HAM -hyminää sielulle

Uuden museokortin poltellessa lompakossa oli pakko päästä sitä käyttämään. Sopivasti tänään oli HAMissa viimeistä päivää avoinna kiinalaisen aktivistin ja nykytaitelijan Ai Weiwein näyttely.

HAMin sivuilla sanotaan ”Ilmiö nimeltä Ai Weiwei” ja ilmiöstä todellakin on kyse. Ilmiö, jota esitellään taiteilijana ja töitään taideteoksinä. Täytyy sanoa ettei Ai Weiwein työt puhuttele minua juuri millään tasolla. Ja kulkiessano näyttelyssä heräsi jälleen ajatus kuka määrittelee sen mikä on taidetta ja miten lähes mitä tahansa esitellään nykyään taiteena. Ai Weiwei voi olla aktivisti ja ilmiö, mutta minulle hänen töissään ei ole mitään mikä herättäisi tunteita tai suurempia ajatuksia.

 

Onneksi HAMissa oli muutama muukin näyttely: pieni Tove Jansson -näyttely sekä mahtava HAMin juuret, jossa esiteltiin Leonard ja Katarina Bäcksbackan taidekokoelman klassikoita. Kokoelma oli HAMin juuri sillä Bäcksbackan lahjoistus museolle 1976 merkitsi Helsingin taidemuseon alkua.

HAMin juuret näyttelyssä on esillä mm. Tyko Sallisen, Jalmari Ruokokosken, Marcus Collin ja Ellen Thesleffin  taidetta. Pidin näytteillä olevasta kokoelmasta todella paljon.

HAMin juuret -näyttely on avoinna 16.10.2016 saakka ja Tove Jansson -näyttely on esillä pysyvästi.

Näyttelyssä on esillä Toven öljyvärityöt Juhlat kaupungissa, Juhlat maalla ja Ennen naamiaisia. Juhlat -teoksista löytyy pienet muumit, mutta muutenhan Toven maalaustyöt eivät muistuta muumien estetiikkaa millään tavalla.

IMG_2957
Juhlat kaupungissa

Tove -näyttelyn perähuoneessa on muutamia valokuvia Janssonin elämästä ja luonnoksia sekä kopio Auroran sairaalaan tehdystä seinämaalauksesta. Huoneessa on myös pienten taiteilijoiden mahdollista tehdä omat taideteokset.

Tennispalatsi on paikkana ihan mahtava, se on keskellä Helsinkiä, rakennuksessa on muitakin palveluja (kuten mukava kahvila ihan vieressä) ja HAMissa on myös ilmaisosa, galleria, joten paikalle voi piipahtaa myös nolla budjetilla.


Tutustu Hotellimaailman teatteripaketteihin!

Hotellimaailman suositut teatteripaketit tekevät kulttuurimatkailusta entistäkin helpompaa. Voit samalla kertaa varata hotelliyöpymisen ja haluamasi teatteriliput.

 

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: