollessamme kävelin yläkannelle ja nautin merestä ja auringosta ja saatumalta huomasin rivin pelastusveneitä.

WP_20160227_08_57_55_Pro, Tukholma, risteily, Ruotsi, Viking Line, Gabriella

Vaikka laivalla olikin mukavaa niin minulle pääosassa oli kuitenkin se että menemme Tukholmaan. Nautin etukäteissuunnittelusta ja siitä että voin tutkia mitä teemme. Totuus toki on ettei muutamassa tunnissa hirveästi ennätä ja lasten kanssa toki on omat juttunsa. Mutta Tukholma onkin oma lukunsa.

Mutta kaikenkaikkiaan laivamatka oli mukava ja pienessä tilassa perheen kanssa ilman nettiä oli sekin hauska kokemus. Seuraavaa kertaa odotellessa!

Laivamatkan hitit ja hudit lyhyesti

+ihana näköala keulahytistä

+parisänky

+Anna Abreu (lapsen ykkös idoli!!)

+siisti meno laivalla

+ystävällinen palvelu joka puolella (laivaemäntä, info, tax free, ravintolat)

+tax freen viinivalikomat

+tervetulotoivotus Ressulta

+Vikin Linen nettisivut

+Mahdollisuus ostaa tapahtumia maissa

-likaiset ikkunat hytissä sekä Food Garden ravintolassa

-illallisbuffetissa liikaa ruokaa ja lämminruoka ”mössöä”

-ns.lasten buffet

-vuodevaatteet ja vuodesohvan petari (löpryjä)

-myynnissä olevista viineistä voisi olla enemmän tietoa

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: