ex-rakas, I love You Helsinki!

Voiko entiseen rakkaaseen rakastua uudelleen? Asuin 90-luvulla Helsingissä ja meillä oli syvä ja merkityksellinen rakkaussuhde, mutta kuten niin usein tässä elämässä, kasvoimme erillemme. Minä halusin perheen ja Helsinki, no, halusi jatkaa muiden tapailua.

Vietin ystävien kanssa Helsinki-päivää ja kyllä, sydämeni alkoi jälleen sykkiä vanhalle rakkaalle. ”Helsinki, I Love You still.” Ja tämä tyypillisen harmaana ja märkänä helmikuun päivänä..

Mikä sitten sai sydämeni sanomaan pam-pam-pam?

No, ehkä siihen liittyy ihanien ystävien seura, mutta kyllä myös itse kaupunki. Joka kerta se tarjoaa uusia näkökulmia ja tunnelmia. Tällä kertaa Ateneumin Rodin-näyttelyn muodossa.

WP_20160212_11_42_33_Pro

 

En tunne kuvanveistäjäskeneä juuri ollenkaan, mutta osa Rodinin töistä on kuvastona tuttua. Mutta en ole tajunnut Helsingin patsaita katsellessani, että ne liittyvät Rodinin-töiden jatkumoon.

Alakerran salissa oli patsas, joka kovasti muistuttaa erään Eino Leinon patsasta  Espalla ja kolmannen kerroksen näyttelyhuoneen suuri Ajattelija istuu Kansallisteatterin edessä istuvan Aleksis Kiven patsaan edessä, joka selvästi on saanut vaikutteita Ajattelijasta. Paremmin yhtäläisyydet huomaa jos tutkii Aleksis Kiven patsaan historiaa ja tarkastelee Wäinö Aaltosen tekemään kubistista saviluonnosta, (joka muuten myös löytyy Ateneumin kokoelmista…)

WP_20160212_12_28_23_Pro

Rodinin näyttelyssä tutustutaan myös hänen kahteen suomalaiseen oppilaaseen: Sigrid af Forsellesiin ja Hilda Flodiniin. Nuoret naiset olivat aikansa uranuurtajia.

Ateneumin ulkopuolella ja sisäpihalla ovat esillä Kaarina Kaikkosen mielenkiintoiset paitateokset. Vinkkinä: taiteilija kertoo työstään taidemuseossa lauantaina 19. maaliskuuta

Helsinki-päivään liittyy aina myös kahvittelua tai ruokailua (kun täältä maalta tulee ihan isolle kirkolle saakka..). Tällä kertaa lounas nautittiin Ateneumin Tablossa (kyssäkaali-koskenlaskijakeitto ja salaattia, hyvää oli). Ja kyllähän sieltä olisi löytynyt herkkujakin… Erityisesti nimeäni kutsuivat pikkuiset macaron-leivokset.

WP_20160212_13_10_47_Pro

Aamun kahvihetken näyttämönä toimi Kampin Espresso House. Uusi tuttavuus minulle, mutta vanha resepti; herkullisia leivonnaisia ja erikoisjuomia. Miljöökin on ihan kiva ja rento.

Itse otin belgialaisen kaakaon ja porkkanamuffinit. Kaakao oli pienoinen pettymys, mutta porkkanamuffini oli Herkullisen Taivaallinen. Suosittelen. ja niin, leivonnaisia oli vitriini väärällään, joten varmasti jokaiselle jotain.

Kahvilasta voi ostaa mukaan myös kahvia, ihan papuina ja teetä.

Ja niin, keskellä harmaata Helsinkiä on jälleen iso rakennustyömaa, mutta tällä kertaa suhtaudun rumilukseen innostuneesti. Lasipalatsin rakennustyömaalle on rakenteilla uusi taidemuseo, joka kutsuu kylään vuonna 2018.

 

Tiesitkö, että

-Rodin-näyttely on toteutettu yhteistyössä Tukholman Nationalmuseetin kanssa ja valtaosa teoksista on saatu suoraan Pariisin Rodin-museosta.

-Rodin-näyttely on avoinna 8.5.2016 saakka

Museokortti 59 euroa, vuoden ajan voi visitoida yli kaksisataa museota, joten voi käydä vaikka usean kerran viikossa ihan ilmaiseksi aina uudessa museossa!

 

Tule nauttimaaan aasialaisista mauista

 

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: