Meillä ei ole kesämökkiä. Toisinaan on kuitenkin ihan mukavaa mökkeillä, joten olemme vuokranneet mökkejä. Yleensä olemme jossain noin parinsadan kilometrin säteellä ettei automatkaan tarvitse uhrata aikaa. Eli me lähimatkailemme.

Olen sitä mieltä ettei ollakseen lomalla tarvitse lähteä -aina- merta edemmäs kylään.

Pääasia on arjen rutiinien rikkominen, joten lomatunnelmaan voi päästä melkein missä vain. Ja Suomi on täynnä hienoja paikkoja.

WP_20150524_10_07_35_Pro

Toukokuussa -juuri ennen kesän saapumista- lomailimme Rengossa Villa Salon lomamökeillä. Mökit on rakennettu Ruokojärven rannalle.

Mökki oli hieno, en tiedä tähdistä, mutta yleisilme oli erittäin siisti ja sisustus oli mietitty kokonaisuus astioita myöten. Parasta mökillä kuitenkin oli se mitä näkyi ikkunasta, kaunis järvimaisema. Vietimme mökillä muutaman päivän ja elo ja olo oli ihanan rentoa.

WP_20150524_17_42_53_Pro

WP_20150522_19_41_34_Pro (2)

Vaikka jäät olivat vasta lähteneet (no juu, jo aika paljon aiemmin) pulahteli kuopusti järveen aina kun mahdollista: välillä saunasta ja välillä muuten vaan, hurjimus. Myös esikoinen ja mies uivat, mutta en minä (hyi, kylmää), mutta vietin aikaa katsellen vettä.

Veden tuijottelu tyynnyttää mieltä ja tunsin miten stressi kaikkosi ja pulssi rauhoittui.

Suosittelen tätä helppoa Veden-tuijotus-meditaatiota kaikille. Se on varsinaista mindfulnessia.

WP_20150524_00_13_12_Pro

Aivan mökin vierestä kulkee Ilves-vaellusreitti. Metsä oli kaunista ja helppokulkuista, kuin olisi kulkenut sisään suomalaiseen satuun. Polkua pitkin kulki nykyajan Punahilkka kevein askelin, onneksi vastaan ei tullut Iso Paha Susi. Tosin oikean suden kohtaaminen olisi ollut jännittävää, mutta emme nähneet susia emmekä ilveksiä, mutta kuulimme lintuja ja tikkaa.

WP_20150523_14_20_14_Pro (2)

Mökin liepeillä on nähty kettuja ja mies kertoi että hän kuuli yhtenä aikaisena aamuna hörähdyksiä, kuin hirven ääntelyä.

Läheisellä rantakalliolla sen sijaan oli jatkuva lokkimiehitys, siinä oli lokkipariskunnan pesä. Kuopusti jaksoi istua rannalla ja tarkkailla lokkeja. Tosin luulen, että hän myös odotti josko kettu näyttäytyisi.

Melko lähellä on myös Evon retkeilyalue. Evolle ajoi mökiltä noin tunnin ja lapset kävivät päiväretkellä vaeltaja-tätinsä kanssa. Hyvän mielen lisäksi tuomisina lapsilla oli korvasieniä!

Evon retkeilyalueen tunnus
Kuva on Evon retkeilyalueen tunnus ja lainattu Evon-sivuilta

WP_20150524_16_26_27_Pro

Tätä mökkiä, toisin kuin joitakin muita vuokramökkejä, voin sydämestäni suositella jos kaipaat rauhaa ja akkujen lataamista ihanassa järvimaisemassa ja arvostat kauniin maiseman lisäksi viimeisteltyä sisustusta ja kaiken puolista puhtautta. Tälle mökille haluaisin palata kesällä, maata laiturilla helteellä ja loiskahtaa järveen.

 

p.s. Kävimme myös soutelemassa. Onnistuin melkein tekemään spagaatin kun jäin arpomaan menenkö veneeseen (kestääkö varmasti vielä minut…) vai jäänkö laiturille. Muu perhe oli jo veneessä ja panikoin siinä spagaatia lähestyessäni, että kaadan koko veneen, joten ”loikkasin kuin gaselli” veneeseen ja löin otsani veneen keskipenkkiin.. Onneksi a) vene ei kaatunut b) selvisin ilman aivotärähdystä c) sarvikin jäi pieneksi kun pääsin pakasteilla sarven alkua painamaan d) en päätynyt Hauskat kotivideot -ohjelmaan.

WP_20150524_17_43_27_Pro

Mainokset