Löytöjä työmatkalla

Matkustaminen työn merkeissä on yleensä ihan kivaa. Itse työ on tosi mukavaa ja matkustelu Suomessa on mielenkiintoista. Aina kuitenkin työmatkalla on liikenteessä työn ehdoilla, joten majoitus palvelee käytännöllisyyttä.

WP_20160203_07_31_53_Pro

Olin yhden yön työmatkalla Vääksyssä ja ensimmäinen ajatus oli että yövyn Tallukassa, mutta Tallukkahan on juuri nyt muussa käytössä, joten jouduin kysymään itseäni viisammilta suosituksia.

WP_20160203_08_18_25_Pro

Opin, että vanhassa Vääksyssä on pieni majatalo, Vääksyn Apteekinmajoitus, jossa on seitsemän viehättävää huonetta ja mikä parasta, se on avoinna myös nyt, keskellä talvea.

Majatalo on kerrassaan viehättävä.

Käydessäni edellisellä työmatkalla Vääksyssä varaamassa huonetta, majatalon emäntä esitteli minulle kaikki alakerran huoneet ja olisi varmasti esitellyt muutkin, mutta ihastuin tähän huoneeseen, jossa nyt yövyin.

Majatalon respakin on aivan yhtä ihastuttava kuin talo muutenkin. Talon apteekkihistoria näkyy somistuksessa. Talossa toimi apteekki yli 50-vuotta, vuodesta 1905 vuoteen 1959. Majatalona talo on toiminut vuodesta 2007.

 

Huoneet ovat riittävän kokoisia kahden hengen huoneita, jokaisessa huoneessa on wc ja suihku. Valitsemassani huoneessa on parisänky (minä ja mun ego) ja viehättävän vanhanaikaiset kalusteet, kuten muissakin huoneissa.

Sänky oli juuri sopivan kokoinen vain minulle.

Sängyn päällä olivat pyyhkeet valmiina. En ollut varma kuuluvatko pyyhkeet majatalon huoneen hintaan, joten olin niistä iloisesti yllättynyt. Ei tarvinnut kastella mukana -varan vuoksi- ollutta pyyhettä.

WP_20160202_18_20_34_Pro

Huoneessani oli myös ihana kulta-kankainen istumaryhmä. Tuolit näyttävät kauniilta, mutta en testannut niiden istumismukavuutta. Se ei aina vanhoissa tuolissa ole erityisen hyvä, mutta kauniit ne kyllä ovat.

WP_20160202_18_20_59_Pro

Majoituksen hintaan kuuluu aamiainen ja majatalossa on pieni keittiö (sama tila, jossa aamiainen tarjoillaan), jossa voi tehdä itselleen ruokaa. Joten työpäivän jälkeen voi valita etsiikö Vääksyn valtavasta talvitarjonnasta ruokapaikan vai tekeekö jotain itse.

WP_20160203_07_54_05_Pro

Keittiö on siisti ja kivasti kalustettu. Pöydän virkaa toimittaa vanha ovi, jonka päälle on laitettu paksu lasikansi. Ystävällinen majatalon emäntä kysyi minulta mihin aikaan haluan aamiaista, joten sekin oli valmiina kun nousin ylös. Aamiaiseen kuului erilaisia leipiä, leikkeleitä ja kasviksia, keitetyt kananmunat, jugurttia, mehua ja tietysti kahvit, teet ja kaakao. Unohdinkohan jotain. Ai niin, söin ensin kahvin kanssa paahtoleipää hillolla..

WP_20160203_07_32_40_Pro

Huoneen hinta oli 70 euroa ja se sisälsi aamiaisen. Autolla majataloon on helppo ajella ja pihan vieressä on iso parkkipaikka.

Pihalla on myös sauna, ystävällinen emäntä kysyi haluanko saunoa. En jaksanut, mutta kuvat saunasta sekä saunarakennus näyttivät idylliseltä. Sauna olisi maksanut viisi euroa, joka ei kyllä minusta ole kohtuuton summa.

Ainut pieni miinus oli se että naapuri huoneesta kuului puhetta. Kerroin tästä majatalon ystävälliselle isännälle ja hän kertoi että asiaan mietitään ratkaisua. Tämä ei kuitenkaan erityisesti häirinnyt minua.

Suosittelen lämpimästi majataloa, jos kaipaat majoitusta Vääksyssä!

Tästä pääset Vääksyn apteekkimajoituksen yhteydenottosivulle 🙂

p.s. vanhassa Vääksyssä on myös ihastuttava kahvila Sokerilla, suosittelen!

 

Vastaa

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d